هشدار در باره بحران در سازمان تامین اجتماعی!

تغییرات پی‌درپی در زیرمجموعه اقتصادی وزارت کار، آن‌هم در حد شرکت ملی نفتکش، صندوق بازنشستگی کشوری و شستا علاوه بر آنکه به افرادی که به تامین اجتماعی اعتماد نیم‌بندی دارند ضربه می‌زند، با توجه به گستردگی و توسعه این شرکت‌ها می‌تواند ضربه بزرگی به کشور نیز وارد کند.
تصویر هشدار در باره بحران در سازمان تامین اجتماعی!

به گزارش سایت خبری پرسون، جبار کوچکی‌نژاد، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌وگو با هم‌میهن درباره علت تغییر مدیران زیرمجموعه‌های اقتصادی وزارت کار، تاکید کرد: «تغییر مدیران در سیستم مدیریتی، سمی است برای آن سازمان که آن سازمان را دچار هرج و مرج و مشکلات اساسی می‌کند. یک مدیر سیاست‌ها و ریخت‌وپاش‌های خود را اعمال می‌کند و آزمون و خطاها رخ می‌دهد.»

او با اشاره به تغییر و تحولات در مدیریت شستا، افزود: «اگر مدیران از بدنه شستا انتخاب شوند، به دلیل شناختن شرکت‌ها و ساختار، بهتر و تا حدی قابل‌قبول است اما با انتخاب مدیران خارج از مجموعه‌ها، سیستم شستا، شرکت ملی نفتکش و صندوق بازنشستگی کشوری را تضعیف می‌کند.»

کوچکی‌نژاد درباره علت این تغییرات گفت: «سیستم مدیریتی و چینش دولت دچار ضعف است و نمی‌توانند افراد توانمند و اهل کار را پیدا کنند. البته افراد توانمند برای مدیریت این مجموعه‌ها زیاد است اما در انتخاب دچار خطا و مجبور به تغییر مدیران می‌شوند. به اعتقاد من دولت باید یک برنامه جدیدی برای انتخاب وزرا و مدیران صندوق‌ها و سازمان‌ها برای خود پیش‌بینی کند.»

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی دچار بحران است، تاکید کرد: «هرگونه تغییرات پی‌در‌پی و انتخاب افراد خارج از صندوق‌ها و سازمان‌ها باعث تضعیف صندوق‌ها شده است.»

او در پاسخ به این سوال که مجلس به این تغییرات ورود پیدا نمی‌کند یا از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طرح سوال کند؟ گفت: «انتخاب و معرفی وزرا حق دولت است و انتخاب مدیران حق وزرا و در قانون اساسی به آن تاکید شده است. اما مجلس به‌عنوان ناظر عملکرد دولت و قوه مجریه، موظف است از وزیری که با ضعف خود مسبب هرج و مرج می‌شود و در زمان محدودی که چند بار در یک مجموعه تغییرات ایجاد کند، سوال کند و تا رفع مشکل، موضوعات مربوط به آن را پیگیری کند. قطعاً حق مجلس است که درباره بحران‌های کنونی و تغییرات پی‌درپی از وزیر کار سوال کند و اگر اصلاح نشود، تحقیق و تفحص را کلید بزند. اما اگر ضعف شدید وجود داشته باشد، حق مجلس است که با استیضاح به اصلاح شرایط موجود بپردازد.»

کوچکی‌نژاد در پاسخ به این سوال که در مورد تغییرات پی‌درپی در زیرمجموعه وزارت کار، مجلس از این ابزارهای قانونی استفاده می‌کند؟ افزود: «در رابطه با وزارت کار، ضعف‌های شدیدی وجود دارد و نمایندگان باید از سوال شروع کنند.»

او در پاسخ به این سوال که تامین اجتماعی که در بحران گرفتار است، اگر به ورشکستگی برسد، مجلس دیگر فرصتی برای اقدام پیشگیرانه دارد؟ تاکید کرد: «تامین اجتماعی سالیان سال است که دچار بحران شده و از بانک رفاه ماهانه وام می‌گیرد تا بتواند حقوق‌ بازنشستگاه را پرداخت کند. این مشکل در چند دولت وجود داشته است. در مجلس از دولت انتظار داریم که به این موضوع ورود پیدا کند و سیاست‌های موثری در حوزه صندوق‌های بازنشستگی درپیش بگیرد وگرنه با این نوع تغییرات مشکلات حل نمی‌شود.»

محمدرضا دشتی‌اردکانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به بررسی تاثیر تغییر و تحولات در سطح مدیریتی در اقتصاد کشور پرداخته و به هم‌میهن گفت: «برای رسیدن به ثبات مدیریتی باید مدیرانی انتخاب شوند که به کار خود مسلط بوده و فسادستیز باشند و عدالت را در مجموعه‌های مختلف رعایت کنند.»

او افزود: «مدیران اگر کاردان هستند باید شغل، پست یا مدیریتی را قبول کنند. امام صادق (ع) فرمودند: «اگر کسی که از عهده آن بر نمی‌آید را انجام دهد، یا مسئولیتی که می‌داند از عهده آن بر نمی‌آید را بپذیرد، خائن است.» بنابراین باید تلاش کنیم که با دید کامل و بررسی‌های لازم مدیران را در تخصص‌های خاص – سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... - به کار گماریم. از ابتدا باید مدیران کاردان، متعهد و انقلابی را انتخاب کنیم تا مجبور نباشیم آنها را بعد از دو سال تغییر دهیم. این تغییرات به وزارتخانه و سازمان لطمه می‌زند.»

دشتی‌اردکانی با اشاره به اینکه تغییر در سطح مدیریت کار درستی نیست، تاکید کرد: «البته اگر جایی مدیری که قابل نباشد و نتواند کار را انجام دهد، حتماً باید تغییرات صورت گیرد. چراکه بودن مدیری که از عهده مسئولیت خود بر نمی‌آید، آن سازمان را دچار مشکل می‌کند.»

منبع: هم میهن

547676

مطالب مرتبط

سازمان آگهی های پرسون