برای درمان کم خونی چه مواد غذایی ای مصرف کنیم؟

برای افرادی که دچار کم‌خونی هستند، تغذیه مناسب و مصرف مواد غذایی حاوی آهن، ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم است.
تصویر برای درمان کم خونی چه مواد غذایی ای مصرف کنیم؟

به گزارش سایت خبری پرسون، کمبود آهن یا کم‌خونی می‌تواند منجر به احساس خستگی، ضعف و اختلالات در عملکرد روزمره شود. برای افرادی که دچار کم‌خونی هستند، تغذیه مناسب و مصرف مواد غذایی حاوی آهن، ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم است.

در ادامه، به برخی از مواد غذایی مفید برای کم‌خونی اشاره خواهیم کرد:

1. گوشت قرمز:

- گوشت قرمز (گوشت گاو و گوسفند) منبع بسیار خوبی از آهن است که به تولید هموگلوبین در خون کمک می‌کند.

2. جوانه‌های گندم:

- جوانه‌های گندم حاوی آهن، فیبر و فولات هستند که برای افراد مبتلا به کم‌خونی مفیدند.

3. عدس:

- عدس منبعی غنی از آهن و فیبر است و به افزایش سطح آهن خون کمک می‌کند.

4. نخودفرنگی:

- نخودفرنگی نیز حاوی آهن، فیبر و ویتامین C است که به بهبود جذب آهن کمک می‌کند.

5. تخم‌ها و مغزها:

- تخم‌مرغ، بادام، پسته و هسته‌های کدو نیز منابع غنی آهن هستند.

6. سبزیجات و سبزی‌های تازه:

- سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم، برگ‌های هلو و هویج حاوی آهن هستند.

7. میوه‌های خشک:

- میوه‌های خشک مانند خرما، زردآلو، و آلو حاوی فیبر و آهن هستند.

8. سرشیر (پلوی خاورمیانه‌ای):

- این غذای پرانرژی حاوی مقدار زیادی آهن است.

9. آب‌غوره:

- آب‌غوره از آب، عسل و سیاهدانه تهیه شده و ممکن است حاوی مقدار قابل توجهی آهن باشد.

همچنین، مهم است که همراه مصرف مواد غذایی غنی آهن، ویتامین C نیز مصرف شود زیرا این ویتامین باعث افزایش جذب آهن از مواد غذایی می‌شود. از مصرف چای و قهوه هنگام وعده‌های غذایی خودداری کنید زیرا ممکن است جذب آهن را کاهش دهند. همچنین، مشورت با یک پزشک یا تغذیه‌شناس برای تعیین مقدار مناسب مواد غذایی در رژیم غذایی بسیار مفید است.

منبع: اعتمادآنلاین

533178