مخبر مدیریت بانک‌ها و حل ناترازی بودجه را از اقدامات لازم برای مهار تورم دانست

معاون اول رئیس جمهور در دوازدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری با توجه به اینکه از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم، تورم در حال کاهش بوده است گفت: این مسائل در حال پیگیری است و در این جهت برنامه‌هایی برای کاهش رشد نقدینگی در دست اقدام است که آن را تا اسفندماه 1402 به 25 درصد برسانیم؛ چون امروز حدود 26 است لذا ان شاء‌الله تا قبل از پایان سال به نقطه هدف خواهیم رسید.
تصویر مخبر مدیریت بانک‌ها و حل ناترازی بودجه را از اقدامات لازم برای مهار تورم دانست

به گزارش سایت خبری پرسون، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور که به‌ عنوان سخنران مدعو در اولین روز دوازدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری سخن می‌گفت ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس با اشاره به جمله امام راحل(ره) که فرمودند: «جنگ، نعمت است» گفت: آن دوران ما که در منطقه جنگی بودیم و آسیب‌های جنگ را می‌دیدیم این فرموده امام را به صورت اعتقادی پذیرفته بودیم او امروز می‌بینیم که تحکم و اقتدار نظام اسلامی، مرهون جنگ تحمیلی است.

وی با اشاره به مشکلات متراکم و مزمن باقی‌مانده از گذشته گفت: باید اعتراف کنم به دلیل اینکه رئیس‌جمهور محترم قبل از آنکه نامزد انتخابات شوند مسائل را می‌دانستند و برای حل آنها برنامه‌ای تدوین کرده بودند، کار ما راحت شد.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه در حالی دولت سیزدهم روی کار آمد که روزانه بین 700 تا 750 نفر از هموطنانمان بر اثر بیماری کرونا، فوت می‌کردند افزود: در این حالت، نه به ما واکسن می‌دادند و نه اجازه می‌دادند واکسن بسازیم و حتی وقتی واکسنی در کشور ساخته شد و اولین تزریق انسانی آن انجام شد، تجهیزات و مواد اولیه ما را ضبط کردند و شرکت دانش بنیانی که برای این کار در نظر گفته شده بود را تحریم کردند!

مخبر در ادامه با اشاره به اینکه در ابتدای دولت سیزدهم، وضعیت ذخایر کشور بسیار بد بود و در برخی استان‌ها برای 12 روز ذخیره گندم داشتیم، وضعیت فروش نفت دچار مشکل بود، تورم کشور 9/36 درصد بود، تقریباً تمام تنخواه کشور مصرف شده بود و رشد نقدینگی بیش از 42 درصد بود، اضافه کرد با این وضعیت کار را آغاز کردیم، اما خوشبختانه به دلیل اشراف رئیس‌جمهور محترم و برنامه‌ای که از قبل تدوین کرده بودند کار راحت‌تر شد و ظرف مدت 2 ماه همه این مسائل و مشکلات به حد قابل قبول رسید. ایشان قضیه واکسن را با دیپلماسی حل کردند و ما 150 میلیون دُز واکسن با پول خودمان از برخی کشورها تأمین کردیم و برخی تحریم ها درباره واکسن سازی داخلی رفع شد و 60 میلیون واکسن هم در داخل کشور تولید کردیم. همچنین پول‌های بلوکه شده در اکثر کشورها آزاد شد و در اختیار کشور قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه ما یکی از بهترین اسفندماه‌هایی که در سال‌های گذشته داشتیم در سال 1400 بود؛ هم به دلیل فراوانی اجناس و هم ارزانی قیمت‌ها و می‌خواستیم در سال 1401 طرح دوم ریاست جمهوری محترم را اجرا کنیم، اما اتفاقاتی همچون جنگ در منطقه که باعث شد فراوانی کالاهای اساسی در کل دنیا مشکل پیدا کند و ما نیز هم در تأمین کالا دچار مشکل شدیم و هم در قیمت‌ها مشکلاتی پیدا کنیم. البته در کشورهای اروپایی هم تورم از رشد عجیبی برخوردار شد؛ مثلاً در بلژیک 12 برابر، در هلند 7 برابر، در دانمارک 9 برابر و در دیگر کشورها نیز همین‌طور و در نتیجه، بالاترین سطح تورم مواد غذایی در 20 سال گذشته در کشورهای اروپایی اتفاق افتاد.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: اتفاق دیگر، حذف ارز ترجیحی بود که ما به سه دلیل این کار را کردیم، اولاً الزام قانونی بود؛ چون در قانون بودجه 1401 آمده بود. ثانیاً تفاوت قیمت جدی کالاهای اساسی در کشورما و در کشورهای همسایه وجود داشت که عامل قاچاق کالاهای اساسی بود و ثالثاً اینکه به عنوان نمونه در سال 1400، از طریق ارز ترجیحی 360 همت یارانه می‌دادیم که خلاف عدالت بود؛ زیرا عادلانه به همه مردم تعلق نمی‌گرفت. این اتفاقات باعث شد در خردادماه 1401 تورم ماهانه ما 12/2 درصد باشد که همگی بسیج و متمرکز شدیم و موفق شدیم تورم را در مردادماه به 2 درصد برسانیم که با قضیه اغتشاشات رو به رو شدیم که نباید از کنار آن راحت عبور نمود؛ زیرا اتفاقات بی‌سابقه‌ای در اغتشاشات رخ داد و آمریکا 400 میلیون دلار برای حمایت از اغتشاشات اختصاص داد.

مخبر در ادامه به شعار سال 1402 که از سوی مقام معظم رهبری «مهار تورم و رشد تولید» تعیین شده است اشاره کرد و گفت: این شعار تفاوتی که با شعارهای اقتصادی سال‌های گذشته دارد این است که کمّی و قابل اندازه‌گیری است.

وی افزود: همچنین مقام معظم رهبری در سخنرانی امسال در حرم امام رضا(ع) راه اجرایی شدن این شعار را مردمی‌سازی اقتصاد عنوان کردند و بعد از آن، ریاست جمهوری محترم جلسه گذاشتند و دستگاه‌ها را موظف کردند که برای تحقق شعار سال، برنامه خود را تدوین و دنبال کنند. در عین حال نسبت به چهار حوزه نفت و گاز، راه و شهرسازی، صنعت و معدن و دیپلماسی اقتصادی که مزایای کشور محسوب می‌شوند دستور دادند که به طور متمرکز دنبال شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه، مدیریت بانک‌ها و حل ناترازی بودجه را از اقدامات لازم برای مهار تورم دانست و گفت: این مسائل در حال پیگیری است و در این جهت برنامه‌هایی برای کاهش رشد نقدینگی در دست اقدام است که آن را تا اسفندماه 1402 به 25 درصد برسانیم؛ چون امروز حدود 26 است لذا ان شاء‌الله تا قبل از پایان سال به نقطه هدف خواهیم رسید.

در پایان سخنان مخبر، اعضای مجلس خبرگان رهبری، ضمن بیان دیدگاه‌های خود سؤالاتی را مطرح کردند و معاون اول رئیس‌جمهور نیز به سؤالات و اظهارات اعضای خبرگان پاسخ داد.

منبع: تسنیم

521558

سازمان آگهی های پرسون