مواد لازم
- ۵ عدد تخممرغ
- ۲ ق چ بیکینگ پودر
- ۵ ق س آرد
- ۳ ق س پودر کاکائو
- ۱۰۰ گرم خامه
- ۳ /۱ ق چ وانیل
- ۱۰۰ گرم شکر
- ۸۰ گرم کره
- ۲ ق س شکر برای شیرین کردن خامه
- ۵ ق س آب گرم
- زردآلو برای تزئین به مقدار لازم
۱. آرد و بیکینگ پودر و پودر کاکائو را در یک کاسه بزرگ ریخته، مخلوط کرده و چند بار الک کنید.
۲. تخممرغها را شکسته، زردهها را از سفیدهها جدا کنید. سفیدهها را در یک کاسه ریخته و با دور تند همزن آنقدر بزنید تا سفید و پفدار شوند.
۳. زردهها را در ظرف دیگری ریخته و با وانیل و پودر شکر و آب گرم مخلوط کنید و با همزن هم بزنید وقتی سفید شد کره را اضافه کرده و آنقدر این مواد را با یکدیگر هم زده و مخلوط کنید تا کرم رنگ و کشدار شوند. حالا کمکم مخلوط آرد را به زردهها اضافه کرده و با لیسک (قاشق مخصوص کیک) خوب مخلوط کنید تا گلولههای آرد از هم باز شوند.
۴. سفیده زدهشده پفدار را به مواد اضافه کرده و به صورت دورانی با آنها مخلوط کنید تا همه مواد کیک با یکدیگر مخلوط شوند و ترکیب یکدست و یکنواختی داشته باشید.
۵. فر را با درجه حرارت ۱۲۰ درجه سانتیگراد روشن کرده و مدتی صبر کنید تا گرم شود. قالب کیک را آماده کرده و درون قالب، کاغذ روغنی یا کاغذ مافین بگذارید و مایه کیک را روی کاغذ درون قالب بریزید. البته بهتر است خیلی قالب را از مایه کیک پر نکنید.
۶. سینی پنجرهای فر را در طبقه وسط قرار دهید و قالب کیک را روی آن بگذارید. بعد از بستن در فر به مدت ۳۰ دقیقه صبر کنید تا کیک خوب پف کرده و بپزد.
نکته: اگر در مدت پخت کیک در فر را باز کنید، پف کیک میخوابد و آن بافت اسفنجی مورد نظر را پیدا نمیکند.
۷. بعد از درآوردن کیکها از درون فر صبر کنید تا خنک شوند و بعد آنها را از قالب جدا کنید. زردآلوها را شسته و به شکل نوارهای باریک ببرید.
۸. کیک را از کاغذ جدا کرده و با چاقوی ارهای (دندانهدار، مخصوص نان) از وسط به صورت طولی به دو قسمت تقسیم کنید. با کاردک مقداری از خامه فرم گرفته آماده شده را روی نیمه پایینی کیک مالیده و برشهای زردآلو را روی خامه بگذارید. حالا نیمه بالایی کیک را روی خامه و میوه بگذارید.
میتوانید روی کیک را با زردآلوی برشزده و خامه فرم گرفته تزئین کنید.
یهجور دیگه
به جای کیکهای مافینی (فنجانی) کوچک میتوانید این مایه کیک را در ظرف بزرگتری درست کرده و یک کیک یک تکه داشته باشید که بعد از برش زدن و تزئین، آن را سرو کنید. این شکل کیک یکتکه کمی رسمیتر از انواع کوچک و فنجانی آن است.
فوت و فن
برای درست کردن خامه فرم گرفته ۲۰۰ گرم خامه را با ۷۵ گرم شکر و نوک قاشق چایخوری وانیل هم بزنید و در فریزر بگذارید ـ بعد از ۷ ـ ۶ ساعت که تیغههای یخ درون بافت خامه دیده شد، ظرف را بیرون آورده و روی یک کاسه پر از یخ بگذارید و با دور تند همزن آنقدر بزنید تا خامهای شیرین و فرم گرفته داشته باشید.
فوتوفن
بهتر است زردآلوهای رسیدهتر و شیرین را انتخاب کنید.