فراخوان جشنواره تئاتر فجر منتشر شد

فراخوان چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در بخش‌های مختلف برای برگزاری در بهمن ۱۴۰۲ منتشر شد.
تصویر فراخوان جشنواره تئاتر فجر منتشر شد

به گزارش سایت خبری پرسون، فراخوان چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در بخشنمایش‌های صحنه‌ای، تئاتر خیابانی، تئاتر ملل، تئاتر دانشجویی، مسابقه نمایشنامه­‌نویسی، نمایش‌های تلویزیونی، رادیوتئاتر، مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر، پژوهش و کارگاه‌های آموزشیبرای برگزاری در بهمن 1402 منتشر شده است.

نمایش‌های صحنه­ای، تئاتر خیابانی، تئاتر ملل، تئاتر دانشجویی، مسابقه نمایشنامه­نویسی، نمایش‌های تلویزیونی، رادیو تئاتر، مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر، پژوهش و کارگاه‌های آموزشی بخش‌هایچهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر هستند.

متن فراخوان جشنواره تئاتر فجر به این شرح است:

نمایش‌های صحنه‌­ای

الف: مسابقه تئاتر ایران

ستاد جشنواره به‌منظور امکانِ گزینش آثار برترِ نمایشی از سراسر کشور، نمایش‌های منتخبِ این مسابقه را از چند درگاهِ مختلف خواهد پذیرفت.

الف-1: تولیدات تازه تئاتر ایران

- آثار متقاضی در این بخش می‌بایست از تازه‌های تولید بوده و تا پیش‌ازاین، هیچ اجرای عمومی و یا حضور در جشنواره‌‌های دیگر نداشته باشند.

- برای شرکت در بخشتولیدات تازه، متقاضیان باید تا تاریخ 5/7/1402 با مراجعه به وبگاهِ چهل‌ودومین جشنواره بین­المللی تئاتر فجر نسبت به ثبت تقاضا، بارگذاری نمایشنامه و ارسال سایر مدارک اقدام نمایند.

- اعلام نتایجِ ارزیابیِ نمایشنامه‌های ارسالی تا 25 مهرماه 1402.

- ارزیابی نمایش­ها از 10 تا 30 آذرماه 1402.

- اعلام نتایج نهایی تا 5 دی‌ماه 1402.

- در بخشِ تولیدات تازه، ستاد جشنواره با در نظر گرفتن اولویت­های اعلام‌شده و تأکید بر کیفیت هنریِ نمایش‌ها تا سقف 10 اثر را انتخاب کرده و به آثار منتخب تا حداکثر 800 میلیون ریال، کمک‌هزینه پرداخت خواهد نمود.

الف-2: مرور تئاتر ایران

به‌منظور معرفی و ارائه بهترین آثار اجراشده در تالارهای نمایش سراسر کشور در فاصله زمانی 10 دی‌ماه 1401 تا 10 آذرماه 1402، ستاد جشنواره زمینه را برای اجرای این نمایش­‌ها در جشنواره تئاتر فجر فراهم می‌سازد.

- متقاضیان می­‌توانند حداکثر تا تاریخ 11 آذرماه 1402 با مراجعه به وبگاهِ چهل‌ودومین جشنواره بین­‌المللی تئاتر فجر نسبت به ثبت تقاضا، بارگذاری فیلم اجرا و ارسال سایر مدارک اقدام نمایند.

تذکر:آثار برگزیده جشنواره­‌های ملیِ تئاتر که در فاصله زمانی یکم بهمن 1401 تا 10 آذرماه 1402 برگزار شده­‌اند، با معرفی دبیرانِ آن جشنواره‌ها، می‌­توانند متقاضی حضور در بخشِ مرورِ جشنواره تئاتر فجر باشند.

- نمایش‌های برگزیده برای شرکت در این بخش، توسط هیئت انتخابِ آثارِ چهل‌ودومین جشنواره بین­‌المللی تئاتر فجر تا 10 دی‌ماه 1402 اعلام خواهند شد.

- سقف پذیرش اثر در این بخش 12 نمایش است و به نمایش­‌های منتخب تا حداکثر 500 میلیون ریال کمک‌هزینه پرداخت خواهد شد.

الف-3: برگزیدگان جشنواره­های تئاتر مناطق کشور

آثار برگزیده جشنواره­های تئاتر منطقه­‌ای کشور با معرفی اداره کل هنرهای نمایشی در این بخش حضور خواهند داشت. به این نمایش­‌ها تا حداکثر 500 میلیون ریال، کمک‌هزینه پرداخت خواهد شد.

تذکر:آثار نمایشی که در جشنواره‌های تئاتر استان‌های کشور شرکت کرده باشند مجاز به ارسال مستقیم همان اثر برای حضور در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر نخواهند بود.

جوایز بخش مسابقه تئاتر ایران:

- چهره‌آرایی، طراحی لباس، موسیقی و صدا، طراحی نور و طراحی حرکت: برای تقدیر، هر یک 100 میلیون ریال و رتبه‌های برگزیده هر یک 200 میلیون ریال.

- بازیگری زن، بازیگری مرد، طراحی صحنه، نمایشنامه‌نویسی و تهیه‌کنندگی: برای تقدیر، هر یک 200 میلیون ریال و رتبه‌های برگزیده هر یک 300 میلیون ریال.

- کارگردانی: برای تقدیر، 500 میلیون ریال و رتبه برگزیده یک میلیارد ریال.

- جایزه ویژه هیئت‌داوران (نمایش برگزیده): یک میلیارد ریال.

ب: بخش میهمان

در این بخش، دبیر جشنواره تا سقف 10 اثر را از میان نمایش‌های اجراشده و یا تولیدِ جدیدِ هنرمندان کشور برای حضور در جشنواره دعوت خواهد کرد. احتمال دارد که یک یا چند اثر با نظر دبیر، از این بخش به بخش مسابقه جشنواره راه یابند.

* توجه: بنا بر اعلامِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایش‌هایی که با موضوع حکیم نظامی گنجوی نگارش و اجرا شوند، به‌طور ویژه موردحمایت قرار خواهند گرفت. جزییات متعاقباً اعلام خواهد شد.

تئاتر خیابانی

با توجه به قابلیت‌های آثاری که در فضای باز و هر نوع نمایش که خارج از صحنه‌های تماشاخانه‌ها اجرا می‌شوند و همچنین برقراری ارتباط تئاتر خیابانی با عموم مخاطبان و تأثیراتِ این آثار در انتقال مفاهیم و ایجادِ شورونشاط عمومی؛ ستاد جشنواره پذیرای آثار این‌ گونه نمایشی با شرایط زیر خواهد بود:

الف - مسابقه تئاتر خیابانی

ستاد جشنواره به‌منظور امکانِ گزینش آثار برتر از سراسر کشور، آثار منتخبِ مسابقه تئاتر خیابانی را از چند درگاهِ مختلف خواهد پذیرفت:

الف-1: تولیدات تازه تئاتر خیابانی

در این بخش، ستاد جشنواره پذیرای آن دسته از نمایش‌های خیابانی از سراسر کشور خواهد بود که برای چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر تولید شده و پیش‌ازاین، هیچ اجرای عمومی و یا حضور در جشنواره‌‌های دیگر را تجربه نکرده باشند.

- در این بخش ستاد جشنواره با در نظر گرفتن اولویت‌های اعلام‌شده و تأکید بر کیفیت هنریِ نمایش‌ها تا سقف 10 اثر را انتخاب کرده و به آثار منتخب، حداکثر تا مبلغ 300 میلیون ریال، کمک‌هزینه پرداخت خواهد نمود.

- متقاضیان در بخشِ تولیدات تازه تئاتر خیابانی می‌­توانند حداکثر تا تاریخ 30 آبان‌ماه 1402 با مراجعه به وبگاهِ چهل‌ودومین جشنواره بین­‌المللی تئاتر فجر نسبت به ثبت تقاضا، بارگذاری فیلمِ اجرا و ارسال سایر مدارک اقدام نمایند.

الف-2: برگزیدگان جشنواره­های تئاتر خیابانی ایران

به‌منظور معرفی و ارائه بهترین آثار برگزیده جشنواره‌های اجراشده در سراسر کشور در فاصله زمانی 10 دی‌ماه 1401 تا 10 آذرماه 1402، با معرفی دبیرانِ آن جشنواره‌ها، می­‌توانند متقاضی حضور در این بخش باشند.

- متقاضیان می­توانند حداکثر تا تاریخ 11 آذرماه 1402 با مراجعه به وبگاهِ چهل‌ودومین جشنواره بین­المللی تئاتر فجر نسبت به ثبت تقاضا، بارگذاری فیلم اجرا و ارسال سایر مدارک اقدام نمایند.

- نمایش‌های برگزیده برای شرکت در این بخش، توسط هیئت انتخابِ آثارِ چهل‌ودومین جشنواره بین­المللی تئاتر فجر تا 5 دی‌ماه 1402 اعلام خواهند شد.

- سقف پذیرش در این بخش، 5 اثر خواهد بود و به آثار منتخب حداکثر تا مبلغ 200 میلیون ریال کمک‌هزینه پرداخت خواهد شد.

الف-3: برگزیدگان جشنواره­های تئاتر خیابانیِ مناطق

آثار برگزیده بخش خیابانی در جشنواره‌های تئاتر منطقه‌ایِ کشور با معرفی اداره کل هنرهای نمایشی در این بخش حضور خواهند داشت.

- سقف پذیرش در این بخش، 12 اثر خواهد بود و به آثار منتخب حداکثر تا مبلغ 200 میلیون ریال کمک‌هزینه پرداخت می‌شود.

ب: چشم‌انداز

بخش تئاتر خیابانی و خارج از صحنه، با هماهنگی دبیر جشنواره، متناسب با تنوع و تکثرِ انواع گونه­‌‎های اجراییِ این بخش و همچنین با در نظر گرفتن توانمندی بالا و دامنه گسترده هنرمندانِ ارجمند در سراسر کشور، می‌کوشد تا رویکردهای اجرا (پرفورمنس)، بینارشته‌ای، محیطی و ... را در بخشِ چشم‌انداز فعال نماید.

- شرایط ثبت‌نام و جزییات از طریق وبگاهِ چهل‌ودومین جشنواره بین­المللی تئاتر فجر به اطلاع خواهد رسید.

جوایز بخش مسابقه تئاتر خیابانی:

- چهره‌آرایی و طراحی لباس: برای تقدیر، هر یک 80 میلیون ریال.

- طراحی فضا و موسیقی: برای تقدیر، هر یک 100 میلیون ریال و رتبه‌های برگزیده هر یک 150 میلیون ریال.

- بازیگری زن، بازیگری مرد، طراحی ایده و کارگردانی: برای تقدیر، هر یک 150 میلیون ریال و رتبه‌های برگزیده هر یک 200 میلیون ریال.

تئاتر ملل

ستاد جشنواره بر پایه تجربیات پیشین و در راستای ارتقای سطح کیفی آثار نمایشی هنرمندان کشور و ایجاد امکان معرفی دوسویه توان و تجربه هنریِ گروه‌های نمایشی ایران و سایر کشورهای جهان در نظر دارد تا تعدادی از آثارِ نمایشی دارای ویژگی‌های مورداشاره را از دیگر کشورهای جهان دعوت نماید.

گاه‌شمار:

آخرین ‌مهلت برای ارسال آثار در این بخش، 15 آبان‌ماه 1402 است. متقاضیان باید با مراجعه به وبگاهِ چهل‌ودومین جشنواره بین­المللی تئاتر فجر نسبت به ثبت تقاضا، بارگذاری لینک کاملِ اجرا و ارسال سایر مدارک اقدام نمایند.

مسابقه تئاتر دانشجویی

به‌منظور به ثمر نشستن تولیدات تئاتری دانشجویانِ سراسر کشور و ایجاد امکان ارائه این آثار، ستاد جشنواره در این دوره، مسابقه تئاتر دانشجویی را برگزار می‌کند.

آثار متقاضی در این بخش می‌بایست از تازه‌های تولید (اعم از پایان‌نامه و سایر آثار)‌ بوده و تا پیش‌ازاین، هیچ اجرای عمومی و یا حضور در جشنواره‌‌های دیگر نداشته باشند.

شرایط و ضوابط عمومی متقاضیان شرکت در بخش تئاتر دانشجویی

- متقاضیِ شرکت‌کننده در این بخش باید دانشجو یا دانش‌آموخته یکی از مراکز آموزش عالی سراسر کشور باشد. دانش‌آموختگان نباید بیش از یک‌سال‌ونیم از فراغت از تحصیل آنان گذشته باشد و باید حداکثر تا پیش از خردادماه 1401 فارغ‌التحصیل شده باشند.

- دبیرخانه جشنواره، کارگردان را متقاضی و صاحب اثر می‌داند و تقاضای حضور در جشنواره هم باید توسط کارگردان ارائه شود.

- متقاضی-دانشجو صرفاً می‌تواند دریکی از بخش‌های جشنواره به‌عنوان کارگردان حاضر باشد. (به ‌غیر از بخش‌های نمایشنامه­نویسی، پژوهش و عکس و پوستر.)

- برای حضور در جشنواره هیچ تمایزی میان دانشجویان رشته تئاتر و دیگر رشته­ها نیست.

- بخشِ تئاتر دانشجویی بیشتر بر کارهای خلاق و ایده­های اجراییِ نوین و تجربی تأکید دارد، اما نمایش‌های متقاضی را فارغ از سبک و شیوه اجرا مورد ارزیابی قرار خواهد داد.

- تمامی متقاضیان در هنگام ثبت‌نام، ملزم هستند گواهی اشتغال به تحصیل و یاتصویر مدرک دانش­آموختگی، مجوز نویسنده، مترجم و یا ناشرِ اثر پیشنهادی خود را در وبگاه جشنواره بارگذاری نمایند. (بدیهی ا­ست بدون داشتن اصل این مدارک،امکان ارزیابی اثر برای متقاضی وجود ندارد.)

- پس از اعلام نتایج اولیه، هرگونه تغییر در شرایط درخواستی (نام نمایش، تعویض کارگردان، درخواست کارگردانی مشترک و...) تنها با هماهنگی و موافقت دبیرخانه امکان‌پذیر است.

- درصورتی‌که دو کارگردان به‌صورت مشترک اثری را به دبیرخانه پیشنهاد دهند، هر دو باید شرایط عمومی شرکت در جشنواره و شرایط اختصاصی این بخش را دارا باشند.

- تکمیل و تأیید فرم جشنواره به‌منزله آگاهی و پذیرش قوانین و رعایت تمامی مقررات جشنواره است.

- تمامی آثار متقاضی، در صورت پذیرفته شدن در بخش مسابقه تئاتر دانشجویی، درچهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر،می‌بایستی ماهیت دانشجویی (از جنبه عوامل اجراییِ اصلی) خود را حفظ کنند.

- ستاد برگزاری به هر یک از آثار منتخب تا حداکثر 300 میلیون ریال کمک‌هزینه پرداخت خواهد نمود.

گاه‌شمار:

- متقاضیان باید تا تاریخ اول آذر 1402 با مراجعه به وبگاهِ چهل‌ودومین جشنواره بین­المللی تئاتر فجر نسبت به ثبت تقاضا، بارگذاری فیلم نمایش و ارسال سایر مدارک اقدام نمایند.

- اعلام نتایج نهایی تا اول دی‌ماه 1402.

جوایز بخش مسابقه تئاتر دانشجویی:

- چهره‌آرایی، طراحی لباس، موسیقی و صدا، طراحی نور و طراحی صحنه: برای تقدیر، هر یک 70 میلیون ریال و رتبه‌های برگزیده هر یک 100 میلیون ریال.

- بازیگری زن، بازیگری مرد، نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی: برای تقدیر، هر یک 150 میلیون ریال و رتبه‌های برگزیده هر یک 200 میلیون ریال.

- جایزه ویژه هیئت‌داوران (نمایش برگزیده): 500 میلیون ریال.

مسابقه نمایشنامه‌نویسی

ستاد جشنواره به‌منظور کمک به تقویت جریان نمایشنامه‌نویسی کشور و ترغیب و تشویق نمایشنامه‌نویسانِ پیشکسوت و جوان در سراسر ایران، مسابقه نمایشنامه‌نویسی تئاتر فجر را برگزار می‌نماید.

ضوابط شرکت در مسابقه:

- موضوع این مسابقه آزاد است.

- آثار متقاضی نمی‌بایست تا پیش‌ازاین، چاپ‌شده و یا در سایرِ مسابقاتِ نمایشنامه‌نویسی حائز رتبه شده باشند.

- هر متقاضی می‌تواند حداکثر 3 نمایشنامه را برای حضور در مسابقه ارائه نماید.

- متقاضیان برای شرکت در مسابقه نمایشنامه‌نویسی می‌توانند حداکثر تا تاریخ 24 آبان‌ماه 1402 با مراجعه به وبگاهِ چهل‌ودومین جشنواره بین­المللی تئاتر فجر نسبت به ثبت تقاضا، بارگذاری نمایشنامه و ارسال سایر مدارک اقدام نمایند.

* توجه: بنا بر اعلامِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایشنامه‌هایی که با موضوع حکیم نظامی گنجوی نگارش شوند، به‌طور ویژه موردحمایت قرار خواهند گرفت. جزییات متعاقباً اعلام خواهد شد.

جوایز:

بر اساس نظر هیئت‌داوران به آثار برگزیده جوایزی به شرح زیر تقدیم خواهد شد:

رتبه اول: مبلغ 400 میلیون ریال.

رتبه دوم: مبلغ 300 میلیون ریال.

رتبه سوم: مبلغ 200 میلیون ریال.

تقدیر: یک انتخاب، مبلغ 100 میلیون ریال.

ممکن است طبق نظر هیئت‌داوران مجموع رقم جوایز به نحو دیگری به برگزیدگان تقدیم شود.

مسابقه نمایش‌های تلویزیونی

ستاد برگزاریِ چهل‌ودومین جشنواره بین­المللی تئاتر فجر، به‌منظور حمایت از تولید و پخشِ نمایش‌های تلویزیونی، در نظر دارد تا مسابقه نمایش‌های تلویزیونی را با شرایط زیر برگزار نماید:

شرایط حضور:

- تمامی آثاری که از آذرماه سال 1399 تا اول آبان‌ماه 1402 تولید و از یکی از شبکه‌های سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران و یا یکی از درگاه‌ها یا شبکه‌های خانگی پخش‌ شده‌اند، می‌توانند در این مسابقه شرکت نمایند.

- دبیرخانه جشنواره، تهیه‌کننده یا کارگردانِ هنری را صاحب اثر می‌داند و تقاضای حضور در جشنواره هم باید توسط یکی از این دو ارائه شود.

- متقاضیان برای شرکت در مسابقه نمایش‌های تلویزیونی می‌توانند حداکثر تا تاریخ 15 آبان‌ماه 1402 با مراجعه به وبگاهِ چهل‌ودومین جشنواره بین­المللی تئاتر فجر نسبت به ثبت تقاضا، بارگذاری فیلمِ نمایش‌ِ تلویزیونی و ارسال مستنداتِ پخش نمایش تلویزیونی دریکی از شبکه‌های بازگفته، اقدام نمایند.

- اعلام نتایج ارزیابی: 15 آذرماه 1402.

- آثارِ منتخب در روزهای 25 و 26 دی‌ماه 1402، در یکی از سالن‌هایِ شهر تهران، به نمایش درخواهند آمد. جزئیاتِ برنامه‌های این بخش متعاقباً اعلام خواهد شد.

جوایز بخش مسابقه نمایش‌های تلویزیونی:

به برگزیدگان بر اساس رأی هیئت‌داوران در زمینه‌های چهره‌آرایی، موسیقی، تدوین، تصویربرداری، طراحی صحنه، بازیگری زن، بازیگری مرد، ‌نویسندگی، کارگردانی هنری، کارگردانی تلویزیونی و تهیه‌کنندگی، جوایزی اهدا خواهد شد.

مسابقه رادیو تئاتر

شرایط حضور:

- صرفاً آثاری که در یک سال اخیر تولید شده و پیش‌تر در هیچ جشنواره‌ای شرکت نداشته‌اند، می‌توانند متقاضی حضور در بخشِ رادیو تئاتر باشند.

- دبیرخانه جشنواره، کارگردان را صاحب اثر می‌داند و تقاضای حضور در جشنواره هم باید توسط کارگردان ارائه شود.

- هر نمایش می‌بایست به شکل تک‌قسمتی بوده و مدت‌زمان آن حداقل 30 و حداکثر 45 دقیقه باشد.

- جشنواره صرفاً میزبان یک اثر از هر کارگردان خواهد بود.

- آثارِ منتخب در صورت برخورداری از کیفیت مطلوب فنی و محتوایی، از شبکه‌های رادیویی پخش خواهند شد.

- آثار انتخاب‌شده می‌بایست به‌صورت زنده و در حضورِ مخاطبان، در قالب رادیوتئاتر همراه با موسیقی و افکت در زمانِ برگزاری جشنواره اجرا شوند و داوری نیز بر اساس همان اجرا انجام می‌شود.

-ظرفیت پذیرش آثار در این بخش حداکثر 10 نمایش رادیویی است.

- به گروه‌های راه‌یافته به جشنواره تا سقفِ 100 میلیون ریال، کمک‌هزینه پرداخت خواهد شد.

جوایز:

- رتبه برتر برای نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری زن و بازیگری مرد و تهیه‌کنندگی: هر یک 100 میلیون ریال.

- رتبه برتر برای صدابرداری، طراحی صدا و افکت زنده:

هر یک 70 میلیون ریال.

گاه‌شمارِبخش رادیوتئاتر:

- آخرین ‌مهلت ارائه آثار و ثبت تقاضا: 15 آذر 1402.

-اعلام فهرست آثار راه‌یافته به جشنواره: 30 آذر 1402.

- تاریخ برگزاری بخش رادیو تئاتر: سه‌شنبه 27 تا جمعه 29 دی‌ماه 1402.

نحوه ثبت درخواستِ حضور و ارسال آثار به جشنواره:

متقاضیان می‌توانند با مراجعه به وبگاهِ چهل‌ودومین جشنواره بین ­المللی تئاتر فجر نسبت به ثبت تقاضا، بارگذاری نمایش رادیویی و ارسال سایر مدارک اقدام نمایند.

مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر

در راستای توجه بیشتر به تأثیرات متقابل هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی و تقویت این همراهی و هم‌افزایی، ستاد چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر را برگزار می‌نماید.

فراخوان تخصصیِ هر یک از بخش­های فوق، متعاقباً اعلام خواهد شد.

پژوهش

سمینار بین‌المللی چهل‌ودومین دورهجشنواره تئاتر فجر(23 و 24 دی‌ماه 1402)

موضوع سمینار: جشنواره تئاتر فجر؛ گذشته، حال، آینده

پس از گذشت چهل‌ویک دوره ازجشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، اکنون ضرورت دارد تا با نگاهی تحلیلی و پژوهشگرانه شاخصه‌ها و ابعاد جشنواره از نظر کمی و کیفی مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد. در این راستا، تمرکز اساسی در سمینارِ پژوهشیِ این دوره، بر آسیب‌شناسیِ ساختارها و کارکردهای جشنواره تئاتر فجر از آغاز تا به امروز و ارائه راهکارهایی برای ارتقای سطح کمی و کیفی آن در آینده است.

بخش‌های سمینار:

الف- مقالاتپژوهشی

ب-ایده‌های نو

الف – بخش مقالات

محورهای اصلی مقالات پژوهشی:

- بررسی ساختار، سیاست‌گذاری، مدیریت، بودجه و برنامه‌ها (در بخش‌های اصلی و جنبی) در ادوار مختلف جشنواره تئاتر فجر.

- ارزیابی تأثیرات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و هنریِ جشنواره تئاتر فجر در ایران.

- مقایسه جشنواره تئاتر فجر با دیگر جشنواره‌های تئاتری در جهان.

- آینده‌پژوهی جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر.

نحوه ارسال مقالات:

پژوهشگران می‌بایست ابتدا چکیده مقالات خود را تا حداکثر 300 کلمه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند و در صورت پذیرشِ عنوان و چکیده از طرفِ داوران، در مرحله بعد، اصل مقالات خود را با حدود 5000 کلمه در دو فرمتWordوPDFدر وبگاهِ چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بارگذاری نمایند.

گاه‌شمار:

-آخرین ‌مهلت ارسال چکیده: 5 آبان‌ماه 1402.

- اعلام نتایج چکیده‌ها: 15 آبان‌ماه 1402.

- آخرین‌ مهلت ارسال اصل مقالات: 10 آذرماه 1402.

- اعلام نتایج مقالات پذیرفته‌شده: 23 آذرماه 1402.

* لازم به ذکر است تعدادی از مقالات منتخب در این بخش (حداکثر تا 10 مقاله)، با نظر هیئت‌داوران برای ارائه در قالب سخنرانی و چاپ در کتاب پژوهشیِ سمینار در نظر گرفته خواهند شد.

ب - ایده‌های نو:

در این بخش، علاقه‌مندان وپژوهشگرانمی‌توانند طرح‌ها و ایده‌های بدیع خود را پیرامون نحوه طراحی، سازمان‌دهی و برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر باارائه چکیده، مطرح سازند. در این راستا، ایده‌پردازان می‌بایست عنوان و خلاصه طرح پیشنهادی خود را حداکثر در 500 کلمه‌ دردو فرمتWordوPDFبه دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

گاه‌شمار:

- آخرین‌مهلت ارسال چکیده: یکم آذرماه 1402.

- اعلام نتایج چکیده‌ها: 10 آذرماه 1402.

* لازم به ذکر است تعدادی از چکیده‌های منتخب در بخش ایده‌ها با نظر هیئت‌داوران در کتاب پژوهشی سمینار به چاپ خواهد رسید.

حق‌التألیف:

- بخش مقالات: به هر یک از مقالات برگزیده در این بخش تا سقف مبلغ 000/000/150 ریال اهدا خواهد شد.

- بخش ایده‌ها: به هر یک از ایده‌های برگزیده تا سقف مبلغ 000/000/70 ریال اهدا خواهد شد.

کارگاه‌های آموزشی

ستاد برگزاری چهل‌ودومین جشنواره بین­المللی تئاتر فجر، در نظر دارد تا مجموعه‌ای از کارگاه‌های آموزشی را با حضورِ استادان و هنرمندانِ برجسته ایرانی و غیرایرانی، در ایامِ برگزاریِ جشنواره برپا نماید. برنامه کارگاه‌ها، اسامیِ استادان و نحوه ثبت‌نام در کارگاه‌ها متعاقباً اعلام خواهد شد.

شرایط و ضوابط عمومی

- متقاضی حضور در جشنواره با ثبت اثر و ارائه مدارک، خود را ملزم به رعایت ضوابطِ جشنواره خواهد کرد.

- ستاد برگزاری جشنواره، کارگردان اثر در تولیدات نمایشی، نویسنده مقاله یا ایده‌پرداز در بخش پژوهشی و نویسنده نمایشنامه در بخش نمایشنامه‌نویسی را به‌عنوان صاحب اثر و متقاضیِ حضور در جشنواره به شمار ‌آورده و تمامی مسئولیت‌های مادی و معنوی را بر عهده ایشان می‌داند. بدیهی است در صورت اثبات خلاف ادعای متقاضی در مورد مالکیت اثر، مسئولیت کاملِ این موضوع بر عهده ایشان خواهد بود.

- در بخش‌های نمایشی (اجرایی) ارائه مجوز نویسنده، یا ناشر (در صورت داشتن صلاحیت اعطای مجوز) الزامی است.

- تاریخ‌های اعلام‌شده در فراخوان تمدید نخواهد شد و شایسته است هنرمندانِ ارجمند در بازه‌های زمانیِ اعلام‌شده، نسبت به ثبت تقاضا و بارگذاری کامل مدارک و یا ارسال آن‌ها اقدام نمایند.

- در بخش­های نمایشی، از هر کارگردان صرفاً یک اثر در بخش نهاییِ جشنواره امکان حضور خواهد داشت.

- کمک‌هزینه آثارِ حاضر در جشنواره، بر اساس ضوابطی همچون تعدادِ نفرات، حجم دکور، بُعد مسافت از شهرِ تولیدِ اثر و... تعیین می­شود.

- آثاری که پیش‌ازاین در جشنواره‌های­ تئاتر فجر حضور داشته‌اند، تنها در صورت تغییر کارگردان و گروه اجرایی می‌توانند در این دوره از جشنواره نیز حضور پیدا کنند.

- ستاد برگزاری جشنواره با توجه به مشکلات پیش‌بینی‌نشده درباره برنامه‌ریزی و تنظیم جدول اجراهای جشنواره، صرفاً متعهد به هماهنگیِ حضور هر بازیگر حداکثر در دو نمایش خواهد بود.

- در بخش مرورِ نمایش‌های صحنه‌ای، تأییدیه اجرا در تهران با بارگذاریِ پروانه اجرا، صادره از شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش و در شهرستان‌ها با تأییدیه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و درج لینک خبر پورتال استانیِ «ایران تئاتر» قابل‌پذیرش خواهد بود.

- فیلم یا نسخه تصویری ارسالی از نمایش‌های متقاضی، می‌بایست از کیفیت مناسب برای ارزیابی برخوردار باشد. در صورت هرگونه نقص و نامناسب بودنِ کیفیت صوتی و تصویریِ نسخه ارائه‌شده، مسئولیتی بر عهده دبیرخانه جشنواره نخواهد بود. همچنین دبیرخانه جشنواره، محدودیت ویژه‌ای برای بهره بردن از چند دوربین و زاویه در تصویربرداری نمایش­ها لحاظ نمی‌کند؛ اما توصیه می‌شود برای تهیه نسخه تصویری نمایش، متقاضیانِ گرامی به شرایطی که بتواند خصلت‌های تئاتری اثر را بیشتر نشان دهد توجه فرمایند.

- تعیین زمان، مکان و تعداد اجرای نمایش­ها بر عهده ستاد برگزاری جشنواره و بر اساس امکانات موجود خواهد بود.

- اسکان و پذیرایی از گروه‌های شهرستانیِ پذیرفته‌شده، بر عهده ستادِ برگزاریِ جشنواره خواهد بود.

- ستاد برگزاری جشنواره، مسئولیتی در قبال ساخت‌وساز دکور، دوخت لباس، تأمین سیستم صوتی و چاپ اقلامِ تبلیغیِ نمایش‌ها نخواهد داشت و صرفاً خدمات معمولِ نصب دکور و آماده‌سازی صحنه را ارائه خواهد داد.

- فرآیند اجرای عمومیِ نمایش‌های تولیداتِ تازه تئاتر ایران، با هماهنگی مدیران تماشاخانه‌ها و اداره کل هنرهای نمایشی قابل‌اجرا خواهد بود.

- در صورت توافق با بسترهای شبکه‌های مجازیِ (پلتفرم‌هایِ) ارائه تصویریِ آثار نمایشی، نمایش‌های منتخبِ جشنواره هم‌زمان با برگزاری، با هماهنگی کارگردان اثر روی این بسترها (پلتفرم‌ها) نمایش داده خواهد شد.

- متقاضیان محترم برای شرکت در بخش‌های مختلف جشنواره، می‌توانند با مراجعه به بخش ثبت‌نام در وبگاهِ چهل‌ودومین جشنواره بین ­المللی تئاتر فجر نسبت به ثبت تقاضا، بارگذاری و ارسال سایر مدارک اقدام نمایند.

چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر

23 دی تا 12 بهمن‌ماه 1402

13 January - 1 feb 2024

تلفن دبیرخانه: 02166715059– 02166700820

کد پستی: 1133713514

وبگاه اینترنتی:www.fitf.ir

پست الکترونیک:[email protected]

نشانی: تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان رازی، کوچه مهبد، پلاک 10

منبع: تسنیم

508216

سازمان آگهی های پرسون