طرز تهیه آش ریواس؛ آش خوشمزه و بهاری

آش ریواس از آش های سنتی ایرانی باشد که در برخی مناطق ایران پخته می شود. آش ریواس از غذاهای پرطرفدار در فصل بهار است و در برخی مناطق ایران به صورت پایه‌ای برای ناهار و شام سرو می‌شود.

تصویر طرز تهیه آش ریواس؛ آش خوشمزه و بهاری

به گزارش سایت خبری پرسون، آش ریواس یک غذای سنتی و محلی است که با استفاده از نخود، سبزیجات مختلف، گوشت گوسفند و ادویه‌های معطر تهیه می‌شود. این غذا در دسته غذاهای سنتی و سالم قرار دارد و باعث افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. در این مطلب شما را دستور تهیه این آش خوشمزه آشنا می کنیم.

آش ریواس یکی از خوشمزه‌ترین آش‌ها است که پخت آن هم چندان سخت نیست. ضمن این که این آش بسیار پرخاصیت و مفید است. طبق رسم معمول، دستور تهیه آش ریواس در هر منطقه ممکن است کمی متفاوت باشد، اما در کل این غذا با استفاده از نخود، سبزیجات و گوشت گوسفند تهیه می‌شود. در زیر دستور تهیه آش ریواس را برای شما شرح می‌دهم:

مواد لازم برای آش ریواس

  • گوشت گوسفند سردست بدون استخوان: به میزان دلخواه
  • عصاره گوشت: یک پیمانه
  • نخود و لوبیا پخته شده: یک پیمانه
  • ریواس خرد شده: پنجاه گرم
  • نعناع خشک: یک قاشق چای خوری
  • جعفری خردشده: یک پیمانه
  • تخم گشنیز: نصف قاشق سوپ خوری
  • سیر: 2 حبه
  • پیازچه: سه عدد
  • نمک و زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم

طرز تهیه آش ریواس

1. ابتدا مواد اولیه‌ی آش ریواس را شسته و آماده کنید. برای این کار، پیازچه را خرد کنید و سبزی‌ها را متوسط‌ خرد کنید. همچنین تخم گشنیز را بکوبید و ریواس را به صورت حلقه‌هایی با قطر نیم تا یک سانتی‌متر برش دهید و سیر را له کرده و ریز خرد کنید و گوشت را به قطعات مکعبی خرد کنید.

2. سپس یک قابلمه را روی حرارت متوسط گرم کنید و مقداری روغن به آن اضافه کنید.

3. پیازچه، زردچوبه و تخم گشنیز را به قابلمه اضافه کرده و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا بوی خوبه مواد اولیه‌ی آش ریواس را حس کنید.

4. سپس گوشت خرد شده را به آن اضافه کرده و به مدت 10 تا 15 دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

5. سیر خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا بوی آن به مشام برسد.

6. حبوبات و سبزیجات را به قابلمه اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید.

7. در مرحله‌ی بعدی، عصاره گوشت را به همراه یک پارچ آب به قابلمه اضافه کرده و بگذارید تا آش جا بیفتد.

در نهایت، بعد از اینکه آش ریواس برای حدود یک ساعت بر روی حرارت متوسط تا پایین پخته شده و گوشت و حبوبات کاملاً پخته شده‌اند، آن را با نعناع، سیر و پیاز داغ تزیین کرده و سرو کنید. می‌توانید آش ریواس را با نان تازه و کمی لیمو ترش سرو کنید و از طعم خوشایند آن لذت ببرید.

منبع: بیتوته

488699