با بزرگترین و مرموزترین راز‌های حل نشده جهان آشنا شوید

کریپتوس یک لوح رمزگذاری شده اسرارآمیز است که «جیم سنبورن» آن را طراحی کرده است و درست در خارج از مقر CIA در لنگلی، ویرجینیا قرار دارد. در واقع این نوشته آنقدر مرموز است که حتی سازمان سیا هم نتوانسته این کد را به طور کامل رمزگشایی کند.
تصویر با بزرگترین و مرموزترین راز‌های حل نشده جهان آشنا شوید

به گزارش سایت خبری پرسون، انسان همیشه جذب ناشناخته‌ها می‌شود و به داستان‌های پر رمز و راز علاقه نشان می‌دهد. کدها، پازل‌ها و هنر‌های مرموز؛ ذهن ما را به خود مشغول می‌کنند و سؤالاتی را برایمان مطرح می‌کنند که شاید هرگز پاسخی برای آن‌ها پیدا نکنیم: چرا پیام آن‌ها رمزگذاری شده است؟ چه راز‌های بزرگی را ممکن است پنهان کرده باشند؟

علی‌رغم تلاش‌های معتبرترین مورخان، باهوش‌ترین رمزنگاران و مصمم‌ترین یابندگان گنج، تاریخ مملو از معما‌هایی است که امروزه ما را گیج می‌کنند. داستان‌های تخیلی مانند آن‌هایی که در «رمز داوینچی*» و فیلم «گنجینه ملی*» نشان داده شده‌اند، هیچ حقیقتی را در زندگی واقعی نشان نمی‌دهند. در اینجا ۱۰ رمز حل نشده جهان را معرفی کرده ایم شاید شما بتوانید پاسخی مناسب برای هریک از آن‌ها پیدا کنید اگرچه می‌دانیم محال است:

*رمز داوینچی (به انگلیسی: The Da Vinci Code) فیلمی محصول سال ۲۰۰۶ به کارگردانی ران هاوارد است. این فیلم براساس کتاب رمز داوینچی نوشته دن براون ساخته شده‌است. در این فیلم تام هنکس و آدری تاتو و آلفرد مولینا بازی کرده‌اند.

*گنجینه ملی (به انگلیسی: National Treasure) فیلمی محصول سال ۲۰۰۴ به کارگردانی جان ترتل تاب است. در این فیلم نیکلاس کیج، شان بین، دیانه کروگر، هاروی کایتل، جان ویت، جاستین بارتا، کریستوفر پلامر، اولگ تاکتاروف، آنی پاریس، مارک پلگرینو و اریک کینگ بازی کردند. دنباله این فیلم در سال ۲۰۰۷ با نام گنجینه ملی: کتاب رمز ساخته شد.

نسخه خطی ووینیچ

دست‌نوشته ووینیچ که به نام کتاب‌فروش و عتیقه فروش آمریکایی لهستانی، ویلفرد ام. ووینیچ، که آن را در سال ۱۹۱۲ به دست آورد، نامگذاری شده است؛ کتاب مفصل ۲۴۰ صفحه‌ای که به زبان یا خطی کاملاً ناشناخته نوشته شده است. صفحات آن نیز مملو از نقاشی‌های رنگارنگ از نمودار‌های عجیب، وقایع عجیب و غریب و گیاهانی است که به نظر نمی‌رسد در دنیای واقعی نمونه‌ای با آن‌ها مطابقت داشته باشد، که بر جذابیت سند و دشواری رمزگشایی آن افزوده است.

نویسنده اصلی این دست‌نوشته ناشناخته است، اما تاریخ‌گذاری کربنی نشان می‌دهد که صفحات آن بین سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۳۸ نوشته شده‌اند. این کتاب را «مرموزترین نسخه خطی جهان» نامیده‌اند.

نظریه‌ها در مورد منشاء و ماهیت نسخه خطی فراوان است. برخی، مانند مورخ و هنرمند نیکلاس گیبس، معتقد است که این کتاب به عنوان یک دایره المعارف دارو و برای بررسی موضوعات پزشکی دراوایل قرون وسطی نوشته شده است.

گیبز در مقاله‌ای برای مجله ادبی تایمز می‌نویسد که این کتاب مرجعی از درمان‌های منتخب برگرفته از رساله‌های استاندارد دوره قرون وسطی و دستورالعملی برای سلامتی و رفاه بیشتر زنان در جامعه است و به احتمال زیاد برای یک فرد مشخص وشناخته شده‌ای طراحی شده است. "

تصاویر گیاهان نشان می‌دهد این رساله نوعی کتاب درسی برای یک کیمیاگر بوده است. به نظر می‌رسد بسیاری از نمودار‌ها منشأ نجومی دارند و نقشه‌های زیست‌شناختی غیرقابل شناسایی ضمیمه آن‌ها شده است. برخی نظریه‌پردازان بر این باورند که این کتاب ممکن است منشأ بیگانه داشته باشد.

یکی از چیز‌هایی که اکثر نظریه پردازان بر آن توافق دارند این است که با توجه به زمان، پول و جزئیاتی که برای ساخت آن لازم بود، بعید به نظر می‌رسد که این کتاب یک حقه و حاوی مطالب به درد نخور باشد.

کریپتوس

کریپتوس یک لوح رمزگذاری شده اسرارآمیز است که «جیم سنبورن» آن را طراحی کرده است و درست در خارج از مقر CIA در لنگلی، ویرجینیا قرار دارد. در واقع این نوشته آنقدر مرموز است که حتی سازمان سیا هم نتوانسته این کد را به طور کامل رمزگشایی کند.

این لوح مسی شامل چهار کتیبه است و با وجود اینکه سه تای آن ترک خورده است، کتیبه چهارمی باقی مانده است. در سال ۲۰۰۶، سنبورن اظهار کرد سرنخ‌هایی در کتیبه‌های اول تا کتیبه آخر وجود دارد، و در سال ۲۰۱۰ سرنخ دیگری را منتشر کرد: نامه‌های ۶۴، ۶۹ NYPVTT در قسمت ۴ متن BERLIN را رمزگذاری می‌کنند.

رمز‌های بیل

رمز Beale مجموعه‌ای از سه متن رمزی است که ظاهراً مکان یکی از بزرگترین گنجینه‌های مدفون در تاریخ ایالات متحده را نشان می‌دهد: هزاران پوند طلا، نقره و جواهرات به ارزش تقریباً ۴۳ میلیون دلار تا سال ۲۰۱۷.

در سال ۱۸۸۵ میلادی، فردی به نام جیمز وارد اعلامیه‌ای با عنوان «اسناد بیل»، در ویرجینیای آمریکا منتشر کرد. در این اعلامیه گفته شده بود که مردی به نام «توماس جفرسون بیل» گنجینه‌ای از طلا و جواهر را در محلی نامعلوم مخفی کرده که ارزش آن به پول امروز حدود ۶۵ میلیون دلار است. در اطلاعیه اضافه شده بود که محل این گنج در سه نوشته ذکر شده است که همه به رمز هستند.

به‌گفته وارد، بیل این متن‌ها را در جعبه‌ای نزد یک مهمانخانه‌دار به امانت گذاشته و به او گفته بود که اگر تا ده سال بعد، از او یا گماشتگانش خبری نشد، جعبه را باز کند. البته قرار بود بیل کلید کشف این رمز را بعد‌ها در اختیار مهمانخانه‌دار قرار دهد. اما نه از بیل خبری می‌شود و نه از کلید کشف رمز.

از بین سه متن رمزی، تنها مورد دوم شکسته شده است (تصویر). متن شکسته شده نشان می‌دهد که در مناطقی گنج دفن شده است: شهرستان بدفورد، ویرجینیا، اما مکان دقیق آن احتمالاً در یکی از رمز‌های شکسته نشده دیگر رمزگذاری شده است. تا به امروز، شکارچیان گنج، دامنه تپه‌های شهرستان بدفورد را به طور غیر قانونی جست و جو می‌کنند.

صفحه فستوس

رمز و راز دیسک فستوس داستانی است شبیه آن چیزی که فیلم ایندیانا جونز نشان داد. این دیسک که توسط باستان شناس ایتالیایی لوئیجی پرنیه در سال ۱۹۰۸ در محوطه کاخ مینوی فستوس کشف شد، از خاک رس پخته شده ساخته شده است و حاوی نماد‌های مرموزی است که ممکن است نمایانگر شکل ناشناخته هیروگلیف باشد. دانشمندان معتقدند این صفحه گلی در هزاره دوم قبل از میلاد طراحی شده است.

برخی از محققان نیز بر این باورند که هیروگلیف‌ها شبیه نماد‌های خطی A و خطی B هستند، خط‌هایی که زمانی در کرت باستان استفاده می‌شد. تنها مشکلی که وجود دارد این است: خط A رمزگشایی نمی‌شود. امروزه صفحه فستوس به عنوان یکی از معروف‌ترین معما‌های باستان شناسی مطرح است.

کتیبه Shugborough

به بنای یادبود چوپان قرن هجدهم در استافوردشایر انگلستان نگاه کنید. شاید در نگاه اول آن را چیزی جز بازسازی نقاشی معروف نیکلاس پوسین*، «چوپانان آرکادی» ندانید. با این حال، دقیق‌تر که نگاه کنید متوجه توالی عجیبی از حروف خواهید شد: DOUOSVAVVM - کدی که برای بیش از ۲۵۰ سال راز باقی مانده است.

اگرچه هویت رمزگذارنیز همچنان یک راز است، اما برخی گمان می‌کنند که این رمز می‌تواند سرنخی باشد که شوالیه‌های معبد درباره مکان جام مقدس به جا گذاشته‌اند. بسیاری از بزرگترین نابغه‌های جهان از جمله چارلز دیکنز و چارلز داروین برای شکستن کد تلاش کردند و شکست خوردند.

*نیکولا پوسَن (به فرانسوی: Nicolas Poussin) نقاش فرانسوی سبک کلاسیک بود که در تاریخ ۱۵ ژوئن ۱۵۹۴ در کشور فرانسه به دنیا آمد و در تاریخ ۱۹ نوامبر ۱۶۶۵ درگذشت. وضوح، منطق و خطوط کشیده شده در اطراف رنگ‌ها در نقاشی‌های وی، تأثیرات بسیاری بر آثار نقاش‌های بعد از خود گذاشت.

پرونده «تمام شد»

پرونده «تمام شد» که یکی از عمیق‌ترین اسرار استرالیا محسوب می‌شود، حول محور مردی ناشناس می‌چرخد که در دسامبر ۱۹۴۸ در ساحل سامرتون در آدلاید، استرالیا مرده پیدا شد. گذشته از این که این مرد هرگز شناسایی نشد، پس از پیدا شدنش یک تکه کاغذ کوچک با عبارت «تمام شد» در جیب مخفی که در شلوار مرده دوخته شده بود، راز مرگش را عمیق‌تر شد. برخی به این پرونده «تمان شد» نیز گفته می‌شود.

این عبارت به‌عنوان «پایان‌یافته» یا «تمام‌شده» ترجمه می‌شود و عبارتی است که در صفحه آخر مجموعه‌ای از اشعار «رباعیات» عمر خیام به کار رفته است. علاوه بر این راز، یک نسخه از مجموعه خیام بعداً پیدا شد که حاوی یک کد خط خورده (تصویر) در آن بود که گمان می‌رود توسط خود مرد مرده به جای مانده است.

با توجه به محتوای شعر خیام، بسیاری به این باور رسیده اند که این پیام ممکن است نشان دهنده نوعی یادداشت خودکشی باشد، اما مانند موارد دیگر، همچنان این راز، سر به مهر باقی مانده است.

عجب! یک سیگنال

یک شب تابستانی در سال ۱۹۷۷، جری اِهمن، داوطلب SETI یا جستجو برای هوش فرازمینی، اولین انسانی بود که پیامی عمدی از یک دنیای بیگانه دریافت کرد. اهمن در حال اسکن امواج رادیویی از اعماق فضا بود، به این امید که به طور تصادفی با سیگنالی برخورد کند که نشانه‌های فرازمینی را داشته و توسط بیگانگان هوشمند ارسال شده باشد.

این آرزو در همان شب برآورده شد و اهمن یک سیگنال مرموز دریافت کرد. این سیگنال به مدت ۷۲ ثانیه طول کشید، طولانی‌ترین دوره زمانی که احتمالاً با آرایه‌ای که Ehman استفاده می‌کرد اندازه گیری شد. صدای سیگنال بلند بود و به نظر می‌رسید از مکانی منتقل شده که هیچ انسانی قبلاً نرفته است: در صورت فلکی قوس در نزدیکی ستاره‌ای به نام Tau Sagittarii، در فاصله ۱۲۰ سال نوری از ما.

اهمن عبارت "وای! " را در چاپ اصلی سیگنال دریافت کرد، بنابراین عنوان آن «واو! سیگنال» شد. همه تلاش‌ها برای یافتن دوباره سیگنال شکست خورد که منجر به بحث‌ها و معما‌های زیادی در مورد منشا و معنای آن شد. در سال ۲۰۱۷، تیمی از محققان اظهار کردند که این سیگنال از یک دنباله دار ناشناخته است.

حروف زودیاک

حروف زودیاک مجموعه‌ای از چهار پیام رمزگذاری شده است که گمان می‌رود توسط قاتل زنجیره‌ای معروف زودیاک، که ساکنان منطقه خلیج سانفرانسیسکو را در اواخر دهه ۱۹۶۰ و اوایل دهه ۱۹۷۰ ترسانده بود، نوشته شده است. این نامه‌ها احتمالاً به‌عنوان راهی برای طعنه زدن به روزنامه‌نگاران و پلیس نوشته شده‌اند، و اگرچه یکی از پیام‌ها رمزگشایی شده است، سه پیام دیگر، مانند رمز پایین این نامه، حل نشده‌اند. هویت زودیاک نیزبه عنوان یک قاتل هنوز یک رازاست.

سنگ راهنمای جورجیا

سنگ‌های راهنمای جورجیا، که گاهی به آن «استون هنج آمریکایی» نیز گفته می‌شود، یک بنای گرانیتی است که در سال ۱۹۷۹ در شهرستان البرت، جورجیا ساخته شد. این سنگ‌ها به هشت زبان - انگلیسی، اسپانیایی، سواحیلی، هندی، عبری، عربی، چینی و روسی حکاکی شده‌اند. هر کدام ۱۰ فرمان "جدید" را برای عصر مدرن نقل می‌کنند. سنگ‌ها همچنین دارای ویژگی‌های نجومی خاصی هستند.

اگرچه این بنای تاریخی حاوی هیچ پیام رمزگذاری شده‌ای نیست، اما هدف و منشأ آن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

از بین ۱۰ فرمان، اولین مورد بحث برانگیزترین است: «بشریت را زیر ۵۰۰، ۰۰۰، ۰۰۰ نفر در تعادل دائمی با طبیعت حفظ کنید» بسیاری آن را مجوزی برای از بین بردن جمعیت انسانی به تعداد مشخص شده می‌دانند و منتقدان این سنگ‌ها خواستار نابودی آن‌ها شده اند. برخی از نظریه پردازان توطئه حتی بر این باورند که آن‌ها ممکن است به دست یک "جامعه مخفی لوسیفر" طراحی شده باشند که خواستار یک نظم جهانی جدید است.

رونگورونگو

Rongorongo سیستمی از گلیف*‌های مرموز است که بر روی آثار مختلف در جزیره ایستر نوشته شده است. بسیاری بر این باورند که آن‌ها نمایانگر یک سیستم منقرض شده نوشتن یا پیش‌نویس هستند و می‌توانند یکی از سه یا چهار اختراع مستقل نوشتن در تاریخ بشر باشند.

این گلیف‌ها غیرقابل رمزگشایی باقی مانده اند و پیام‌های واقعی آن‌ها - که برخی معتقدند می‌توانند نکاتی در مورد فروپاشی عجیب تمدن جزیره عید پاک ارائه دهند - ممکن است هیچ زمانی خوانده نشوند.

*به تصویر یک نماد در یک سامانه نوشتاری گلیف می‌گویند. گلیف‌ها معمولاً به صورت مجموعه‌ای به نام قلم نگه‌داری می‌شوند؛ بنابراین گلیف‌ها واحد‌های سازندهٔ یک قلم هستند. یک نویسه خاص را می‌توان با گلیف‌های متفاوتی نمایش داد که انتخاب این گلیف بستگی به قلم و سبک قلم (پررنگ، ایتالیک و...) دارد.

منبع: فرارو

486017

سازمان آگهی های پرسون