به گزارش سایت خبری پرسون، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در دومین رویداد شکوفا که به مناسبت روز جهانی مالکیت فکری 2023 با محوریت زنان و مالکیت فکری شتابدهی خلاقیت و نوآوری، در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، گفت: کنار هم قرار گرفتن این عناوین ظرفیت بالایی دارد چراکه از یک سو جامعه شناسان معتقدند بخش عمده تحولات آینده را جامعه زنان رقم خواهند زد و از سوی دیگر کارآفرینان اعتقاد دارند که فناوریهای نوظهور و نوآوری پیشران تحولات جوامع آینده خواهد بود، از همین رو تلفیق این دو، محور تحول در آینده خواهد بود.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام سال جدیدشان، مطالبه تحول را مطرح کردند و تحول مدنظر ایشان دو رکن اصلی پیشرفت و عدالت دارد که اگر این دو مهم را به عنوان زیربناهای تحول درنظر بگیریم به کمک جامعه زنان نیازمند هستیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، در تشریح عوامل زمینهساز پیشرفت در کشور، خاطرنشان کرد: پیشرفت از کارآمدی حاصل میشود و اگر به دنبال کارآمدی باشیم حضور بانوان در مدیریتهای کشور میتواند رویکردی نوآورانه برای زمینهسازی ارتقای کارآمدی، پیشرفت و ایجاد تحول باشد.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر ارتقای سهم مدیریتی بانوان در جامعه تاکید داشتهاند، یادآور شد: مدیریت بانوان میتواند نوآوریهایی را در بخش مدیریت کشور به همراه داشته باشد. در کنار این موارد به منظور ارتقای سرمایه اجتماعی برای پیشرفت، میبایست جایگاه و منزلت بانوان در جامعه را ارتقا بخشیم.
وی در تبیین نقش عدالت در تحول، عنوان کرد: توجه به حقوق زنان در کشور بر مبنای اصل 21 قانون اساسی، ادای حق و عین عدالت است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه تحولات فناوری و نوآوری را پیشران تغییرات در عرصههای مختلف دانست و گفت: این تغییرات مرزها را به هم ریخته، رابطه حاکمیت و مردم را دگرگون ساخته و بر ترکیب جنسیتی مشاغل و کارآفرینی تاثیر خواهد گذاشت که باید در برنامهریزیهای کشور به این موضوع توجه داشت.
وی با اشاره به آمار حضور بانوان در حوزه علمی و تحصیلات تکمیلی، خاطرنشان کرد: بانوان در جامعه ایران اسلامی از نظر تحصیلات آموزش عالی، پیشتاز هستند و میبایست برای تکمیل حلقههای این زنجیره، حضور این قشر در حوزهها فناوری و نوآوری جهش داشته باشد. آمارهای جهانی نشان میدهد در سال 2021 ، سهم زنان در ثبت اختراع 17 درصد و در بخش کارآفرینان فناور 10 تا 15 درصد برآورد شده است، این شرایط در حالی است که در داخل کشور 700 مدیرعامل و 10 هزار عضو هیات مدیره زن حضور دارند، هرچند این آمارها رو به رشد است اما با توجه به جمعیت بانوان و حضور آنها در تحصیلات دانشگاهی، راه نپیموده برای امتداد مسیر حضور زنان در عرصههای فناوری و علمی وجود دارد.
وی افزود: دنیای امروز دنیای تعارض منافعها در سطوح ملی، جغرافیایی، قومی، بخشی و سازمانی است که آفت سیاستگذاریها است. این تعارضها در حوزه زنان مضاعف است. این تعارضها پیچیدگیهای سیاستگذاری را در حوزه زنان افزایش داده است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در پایان با بیان اینکه زیست بوم فناوری و نوآوری کشور موانع ساختاری و فرهنگی و اجتماعی دارد، بر آمادگی این مرکز در برگزاری نشستها و جلسات تخصصی و کارشناسی به منظور احصا و رفع موانع و نیازهای تقنینی در عرصههای فناوری، تاکید کرد.
منبع: فارس