روز کارگر ۱۴۰۲ در اردیبهشت + تاریخ و تعطیلی جهانی

روز جهانی کارگر (International Workers' Day) مصادف با اولین روز از ماه می در تقویم میلادی است.

تصویر روز کارگر ۱۴۰۲ در اردیبهشت + تاریخ و تعطیلی جهانی

به گزارش سایت خبری پرسون، با توجه به اینکه کارگران هر جامعه عاملان اصلی حرکت به سوی رشد و توسعه به شمار می‌روند، بهتر است بیش از پیش به این قشر زحمت کش جامعه اهمیت داد و برای بهبود شرایط آنها تلاش کرد.

روز کارگر ۱۴۰۲ چه روزی و چند شنبه است؟

تاریخ دقیق روز جهانی کار و کارگر در تقویم شمسی سال ۱۴۰۲ برابر با دوشنبه ۱۱ اردیبهشت است.

تاریخ دقیق روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲ در تقویم قمری برابر با ۲ شوال سال ۱۴۴۴ است.

تاریخ دقیق روز جهانی کار و کارگر ۱۴۰۲ در تقویم میلادی مصادف با یک می سال ۲۰۲۳ است.

معنی کلمه کارگر

کارگر در لغت به معنای کار کننده و کسی که در کارخانه یا کارگاه کار می‌کند و مزد می‌گیرد، است که در مقابل کارفرما قرار دارد.

کارگر کیست؟

از نظر قانون کار، کارگر کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق‌السعی (اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا) به درخواست کارفرما کار می‌کند.

هدف نامگذاری روز جهانی کارگر

هدف از گرامیداشت روز کارگر در سراسر جهان حمایت از حقوق قشر کارگر و ترویج حق آنها، تجلیل از زحمات و تلاش‌های کارگران، تاکید بر اهمیت نقش مؤثر کارگران در توسعه و پیشرفت هر جامعه و بزرگداشت جنبش کارگری است.

تاریخچه روز کارگر

کارگران آمریکایی در روز یکم ماه می سال ۱۸۸۶، برای بهبود پیدا نکردن شرایط کار و عدم کاهش ساعت کاری به ۸ ساعت در روز، در خیابان‌ها تجمع کردند تا بدین شکل اعتراض خود را نسبت به این شرایط نشان دهند. پس از تظاهرات گسترده‌ای که شکل گرفت، کارگران در ۱۲۰۰ کارخانه و کارگاه اقدام به اعتصاب کردند. پس از گذشت چهار روز از اعتصاب کارگران در روز چهارم می در شهر شیکاگو انفجاری ناگهانی در بین جمعیت معترضان صورت گرفت که پیامدهای ناگواری را به همراه داشت. در این بین یک مأمور پلیس کشته شد و چند کارگر و پلیس نیز مجروح شدند. این حادثه باعث شد که پلیس به طرف جمعیت تیر اندازی کند و تعداد زیادی کشته شوند. به دنبال آن نیز تعدادی از کارگران دستگیر و اعدام شدند. پس از این حادثه مردم بسیاری از کشورها هر ساله در این روز مراسم یادبودی را برای گرامیداشت نام و یاد کارگران کشته شده برگزار کردند. بدین شکل اولین روز ماه می روز جهانی کار و کارگر نام گرفت.

روز کارگر در ایران

روز ۱۱ اردیبهشت در تقویم ایران به عنوان روز کارگر شناخته می‌شود.

روز کارگر تعطیل است

سازمان بین‌المللی کار، روز جهانی کارگر را تعطیل اعلام کرده است، ماده ۶۳ قانون کار جمهوری اسلامی ایران نیز می‌گوید: «علاوه بر تعطیلات رسمی کشور، روز کارگر (۱۱ اردیبهشت) نیز جزو تعطیلات رسمی کارگران به حساب می‌آید.»

معیارهای قانون تشخیص کارگر در ایران

با توجه به تعریف قانون کارگر، معیارهای تشخیص کارگر از دیگر شاغلان به شرح زیراست:

داشتن شخصیت حقیقی: کارگر باید شخص حقیقی باشد، و نه شخص حقوقی.

دریافت حق‌السعی از کارفرما: کارگر باید مابه‌ازای کاری که می‌کند حق‌السعی دریافت کند.

تبعیت از کارفرما: کارگر باید از دیگری در انجام کار تبعیت کند، یعنی کسی که برای انجام کار از کسی دستور نمی‌گیرد و به صورت مستقل برای خود کار می‌کند کارگر به‌شمار نمی‌آید.

روز جهانی کارگر در آمریکا و کانادا

در آمریکا و کانادا هم مانند بسیاری از کشورهای دیگر برای گرامیداشت روز کارگر مراسم‌های مختلفی برگزار می‌شود. به این ترتیب هرساله اولین دوشنبه ماه سپتامبر به عنوان روز کارگر شناخته می‌شود.

روز جهانی کارگر در آلمان

با توجه به اینکه در سال ۱۸۸۶ بیشتر کشته شدگان شیکاگو آلمانی بودند، به همین دلیل حزب نازی آلمان در سال ۱۹۳۳ روز اول ماه می را در کشور خود به نام روز کارگر نامگذاری کرد و به همین مناسبت این روز را تعطیل عمومی اعلام کرد.

روز کارگر در کشور کره شمالی

در کشورهای مختلف به مناسبت روز کارگر جشن‌ها و مراسم‌هایی برگزار می‌شود. در این بین کشور کره شمالی رسم جالبی را برای روز کارگر دارد. در این کشور در روز اول ماه می‌، مردم همراه خانواده و اقوام خود به طبیعت، پارک‌ها و جنگل‌ها می‌روند و روز بسیار خوبی را با خانواده خود می‌گذرانند. آنها در این روز به تفریح می‌پردازند.

روز کارگر در کشور فرانسه

در کشور فرانسه و به ویژه پاریس هر ساله بزرگترین راهپیمایی‌ها در روز کارگر صورت می‌گیرد. این راهپیمایی‌ها از میدان باستیل شروع می‌شود و به میدان جمهوری ختم می‌شود.

482979

سازمان آگهی های پرسون