پروژه یک‌ساله قرمزها برای بازگشت به آسیا

باشگاه پرسپولیس دو سال پیش برای گرفتن مجوز حرفه‌ای مسیر خوبی را پیش نرفت و به قول معروف گاف‌هایی را داد که باعث محرومیتش شد.
تصویر پروژه یک‌ساله قرمزها برای بازگشت به آسیا

به گزارش سایت خبری پرسون، باشگاه پرسپولیس دو سال پیش برای گرفتن مجوز حرفه‌ای مسیر خوبی را پیش نرفت و به قول معروف گاف‌هایی را داد که باعث محرومیتش شد. البته در تمام سال‌هایی که سرخابی موفق به گرفتن مجوز حرفه‌ای می‌شدند بعضا مدارک جعلی را به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارائه می‌دادند اما از زمانی که این کنفدراسیون کمیته‌ای جداگانه برای تایید مدارک باشگاه‌ها تشکیل داد شرایط برای باشگاه‌ها سخت شد. در این میان باشگاه پرسپولیس در زمان مدیریت مجید صدری اقدامی مشابه سال‌های قبل انجام داد و جالب اینکه کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در داخل کشور هم آنها را تایید کرد تا این تیم به همراه باشگاه استقلال از حضور در آسیا محروم شوند.

با توجه به همین اتفاقات باشگاه پرسپولیس در زمان مدیریت رضا درویش رویه جدیدی را در پیش گرفت. مدیرعامل قرمزها از یک سال پیش به هر یک از معاونان و مشاورانش در باشگاه ماموریت داد در حوزه‌های مختلف اقدامات لازم را برای حرفه‌ای‌سازی باشگاه پرسپولیس انجام دهند. به‌طور مثال محمد محمدی ماموریت پیدا کرد تا مدارک پرسنلی تیم‌های پایه باشگاه را تکمیل کند و این کار تقریبا یک ماه پیش به پایان رسید و مدارک آن نیز برای کمیته صدور مجوز حرفه‌ای بارگذاری شد. در واقع در هیچ سالی سابقه نداشت که باشگاه پرسپولیس برای تمامی بازیکنان در رده‌های مختلف سنی خود مدارک پزشکی ارائه دهد که این اتفاق برای اولین بار این فصل با مراجعه تمامی بازیکنان تیم‌های پایه این باشگاه به ایفمارک و انجام تست‌های پزشکی رخ داد.

پرداخت بدهی‌ها و ارائه اسناد به کمیته تعیین وضعیت

یکی از معضلات حل‌نشدنی باشگاه پرسپولیس در چند سال اخیر انباشته شدن بدهی‌ها به بازیکنان و مربیان سابق بود. در این میان بازیکنان و مربیان زیادی بودند که از دو دهه اخیر بابت دریافت طلب خود به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال شکایت کرده و باشگاه پرسپولیس را محکوم کرده بودند. در این میان مدیران سابق باشگاه پرسپولیس به جای پرداخت طلب این افراد و ارائه اسناد آن به AFC به نوعی در این زمینه هم سند‌سازی کرده بودند. اما کمیته تعیین وضعیت چند ماه قبل همه این احکام را طی لیستی به باشگاه پرسپولیس ارائه داده و خواستار تسویه‌حساب یا گرفتن رضایت آنها شد. در همین راستا باشگاه پرسپولیس چاره‌ای نداشت جز اینکه با همه این طلبکاران خود در 10 تا 15 سال اخیر تسویه‌حساب کند.

باشگاه پرسپولیس در میان پرونده‌های طلبکاران خود افرادی را داشت که در قید حیات نبودند اما در هر صورت باید با آنها تسویه و مدارکش را ارائه می‌داد. مرحوم مهرداد اولادی یکی از آنها بود که البته پیدا کردن خانواده آنها برای باشگاه پرسپولیس سخت نبود. اما میاچ دستیار کروات سابق علی دایی در پرسپولیس که چند سال پیش فوت کرده بود مبلغی را از باشگاه پرسپولیس طلبکار بود اما مسئولان این باشگاه برای پیدا کردن وکیل یا یکی از اعضای خانواده او به دردسر افتادند. درنهایت با پیگیری‌های زیاد باشگاه پرسپولیس موفق شد وکیل سابق مرحوم میاچ را پیدا کرده و طلب او را به خانواده‌اش برساند.

توافق با چند طلبکار داخلی

نفراتی چون مهرداد پولادی، سوشا مکانی، میثاق معمارزاده و... از جمله طلبکاران داخلی پرسپولیس بودند که علیه این باشگاه حکم گرفته بودند. در این میان مکانی و معمارزاده چند باری هم بابت این مساله مصاحبه‌های تندی داشتند و گلایه‌شان این بود که طلب‌شان از پرسپولیس روزبه‌روز ارزش ریالی خود را از دست می‌دهد. به هر جهت نماینده باشگاه پرسپولیس با این افراد یا نماینده‌شان جلسه گذاشت و مطالبات‌شان را پرداخت کرد. اگرچه باشگاه پرسپولیس با این بازیکنان سابق به نوعی به توافق رسیده و اسناد آن را نیز به کمیته وضعیت ارائه داد اما برخی از آنها شکایت‌های جدیدی را از باشگاه پرسپولیس انجام داده که پرونده‌شان در جریان است. گویا آنها به دنبال این هستند که دیرکرد پول خود را هم از پرسپولیس بگیرند.

توافق با اداره مالیات

یکی‌دیگر از معضلات بزرگ باشگاه پرسپولیس برای رهایی از طلبکارانش، بدهی سنگین به اداره مالیات بود. در سال‌های زیادی با وجود اینکه پرداخت مالیات قانونا برعهده خود بازیکنان و مربیان وقت پرسپولیس بود، مدیران باشگاه از سوی باشگاه تعهد به پرداخت این مالیات داده‌اند که عدم پرداخت آنها باعث شده بدهی مالیاتی سنگینی متوجه این باشگاه شود. با توجه به همین مساله رضا درویش با پیگیری‌های طولانی و رایزنی‌های مختلفی که داشت درنهایت توانست با اداره مالیات توافق کند تا باشگاه پرسپولیس در چند قسط این بدهی سنگین خود را که حدود 150 میلیارد است را پرداخت کند. در این زمینه یکی از مسئولان باشگاه پرسپولیس مدعی شد که در واقع بدهی مالیاتی این باشگاه حدود 210 میلیارد تومان بوده است که درویش با رایزنی و ارائه مدارکی توانسته این مبلغ را به 150 میلیارد تومان کاهش دهد. در هر صورت باشگاه پرسپولیس محکوم به پرداخت این مبلغ است و تعهد داده که در چند قسط آن را به اداره مالیات بپردازد.

ادعای جدید در مورد پرونده رادوشوویچ

باشگاه پرسپولیس برای اینکه در پرونده بوژیدار رادوشوویچ که در آن محکوم به پرداخت حدود 850 هزار یورو شده بود، برای گرفتن مجوز حرفه‌ای به مشکل برنخورد تصمیم گرفت با این دروازه‌بان توافق کند. در این توافق باشگاه پرسپولیس ضمن پرداخت مبلغی به‌عنوان جلب رضایت این دروازه‌بان قرار شد 900 هزار دلار در 4 قسط(هر سه ماه) به رادو بپردازد که قسط اول آن در ژانویه پرداخت شد. زمان پرداخت قسط دوم آن هم طی دو هفته آینده فرا خواهد رسید. اما نکته قابل توجه اینکه مسئولان باشگاه پرسپولیس تازه به این نتیجه رسیده‌اند که پرونده رادو از نظر زمانی به شکلی بود که نیاز نبود در مورد آن اسنادی را به کمیته صدور مجوز حرفه‌ای ارائه دهند و در واقع برای سال آینده باید این کار را انجام می‌دادند. با این حال باشگاه پرسپولیس محکوم است تا طلب رادو به موقع پرداخت کند چراکه تعهد داده اگر حتی یک روز دیرتر آن را بپردازد 200 هزار دلار جریمه خواهد شد.

پرسپولیس ساختمانش را مال خود کرد

در سال ۱۳۸۴ و در دوره ریاست محمد دادکان در فدراسیون فوتبال، این فدراسیون از منابع مالی خود با کمک دو باشگاه، ساختمان‌هایی در حوالی شیخ‌بهایی برای پرسپولیس و سعادت‌آباد برای استقلال خریداری کرد و آن زمان سند این ساختمان‌ها به نام فدراسیون فوتبال زده شد. در همین راستا و براساس گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ مربوط به باشگاه پرسپولیس، ساختمان این باشگاه به مبلغ ۷۷۰ میلیون تومان در سال ۱۳۸۴ خریداری شده که ۴۰۰ میلیون این مبلغ از سوی فدراسیون فوتبال و بقیه از سوی باشگاه تامین شده است. همین بحث مالکیت ساختمان باشگاه پرسپولیس در دوره قبل هم مشکل‌ساز شد و کمیته صدور مجوز حرفه‌ای از آن ایراد گرفت. در واقع باشگاه پرسپولیس برای گرفتن مجوز حرفه‌ای باید اسنادی را ارائه دهد که مالک ساختمان باشگاهش است. در این زمینه یکی از مسئولان این باشگاه به «فرهیختگان» گفت: «بحث مالکیت ساختمان باشگاه در زمان واگذاری سهام این باشگاه حل شد و ساختمان باشگاه به نوعی جزو اموال این باشگاه به حساب آمد.» اینکه حالا این اتفاق به چه شکلی انجام شده در مورد آن شفاف‌سازی لازم صورت نگرفته است.

ورزشگاه آزادی جای نگرانی ندارد؟

ورزشگاه آزادی به‌عنوان ورزشگاه خانگی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در رقابت‌های داخلی و بین‌المللی به کمیته صدور مجوز حرفه‌ای واگذار شده است. از آنجا که AFC در سال قبل بیش از 60 ایراد از ورزشگاه آزادی برای میزبانی از مسابقات لیگ قهرمانان آسیا گرفته بود، مدیران دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تقریبا 6 ماه پیش از وزارت ورزش خواستند که ایرادات این ورزشگاه رفع شود. در همین راستا وزیر ورزش از شرکت تجهیزات خواست که کلیه ملزومات را در راستای میزبانی این باشگاه از مسابقات آسیایی فراهم کند. در این مدت اقداماتی از سوی شرکت تجهیزات در ورزشگاه آزادی انجام گرفت و اخیرا نیز نمایندگان دو باشگاه به همراه نماینده کمیته صدور مجوز حرفه‌ای از این ورزشگاه داشتند. در این مورد یکی از مسئولان باشگاه پرسپولیس گفت: «ایرادات اصلی ورزشگاه آزادی بیشتر مربوط به نور، صندلی‌ها، رختکن و... بود که خوشبختانه بخش اعظم این ایرادات برطرف شده و نگرانی خاصی در این مورد وجود ندارد. البته این امکان وجود دارد که برای دوره بعد مسابقات لیگ قهرمانان آسیا سختگیری‌های بیشتری در زمینه چمن ورزشگاه‌ها گرفته شود که در آن صورت چمن ورزشگاه آزادی نیاز به بازسازی خواهد داشت چراکه در شرایط فعلی چمن این ورزشگاه تقریبا فرسوده شده است.»

پرسپولیس در حال تکمیل مدارک باقی‌مانده خود

باشگاه پرسپولیس در یک ماه اخیر تمامی مدارکش را به موقع بارگذاری کرده و تیک مثبت از کمیته صدور مجوز حرفه‌ای گرفته است. در حال حاضر این باشگاه در حال تکمیل مابقی مدارک خود در جهت مالکیت باشگاه و دیگر حوزه‌ها است که به گفته مسئولان این باشگاه نگرانی بابت آنها وجود ندارد مگر اینکه شیطنت‌هایی صورت بگیرد. آنچه مشخص است مدارک ابتدا باید به تایید کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در داخل کشور برسد و بعد از آن کنفدراسیون فوتبال آسیا نمایندگان یک شرکت آلمانی تحت قراردادشان را به ایران فرستاده که با بازدید از امکانات باشگاه پرسپولیس در مورد صدور مجوز حرفه‌ای برای این باشگاه تصمیم نهایی را خواهد گرفت.

منبع: فرهیختگان

479314