فرصتی بی‌نظیر برای بیمه‌پردازی و بازنشستگی زنان خانه‌دار و دختران

گسترش پوشش بیمه‌های اجتماعی از اهداف کلان اجتماعی و اقتصادی هر کشور محسوب می‌شود و نرخ فراگیری پوشش بیمه‌ای، امروز یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی جوامع است.
تصویر فرصتی بی‌نظیر برای بیمه‌پردازی و بازنشستگی زنان خانه‌دار و دختران

به گزارش سایت خبری پرسون، در کشور ما نیز در دوره مدیریتی جدید سازمان تأمین‌اجتماعی، برنامه گسترش و تعمیم بیمه به آحاد جامعه در دستور کار این سازمان قرار گرفته است. سازمان تأمین‌اجتماعی با معرفی «طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران» به یکی از دغدغه‌های جدی این قشر پاسخ گفته و فرصت بیمه‌پردازی و بازنشستگی را برای همه زنان خانه‌دار و دختران ایرانی فراهم ساخته است.

ویژگی‌های بیمه زنان خانه‌دار و دختران

بیمه زنان خانه‌دار و دختران ذیل بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بر اساس خوداظهاری در سازمان تأمین‌اجتماعی تعریف شده است. این یعنی متقاضی می‌تواند رأساً درخواست انعقاد قرارداد دهد و با پرداخت حق‌بیمه مقرر، از خدمات تأمین‌اجتماعی برخوردار شود. تأمین امنیت اقتصادی زنان؛ به‌خصوص در دوران پیری و ازکارافتادگی از مزایای بیمه برای زنان است.

شرط سنی

تمامی زنان خانه‌دار و دختران غیرشاغل کشورمان که در رده سنی بین ۱۸ سال تمام تا ۵۰ سال تمام قرار دارند، بدون هرگونه سابقه پرداخت حق‌بیمه قبلی، می‌توانند در قالب بیمه زنان خانه‌دار و دختران، از حمایت‌های تأمین‌اجتماعی شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی، بازماندگی و خدمات درمانی برخوردار شوند. در صورتی که متقاضیان بیش از ۵۰ سال سن داشته باشند، در صورت دارا بودن سوابق قبلی بیمه‌پردازی، معادل سال‌های بیمه‌پردازی قبلی به شرط سنی افزوده می‌شود. به عنوان مثال، متقاضی‌ای که ۵۲ سال دارد اگر دو سال سابقه قبلی بیمهپردازی داشته باشد، می‌تواند از این طرح استفاده کرده و در این قالب سوابق بیمه‌ای خود را تا زمان رسیدن به شرایط قانونی بهره‌مندی از مزایایی چون بازنشستگی تکمیل کند.

نرخ حق‌بیمه و تعهدات تأمین‌اجتماعی

از ویژگی‌های این نوع بیمه، انتخابی بودن نرخ حق‌بیمه و دستمزد مبنای پرداخت حق‌بیمه است. در این طرح، سه نوع نرخ حق‌بیمه برای بیمه زنان خانه‌دار و دختران تعریف شده که می‌توان یکی از آنها را انتخاب کرد. دستمزد مبنای پرداخت حق‌بیمه نیز بین حداقل و حداکثر دستمزد مصوب شورایعالی کار است که زنان و دختران متقاضی بیمه می‌توانند متناسب با سن و سابقه بیمه‌پردازی، دستمزد مورد نظر را انتخاب کنند.

نرخ حق‌بیمه ۱۲ درصد شامل خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی می‌شود. نرخ دیگر ۱۴ درصد است که خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی برای آن تعریف شده است. کامل‌ترین نوع خدمات در نرخ ۱۸ درصد است که شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت است. این نرخ‌ها البته سهم پرداختی بیمه‌شده است و علاوه بر آن، دو درصد نیز سهم کمک دولت تعریف و تعهد شده است که از بیمه‌شده مطالبه نمی‌شود و دولت آن را به سازمان تأمین‌اجتماعی پرداخت می‌کند. در سال جاری اگر نرخ ۱۲ درصد و حداقل دستمزد مبنای کسر حق بیمه از سوی متقاضی انتخاب شود، ماهانه حدود 502 هزار تومان باید به عنوان حق بیمه پرداخت شود. همچنین در صورتی که نرخ ۱۴ درصد انتخاب شود 585 هزار تومان و با انتخاب نرخ ۱۸ درصد باید ماهانه 752 هزار تومان حق بیمه پرداخت شود.

خدمات درمانی

خدمات درمانی یکی از خدمات قابل ارائه به این گروه از بیمه‌شدگان است. اگر متقاضی تحت تکفل همسر یا پدر خود بوده و از خدمات درمانی به تبع آنها برخوردار باشد، مختار است که کماکان در کنار بیمه‌پردازی در طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران، از خدمات درمانی به تبع پدر یا همسر بیمه شده خود استفاده کند؛ اما متقاضیان دیگر می‌توانند با پرداخت سرانه درمان به ازای خود و هر یک از افراد تحت تکفل قانونی، از خدمات درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی بهره‌مند شوند. بر اساس مصوبه هیأت وزیران، رقم سرانه درمان در سال جاری به ازای هر نفر 9۱ هزار تومان تعیین شده است.

نکته قابل توجه این است که زنانی که تحت‌تکفل پدر یا همسر بوده و به تبع آنان از خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی برخوردار هستند، تا زمانی که به‌عنوان یک بیمه‌شده تبعی، تنها از خدمات درمانی این سازمان بهره‌مند هستند، سابقه بیمه برای بازنشستگی در مورد آنها ایجاد نمی‌شود؛ لذا به این گروه از افراد توصیه می‌شود خودشان به صورت مستقل و رأساً بیمه‌پردازی داشته تا سوابق بیمه برای آنها ایجاد شود و در آینده از بازنشستگی نیز برخوردار شوند.

زنان مستمری‌بگیر هم می‌توانند بیمه زنان خانه‌دار شوند؟

متقاضیانی که به عنوان فرد بازمانده از مستمری پدر یا همسر مرحوم خود استفاده می‌کنند، می‌توانند در این طرح، بیمه‌پردازی جداگانه نیز داشته باشند. این افراد می‌توانند ضمن ادامه دریافت مستمری به‌عنوان بازمانده واجد شرایط، رأساً نیز اقدام در قالب طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران، بیمه‌پردازی کنند و پس از رسیدن به سن و سابقه مورد نیاز برای استفاده از مستمری بازنشستگی، هم مستمری قبلی به‌عنوان فرد بازمانده و هم مستمری بازنشستگی خود را دریافت کنند.

اتصال سوابق بیمه‌پردازی

متقاضیانی که در سال‌های گذشته شاغل بوده‌اند و دارای سوابق قبلی پرداخت حق‌بیمه هستند؛ اما در حال حاضر شاغل نیستند و بیمه آنها متوقف شده، می‌توانند در این نوع بیمه مشارکت کرده و سوابق بیمه‌ای خود را تا رسیدن به سن و سابقه دریافت مستمری تکمیل کنند. همچنین افرادی که در طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران، بیمه‌پردازی را آغاز می‌کنند، چنانچه بعدها به‌واسطه اشتغال در یک کارگاه مشمول قوانین کار و تأمین‌اجتماعی، مشمول بیمه اجباری شوند، سوابق بیمه‌پردازی آنان در طرح بیمه زنان خانه‌دار، قابل اتصال و تجمیع با سوابق بیمه ناشی از اشتغال خواهد بود.

ثبت‌نام در طرح بیمه زنان خانه‌دار

اگر‌چه می‌توان به‌صورت حضوری و با مراجعه به شعب یا کارگزاری‌های رسمی سازمان تأمین‌اجتماعی هم در طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران ثبت‌نام و انعقاد قرارداد بیمه‌ای کرد، اما متقاضیان محترم الزاماً ناچار از مراجعه حضوری نیستند؛ بلکه می‌توانند به سادگی، پس از ثبت‌نام در سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین‌اجتماعی به نشانی es.tamin.ir از طریق این سامانه یا با استفاده از برنامه کاربردی (اپلیکیشن) "تأمین من" که از سایت سازمان تأمین‌اجتماعی یا کافه بازار قابل دریافت و نصب بر روی گوشی‌های هوشمند است، برای طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران ثبت‌نام کرده و حق بیمه ماهانه را هم از همین طریق پرداخت کنند.

نکته آخر اینکه همکاران ما در مرکز ارتباطات مردمی سازمان تأمین‌اجتماعی با شماره تلفن 1420 در تمام ساعات شبانه‌روز و حتی روزهای تعطیل، آماده پاسخگویی به سؤالات، ارائه راهنمایی و رفع مشکلات احتمالی هستند.

460280

مطالب مرتبط

سازمان آگهی های پرسون