به گزارش سایت خبری پرسون، معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: سند راهبردی ساختار بودجه دولت تنظیم شده است و تا پایان امسال ساختار جدید بودجه دولت به تصویب شورای عالی هماهنگی سران اقتصادی قوا خواهد رسید.
محسن رضایی امروز در نشست هم اندیشی معاونین اقتصادی استانداران سراسر کشور در مشهد اظهارداشت: دشمن تمام تلاش خود را کرد تا ایران از ایستگاه اقتصاد عبور نکند؛ دلیل آنها این است که میدانند اگر ایران از این ایستگاه عبورکند تبدیل به قدرت بزرگی میشود.
وی تصریح کرد: دشمن میداند اگر ایران قدرت اقتصادی شود با 500 میلیون جمعیت اطراف خود تشکیل یک اقتصاد منطقهای و بلوک اقتصادی میدهد لذا جنگ اقتصادی را شروع کرد و وقتی دید دیوارهای تحریم ترک برداشته و در حال فرو ریختن است، ناامنی را به کمک این تحریم به وجود آورد اما در این مورد هم شکست خورد و در مرحله بعد ناامنی را به بازار آورد.
رضایی افزود:چند عامل داخلی و خارجی در ایجاد تورم نقش دارد، خوشبختانه در سالهای 1400 و 1401 کسری بودجه آشکاری نداشتهایم البته عدم تحقق بودجه با کسری بودجه متفاوت است، کسری بودجه مربوط به ساختار بودجه دولت است که این موضوع در شورای عالی هماهنگی سران اقتصادی قوا در حال بررسی است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور عنوان کرد:در حال حاضر نیز سند راهبردی ساختار بودجه دولت تنظیم شده است که تا پایان امسال ساختار جدید بودجه دولت به تصویب شورای عالی هماهنگی سران اقتصادی قوا خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد:مقامات آمریکایی گفتند که تمرکزشان به جای مذاکرات بر مسائل داخلی ایران است و این حرف برای تشویش و ناامنی در بازارهای کشور و بالا رفتن قیمت ارز در ایران است، باید بدانیم که ناامنی بازارها کمتر از ناامنی کف خیابانها نیست چرا که دشمن روی اقتصاد ما تمرکز کرده است.
رضایی ادامه داد: نقدینگی یکی از مسائلی است که در تورم نقش مهمی دارد و این نقدینگی مربوط به ساختار و رفتار نظام بانکی کشور است لذا سه موضوع کسری بودجه دولت، فروش دلارهای نفتی و نقدینگی در دست اصلاح است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور فروش دلارهای نفتی را یکی دیگر از عوامل تورم در کشور دانست و گفت: باید وزارت نفت دلارهای نقتی را به بانکهای غیربانک مرکزی بفروشد، بعد ریال را به دولت بدهد، اما طی 50 سال گذشته در کشورمان به صورت اشتباه دلارهای نفتی به بانک مرکزی فروخته و پول قدرتمند وارد جامعه شده که حجم این پول چند برابر شده است.
وی اظهارکرد: تورم و ارز ارتباط دو سویه دارند، در صورتی که نرخ تورم افزایش یابد، نرخ ارز رشد پیدا می کند و در صورتی که بتوان تورم را کنترل کرد، نرخ ارز نیز کاهش پیدا میکند.
منبع:تسنیم