به گزارش سایت خبری پرسون، امیر احسانیان روز سه شنبه در نشست ستاد نوروزی شهرستان دزفول در سالن جلسات فرمانداری افزود: دزفول در عید سال گذشته به عنوان نخستین شهر گردشگر پذیر استان خوزستان معرفی شد که امیدواریم همدلی لازم بین مسوولان تداوم و شاهد ورود گردشگران به این شهر باشیم.
وی از دستگاه های اجرایی که در راستای جذب گردشگر به دزفول همکاری داشتند قدردانی کرد و گفت: وظایف کمیتههای مختلف مشخص است که انتظار میرود با همکاری دستگاه های اجرایی بتوانیم به بهترین نحو از این ظرفیت استفاده کنیم.
معاون فرماندار دزفول اظهارکرد: با توجه به همزمانی ماه رمضان و عید، نوروز متفاوتی خواهیم داشت؛ باید بتوانیم با اتخاذ تدابیر لازم هم شان ماه رمضان را حفظ کنیم و هم فضای تفریحی مناسبی برای گردشگران فراهم کنیم.
وی ساماندهی روستاهای هدف گردشگری را ضروری دانست و افزود: باید از ظرفیت سفر مسوولان کشوری به ۲ بخش سردشت و شهیون دزفول برای حل مشکلات منطقه استفاده کرد.
احسانیان گفت: اقدامات خوبی در این ۲ بخش در حوزه مخابرات و ارتباطات در حال انجام است و تلاش می شود از ظرفیت خیرین برای رفع مشکلات جاده و راه در این بخش ها استفاده کرد.
وی روزه خواری در ملا عام را ممنوع دانست و ادامه داد: همه باید به شهرداری و نیروی انتظامی کمک کنند تا هم گردشگران در عید نوروز تفریح کنند و هم شان ماه رمضان حفظ شود.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول نیز در این نشست گفت: دزفول با داشتن زیست بوم سرسبز و آب و هوای مدیترانه ای در پاییز و زمستان از پایان زمستان تا آغاز بهار گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می کند و مناطق تاریخی، طبیعی و زیارتی این شهرستان به نقاط گردشگری تبدیل می شوند.
حمیدرضا خادم از معاونت گردشگری میراث فرهنگی دزفول که سال گذشته تلاش زیادی در این حوزه داشت، قدردانی کرد و افزود: سال گذشته دزفول یه عنوان شهر اول گردشگری در خوزستان انتخاب شد که این امر امسال نیز باید تکرار شود.
وی با بیان اینکه ورود مسافران سودآوری زیادی برای دزفول دارد، افزود: ستاد مرکزی خدمات سفر در سال ۱۳۹۲ به دستور هیات وزیران تشکیل و طبق آن کلیه دستگاه های اجرایی موظف به اجرای مقررات هستند.
سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول بیان کرد: کمیته های ۱۰ گانه از جمله حمل و نقل، خدمات امداد و نجات، انتظامی، امنیتی و ترافیک شهری، شهرداری و دهیاری ها، اسکان، نظارت و عمران، تنظیم بازار و خدمات رفاهی، کمیته بهداشتی، سلامت و محیط زیست، اطلاعرسانی و تبلیغات و فضای مجازی و نظارت بر نمازخانهها تشکیل شده و انتظار بر این است دستگاه های اجرایی در این خصوص همکاری لازم را داشته باشند و برنامه های اجرایی را به دبیرخانه ستاد در میراث فرهنگی ارسال کنند.
خادم گفت: با توجه به همزمانی ماه رمضان و عیدنوروز تلاش می شود افطارهای ساده در مراکز ازدحام گردشگران در نظر گرفته و مکان موردنیاز برای استراحت آنها فراهم شود.
وی افزود: شهرداری باید برای راه اندازی کمپ های نوروزی و سرویس های بهداشتی در محل های گردشگرپذیر برنامه ریزی کند.
سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول اظهار کرد: بخشداران نیز برنامه های درنظر گرفته شده از جمله برپایی بازارچه و فعالیت های فرهنگی را اطلاع دهند.
وی از اوقاف نیز خواست مساجد و بقاع را برای استفاده میهمانان نوروزی باز بگذارند.
سرپرست شهرداری دزفول نیز در این نشست گفت: شهرداری به واسطه شرح وظایف و خدمت رسانی به کل شهرستان طبق روال هر ساله موضوع استقبال از بهار را در دستور کار دارد.
عباس یوسفی نژاد افزود: با توجه به بارندگی های خوب، اعیاد پیش رو و طبیعت سبز منطقه به طور قطع شاهد استقبال خوب گردشگران خواهیم بود که باید تمهیدات لازم در این خصوص اتخاذ شود.
بخشدار بخش سردشت نیز اظهار کرد: استقبال میهمانان نوروزی و گردشگران از بخش های سردشت و شهیون بسیار زیاد است در واقع وجود منابع فراوان در این شهرستان، مدیریت را سخت کرده و عزم ملی برای ساماندهی مسائل گردشگری شهرستان نیاز است.
حبیب الله سوزنگر افزود: روستای بازارگه با وجود ۶ آسیاب دستی و بیدمجنون به عنوان یکی از مناطق باستانی بخش سردشت مسیر دسترسی درستی ندارد و حل این مشکل نیازمند اعتبار زیادی است.
وی ادامه داد: جاده سردشت در شان شهرستان نیست و با ورود مسافران و گردشگران ترافیک سنگینی جاده را در بر میگیرد ضمن اینکه آسفالت نیز نامناسب و نیازمند خط کشی است.
بخشدار بخش سردشت دزفول با بیان اینکه باید در مناطق خطر این بخش نیوجرسی نصب شود، بیان کرد: جاده و پل دهستان ماهوربرنجی که پل پاپیلا یکی از باستانی ترین پل ها را دارد و گردشگران زیادی به سمت خود جذب می کند، نیازمند رسیدگی است.
وی افزود: برای برنامه ریزی سال آینده نیازمند آمار دقیق گردشگران هستیم که پیشنهاد می شود دوربین تردد شمار در ورودی بخش ها نصب شود تا برای سالهای آینده برنامه ریزی بهتری شود.
سوزنگر بیان کرد: ورودی روستای المهدی نیز حادثه خیز است که باید اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.
وی افزود: بخش سردشت دزفول نیازمند راه اندازی و تکمیل بیمارستان درمان بستر است تا در صورت بروز حادثه برای گردشگران بتوان از آن استفاده کرد؛ سالهای گذشته به علت ترافیک سنگین مسیر برگشت شاهد چند فوتی بودیم.
بخشدار بخش سردشت دزفول از آنتن دهی ضعیف این بخش انتقاد کرد و گفت: دره توبیرون با وجود اینکه از مناطق ثبت ملی است نه نه آنتن دهی و نه جاده دسترسی درستی دارد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دزفول نیز با بیان اینکه کسب مقام اول گردشگری دزفول در سال گذشته در سطح استان جای تقدیر است، گفت: انتظار می رود نقاط ضعف برطرف و نگاه کلانی به این موضوع داشته باشیم .
علیرضا چرخابی افزود: نوروز فرصت مناسبی است تا با وجود چالشها، با زبان فرهنگ و هنر ظرفیتهای دزفول را به گردشگران معرفی کنیم.
وی ادامه داد: عید نوروز شاهد حضورمسوولان رده ملی در دزفول هستیم که باید از این ظرفیتها برای بیان مشکلات استفاده شود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول بیان کرد: سال گذشته برای برنامه های فرهنگی و هنری تعامل خوبی با میراث فرهنگی داشتیم و امیدواریم ظرفیت های دزفول با زبان هنر بیان شوند.
بخشدار بخش شهیون دزفول نیز گفت: عید امسال بیش از ۴۵۰ هزار گردشگر از بخش شهیون دزفول دیدن کردند که هیچ مشکلی از نظر مکان اقامت و امنیت در این بخش نداشتیم.
حسین رحیمی با بیان اینکه روستاهای رزگه، اسلام آباد، دیونی و شهیون بیشترین گردشگران را داشتند و گله ای از سوی مسافران نداشتیم، گفت: نوروز ۱۴۰۲ قرار است جشنواره صنایع دستی و غذایی شهرستان را با حدود ۴۰ غرفه در جاده دریاچه که به سه روستای هدف گردشگری متصل است، دایر کنیم.
وی به کمک خیرین در این بخش اشاره کرد و افزود: با کمک حسین یزدان کیا یکی از خیران منطقه، سه میلیارد ریال برای حمل و نصب ۷۰ نیوجرسی در مسیر شهیون هزینه شد که امیدواریم نیوجرسی در سایر نقاط نیز نصب شود.
بخشدار بخش شهیون دزفول اظهارکرد: با کمک خیرین پنج نقطه حادثه خیز اصلاح، بهسازی و نقاط کور رانندگی اصلاح شدند .
وی به روشنایی ورودی سه راهی دریاچه با همکاری شهردار شهیون اشاره کرد و افزود: حدود ۶۰۰ متر شبکه برق برج نوری نصب و روشنایی سه راهی جاده دریاچه و میانه تامین شد.
رحیمی شهیون را یکی از مناطق هدف گردشگری کشور دانست و گفت: با توجه به بهتر شدن وضعیت کرونا و بارندگی های خوبی که داشتیم گردشگران زیادی را در این بخش شاهد خواهیم بود .
وی افزود: بیمارستان سیار در باغچه بان مستقر شده و خدمات دندانپزشکی و چشم پزشکی رایگان به اهالی ارایه می کند؛ مرکز درمان بستر شهیون نیز فعال است و در صورت نیاز و بروز حادثه اقدامات لازم انجام خواهد شد.
وی بر ضرورت استقرار روحانی برای اقامه نماز در نقاط مختلف شهیون تاکید کرد و پیشنهاد داد اداره ارشاد برنامه های نمایشی و طنز برای گردشگران برگزار کند.
بهزاد جعفری سرپرست واحد آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت دزفول نیز گفت: هر ساله به منظور تامین سلامت، بازدیدها و نظارتها از ۱۵ اسفندماه تا ۱۵ فروردین ماه افزایش می یابند و فعالیت بهداشتی رستوران ها، پارک ها، مدارس، جایگاه های سوخت و اماکن گردشگری نظارت می شوند.
وی به فعالیت رایگان موسسه نورآوران در باغچه بان شهیون اشاره کرد و افزود: داروخانه های دزفول تقویت شدند انتظار می رود مواردی که سلامت را تهدید میکنند اطلاعرسانی شوند.
جعفری با اشاره به فعال بودن مراکز نمونه گیری و واکسیناسیون در دزفول اظهارکرد: باوجود نمونه گیری ها موردی از سویه ایکس بی بی در دزفول نداشتیم موارد اندکی از کرونا ثبت شده که به شهروندان توصیه می شود در اماکن سرپوشیده پروتکل های بهداشتی را رعایت و از شست و شوی مرتب دستها غافل نشوند.
محمدرضا جعفر خادم معاون اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای دزفول نیز گفت: عملیات زمستانی اداره راهداری آغاز شده و ماشین آلات در محور سالندکوه مستقر و در حال فعالیت هستند .
وی اولویت خط کشی را محورهای شریانی دزفول دانست و افزود: خط کشی محور دزفول به شوشتر و مسیر شهیون انجام شده است.
منبع:ایرنا