به گزارش سایت خبری پرسون،علی بیگدلی کارشناس روابط بینالملل در یادداشتی نوشت:شورش ظفار به نبرد چپگرایان کمونیست تحت حمایت شوروی با حکومت سلطنتی عمان در استان ظفار عمان گفته میشود. این نبرد در سال 1962 آغاز شد و با شکست کامل مخالفان در سال 1975 پایان یافت. هدف اصلی شورشیان سرنگونی رژیم سلطنتی عمان بود، ولی به هدف خود نرسیدند.
ایران برای جلوگیری از گسترش کمونیسم و نفوذ شوروی اقدام به اعزام نیروهای ارتش برای حمایت از سلطان قابوس کرد که نتیجه آن موفقیتآمیز بود و روابط خوب تهران و عمان نیز ریشه در این حمایت ایران از سلطان قابوس دارد. این اقدام موجب شد نگاه جمال عبدالناصر در مورد ایران دچار خدشه شود و با صدور بیانیهای اعلام کرد که در کلیه مکاتبات داخلی و خارجی توسط کشورهای عربی باید از واژه جعلی خلیج ع رب ی استفاده شود.
برای مدتی شیخنشینهای خلیجفارس از واژه ساحل عربی استفاده کردند که این واژه هم مورد پذیرش تهران نبود.
در آن زمان انگلستان به علت مخالفتی که بر سر مساله بحرین با ایران داشت به این موضوع دامن زدند اما ایران هیچگاه در برابر این اقدام کوتاه نیامد تا اینکه تهران حاکمیت خود را به سه جزیره خلیج فارس تثبیت کرد و این اقدام موجب شد اعراب خلیجفارس موضعگیری خود را علیه ایران تشدید کنند.
جمال عبدالناصر در سال 1971 فوت کرد اما این میراث را از خود باقی گذاشت و خصومت بین ایران و اعراب همیشه در حال افزایش بود تا اینکه در یکی از شیخنشینان خلیجفارس کودتایی اتفاق افتاد و ایران در کنار کودتاگر قرار گرفت و این موضوع برای اعراب خوب تحلیل شد و از موضعگیریهای کشورهای عربی از ایران کاسته شد. به طوری که ملک فیصل به تهران آمد و روابط ایران و کشورهای عربی بهبود یافت.
اخیرا البته نخست وزیر عراق مجدد با وجود اینکه از قدرت ایران اطلاع دارد، از این واژه استفاده کرده است. علت نیز آن است که در جهان عرب عربیت مقدم بر هر چیزی است. اکنون عراق در حال نزدیک شدن به عربستان است و احتمالا در آینده نزدیک شاهد شرکت بشار اسد در اجلاسهای کشورهای عربی خواهیم بود و از سوی دیگر تحرکاتی در لبنان هم ادامه دارد تا لبنان را هم به خود جلب کنند. از این منظر دستگاه سیاست خارجه ایران نباید بهسادگی از کنار چنین اظهارنظرهایی از سوی مقامات عراقی بگذرد و اقدامات خود را در حد تذکر به عراق محدود نکند.