به گزارش سایت خبری پرسون، مطالعه جدید محققان دانشگاه راتگرز روی بزرگسالان چاق، که همگی مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی و چاقی مرضی (شاخص توده بدنی> ۴۰) بودند، نشان داد افرادی که تحت عمل جراحی چاقی قرار گرفتند، متعاقباً دچار عوارض شدید قلبی عروقی بسیار کمتری شدند.
«وینود رستگی»، مدیر بالینی کبد و مدیر بخش کبد دانشگاه و سرپرست تیم تحقیق، گفت: «یافتهها شواهدی را در حمایت از جراحی چاقی بهعنوان یک ابزار درمانی مؤثر برای کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی برای افراد منتخب مبتلا به چاقی و کبد چرب غیرالکلی ارائه میکنند.»
بیماری کبد چرب غیرالکلی که به دلیل ذخیره بیش از حد چربی در سلولهای کبدی و تحریک یک حالت التهابی رخ میدهد، در افراد چاق و مبتلا به دیابت نوع ۲ شایعتر است.
در این مطالعه، محققان دادههای از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ را تجزیه و تحلیل کردند. ۸۶۹۶۴ بزرگسال بین ۱۸ تا ۶۴ سال که دارای چاقی و بیماری کبدچرب غیرالکلی بودند، شناسایی شدند. از این تعداد، ۶۸ درصد از گروه مورد مطالعه زن بودند، ۳۵ درصد تحت عمل جراحی چاقی و ۶۵ درصد مراقبتهای غیرجراحی دریافت کردند.
بیماران جراحی چاقی، ۴۹ درصد کاهش خطر ابتلاء به حوادث قلبی عروقی عمده مانند حملات قلبی، نارسایی قلبی یا سکته مغزی ایسکمیک را تجربه کردند. آنها همچنین کمتر احتمال داشت دچار آنژین، حوادث آترواسکلروتیک یا لخته شدن خون شریانی شوند.
به گفته محققان، ارتباط بین جراحی چاقی و کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی قبلاً با این سطح از جزئیات مورد مطالعه قرار نگرفته بود.
شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان میدهد جراحی چاقی، به دلیل کاهش وزنی که در بیماران ایجاد میکند، فواید قطعی برای سلامت دارد.
مطالعه قبلی انجام شده توسط این گروه نشان داد که جراحی چاقی همچنین میتواند به طور قابل توجهی خطر سرطان - به ویژه سرطانهای مرتبط با چاقی - را در افراد چاق مبتلا به کبد چرب غیرالکلی کاهش دهد. این سرطانها شامل سرطان روده بزرگ، پانکراس، آندومتر، سرطان تیروئید، مولتیپل میلوم و کارسینوم سلول کبدی است.