به گزارش سایت خبری پرسون، و به نقل از everydayhealth، شما میتوانید با راهکارهای زیاد مانع از مسومیت غذایی خود و خانوادتان شوید.
۹ روش ساده برای جلوگیری از مسمومیت غذایی
تاریخ انقضا را بررسی کنید
در حالی که تاریخهای چاپ شده روی بستههای مواد غذایی معیاری برای کیفیت هستند؛ اما لزوماً ایمن نیستند.
همچنین از خرید هر گونه غذای بسته بندی شدهای که مهر و موم یا بسته بندی آن خراب شده است؛ خودداری کنید و مواد غذایی در قوطیهای برآمده را نخرید؛ زیرا ممکن است نشانه ای از آلودگی باکتریایی باشد که کشنده است.
محصولات تازه را بشویید؛ اما گوشت، مرغ یا تخم مرغ را نه
محصولات تازه را به خوبی بشویید. محصولات سفت مانند خربزه یا خیار را میتوان با برس محصولات تمیز سایید.
میوهها و سبزیجات شسته شده را باید با حوله پارچه ای تمیز خشک کنید.
به گفته سرویس بازرسی و ایمنی مواد غذایی ایالات متحده، گوشت، مرغ، یا تخم مرغ را نشویید، زیرا این کار باعث گسترش باکتری شود.
در حین خرید پروتئینها را پلاستیک جدا قرار دهید
وقتی در حال خرید غذا هستید، گوشت خام، مرغ، یا غذاهای دریایی که ممکن است حاوی باکتری باشند را در پلاستیک جدا قرار دهید؛ زیرا آبی که از آنها میچکد باعث مسمومیت غذاهای دیگر میشود.
هنگام تهیه غذا، ابتدا محصول را برش دهید یا در صورت امکان از تخته برش و چاقوی دیگری برای گوشت خام و ماهی استفاده کنید.
محدودهٔ دما برای مواد فاسد شدنی و غذاهای آماده
میکروبها در اقلام فاسد شدنی به سرعت رشد میکنند؛ از جمله گوشت، لبنیات، غذاهای دریایی، تخم مرغ، غذاهای تازه آماده شده، و هر چیز دیگری که دارای برچسب دما است، مانند سس مایونز.
این مواد اگر کمتر از دو ساعت در معرض خطر دمایی قرار گرفته باشد، خوردن آنها بی خطر است. اما بیشتر از آن توصیه نمیشود.
مطمئن شوید که یخچال شما روی ۴۰ درجه فارنهایت یا خنکتر و فریزر شما روی صفر درجه فارنهایت یا خنکتر تنظیم شده است.
تمیزکاری
شستن دستها قبل و حین تهیه غذا برای جلوگیری از مسمومیت غذایی ناشی از باکتریهایی مانند سالمونلا و E. coli بسیار مهم است.
صابون و آب معمولی خوب است، اما در تمیز کردن قسمتهایی مانند پشت دستها و زیر ناخنها دقت کنید.
به ویژه در شستن دستهای خود پس از استفاده از دستشویی، تعویض پوشک، یا برداشتن پس از حیوان خانگی مراقب باشید.
تختههای برش را مرتباً بشویید، به خصوص پس از تماس آنها با گوشت خام، مرغ یا ماهی.
گوشتهای مرینت شده را در یخچال نگه دارید
هنگام مرینت کردن غذاها، حتماً آنها را در یخچال نگه دارید نه روی پیشخوان، جایی که باکتریها میتوانند به سرعت تکثیر شوند.
علاوه بر این گوشتهای منجمد را روی پیشخوان و در دمای اتاق، یخزدایی نکنید. آن را از شب قبل در یخچال قرار دهید.
غذاها را به طور کامل بپزید
گرما میکروبها را از بین میبرد. برای تعیین دمای غذا هنگام پخت از دماسنج استفاده کنید.
گوشت چرخکرده، از جمله گوشت گاو، گوساله و بره باید به دمای داخلی ۱۶۰ درجه فارنهایت برسند. طیور در دمای ۱۶۵ درجه فارنهایت پخته میشوند.
غذاهای رستورانی
در رستورانهای معتبر غذا میل کنید.
مطمئن شوید که غذای شما کاملاً پخته شده است و از مسئول رستوران بپرسید که آیا از تخم مرغ پاستوریزه استفاده میکند، زیرا تخم مرغ خام موجود در غذاهایی مانند سالاد سزار ممکن است حاوی سالمونلا باشد.
در سفر مراقب مسمومیتهای غذایی باشید
هنگام بسته بندی مواد غذایی برای سفر، حتماً از خنک کنندهها، کیسههای عایق بندی شده و کیسههای یخ برای سرد نگه داشتن غذا استفاده کنید. هنگام مسافرت با ماشین در هوای گرم، غذا را در قسمت سرنشینان دارای تهویه نگهداری کنید نه در صندوق عقب گرم.
اگر نمیتوانید دستهایتان را با آب و صابون بشویید، قبل از غذا، دستهایتان را با دستمال مرطوب یا ضدعفونیکننده تمیز کنید.