به گزارش سایت خبری پرسون، «مجسمه های زیادی از من ساخته شده اما کار تو فوق العاده است» این جمله را زنده یاد استاد «هوشنگ ابتهاج» در وصف تندیس ساخته شده خود توسط استاد «هادی ضیاء الدینی» پیکر تراش نام آور کردستانی بیان کرده بود.
استاد هادی ضیاءالدینی گفت: سایه چهره شناخته شدهای بود و من نیز با خواندن کتابی از وی تحت عنوان «پیر پرنیان اندیش» بر آن شدم که تندیسی از این هنرمند برجسته بسازم؛ معتقدم ساخت تندیس هنرمندان زنده و در قید حیات باید در اولویت باشد تا خود وی تندیس را ببیند و قدرشناسی مردم را لمس کند.
وی درباره پخش تصویر تندیس سایه در فضای مجازی اظهار کرد: دلم میخواست که تندیس سایه در زادگاهش نصب شود به همین خاطر تندیس را به درخواست هنر دوستان حوزه هنری رشت به شکل برنز درآورده و ارسال کردم، اما طی این سال ها هنوز از نصب این تندیس خبری نشده است و برخی ها نقل کرده اند که این تندیس ممنوعیت نصب داشته است؛ اگر چه تا کنون چنین حرفی را در هیچ جایی نقل نکردهام اما هنوز هم دلیل عدم نصب این تندیس را نمی دانم.
این هنرمند گفت: اکنون بعد از مرگ ابتهاج قرار است که مجسمه وی را به رشت برگردانند و در کنار مزارش جانمایی کنند.
او به ساخت تندیسی دیگر از سایه به درخواست شهرداری تهران در دولت گذشته، اشاره کرد و افزود: طی دو سال گذشته تندیس دیگری از هوشنگ ابتهاج ساختم که باز به دلیل همزمانی با انتخابات ریاست جمهوری بی نتیجه ماند و نصب نشد؛ اکنون قرار است که این تندیسها نصب شوند.
ضیاءالدینی، دلیل شهرداری برای عدم نصب سردیس را اشتباه دانستن آناتومی مجسمه ذکر کرد و گفت: شهرداری تهران طی پیامی به من اعلام کرد که «این مجسمه شبیه آقای ابتهاج نیست و اشتباه است» و این برای من دلیلی بیمنطق و دور از حقیقت بود؛ ابتهاج بادیدن عکس این تندیس گفته بود که مجسمههای زیادی از من ساخته شده است اما این تندیس با همه فرق دارد و این خود من هستم. این تایید اصلح ترین نظر برای کار من بود.
او در پاسخ به این سوال که آیا عدم نصب تندیس ها و کارهایش، موجب دلسردی و نگرانی وی نشده است، پاسخ داد:آدم واقع بینی هستم و معتقدم که با وجود این نا ملایمتیها کار خودم را با نظم خاصی برای مردم پیش ببرم، نتیجه کار مجسمه، نصب است و سازنده اثر را خوشحال میکند، اما به این نتیجه رسیده ام که مخاطب من مردم هستند و مسئولانی که درکی از هنر ندارند کار را ضایع میکنند؛ من به مردم پشت نمی کنم.
این پیکرتراش نام آوازه معتقد است که عظمت سایه بر کسی پوشیده نیست و حتی کسانی که نسبت به او حسودی داشتند هم نمیتوانند منکر شوند، ابتهاج هنرمندی مردمی بود که طی سال ها پا به پای مردم خدمت کرد و این خدمت قابل احترام است؛ مردم باید قدردان باشند و من نیز یکی از همین مردم هستم.
او گفت: این ارزشها و شناخت سایه موجب شد که احساسی در من ایجاد شود که یک ماه کامل را با حس ساخت این تندیس زندگی کنم و سراسر وجودم را بگیرد و فکر می کنم که در نهایت مردم هم از نتیجه کار راضی بودند.
منبع: همشهری آنلاین