به گزارش سایت خبری پرسون، دکتر مصطفی قانعی عضو کمیته ملی واکسن کرونا در توضیح جدیدترین اقدامات در حوزه واکسنهای ایرانی کرونا گفت: واکسن ایرانی MRNA تقریبا مراحل پیش از بالین را طی کرده، اما متاسفانه هنوز نتوانسته وارد فاز بالینی شود.
قانعی گفت: در فاز پیشبالینی تعدادی از میمونهایی که این واکسن بر آنها تست شد، دچار تورم ریه شدند و قرار شد یک بار دیگر فاز پیشبالینی واکسن MRNA انجام شود. به محض تکمیل مستندات پیرامون این واکسن و صدور مجوزهای لازم، این واکسن هم وارد کارآزمایی بالینی خواهد شد.
وی افزود: در مورد واکسن آدنوویروسی انستیتو پاستور ایران هم هنوز فاز پیشبالینی طی نشده است و باید دید که فاز پیشبالینی به چه شکل پیش خواهد رفت.
ذخیره ۵۰ میلیون دوز واکسن کرونا در کشور
عضو کمیته ملی واکسن کرونا با اشاره به اینکه الان حدود ۵۰ میلیون دز واکسن از مجموع واکسنهای ایرانی و خارجی ذخیره داریم و واکسن کرونا در کشور به اندازه کافی تولید و ذخیره شده است، اظهار کرد: به نظر نمیرسد دیگر نیازی باشد که واکسنسازها تولید را ادامه دهند. زیرا واکسن تاریخ انقضا دارد و بنای سازمان غذا و دارو هم اینگونه نیست که نیاز تا پایان سال به واکسن را یکباره اعلام کند.
قانعی گفت: معمولا نیاز به واکسن سهماهه اعلام میشود و فعلا اعلام نیاز جدیدی از سوی سازمان غذا و دارو نداریم.
کاهش تقاضای جهانی برای واکسنهای کرونا
قانعی درخصوص صادرات واکسنهای ایرانی، تصریح کرد: باید بدانیم که در کل دنیا استقبال از واکسن کاهش یافته است؛ بنابراین؛ الان کشوری نیست که متقاضی واکسن باشد. در مورد اطلاعات صادرات واکسنها باید از خود مسئولین هر شرکت واکسن ساز سوالات بیشتر را جویا شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره واکسنهای ایرانی که برای اخذ تاییدیه سازمان بهداشت جهانی اقدام کردهاند، گفت: برای همه واکسنهای تولید شده این اقدام صورت گرفته است و با سازمان بهداشت جهانی مکاتباتی صورت گرفته است ولی فعلا هیچکدام نتوانستند تاییدیه جهانی را اخذ کنند و مراحل مربوطه در حال انجام است.
اهمیت تکمیل واکسیناسیون علیه کرونا
این مسئول با تاکید بر کاهش تقاضای جهانی واکسن کووید۱۹، ادامه داد: باید دید که وضعیت کرونا طی سه یا چهار ماه آینده به چه صورت خواهد بود که پیشبینی میکنیم وضعیت رو به بهبود خواهد بود؛ اما، شرایط جهشهای کرونا در ابرازِ نیاز به واکسن تعیین کننده خواهد بود. آخرین جهش کرونا، امیکرون است که میتوان به تعبیری گفت یکطرفه اعلام آتشبس کرده است و آنچنان خطری متوجه افراد نمیشود. جمعیت زیادی را درگیر میکند و درصدی هم مرگ و میر دارد که عمدتا در بین کسانی بوده است که واکسن نزدند یا آن را تکمیل نکردهاند.
دکتر قانعی گفت: نکته مهم فعلی این است که تزریق دز سوم در همه دنیا مرگ ومیر را کاهش داده است و فعلا باید تزریق سه دز تکمیل شده و برای افراد پرخطر مانند بیماران زمینهای و... و. تزریق دز چهارم را انجام دهیم.
عضو کمیته ملی واکسن کرونا تاکید کرد: از زمان تزریق واکسن حداقل یک ماه زمان میبرد تا ایمنی لازم در بدن فرد ایجاد شود. در کرونا دیدیم که بیشتر مرگ و میر در سنین بالای ۶۵ سال بوده است، پس باید افراد به دقت برای واکسیناسیون خود اقدام کنند.