به گزارش سایت خبری پرسون، حمید حاجاسماعیلی کارشناس بازار کار نوشت: در مورد یک میلیون و هشتصد و پنجاه هزار شغلی هم که وزیر کار اعلام کرده قرار است تا پایان سال 1401 راهاندازی کند این نکته حائز اهمیت است که این مشاغل، شغل خالص نیستند. یعنی دولت از همان ابتدا بعد از انتقاداتی که صورت گرفت انعطاف نشان داد و خالص بودن این تعداد شغل را رد کرد! معنای این جمله این است که دولت براساس همین 217 هزار شغلی که اعلام کرده و تا پایان سال حداقل این صرفا آمار را تا حدود 700 تا 800 هزار مورد افزایش میدهند نشان میدهد دولت تفریق شغلهایی که از دست میرود و شغلهایی که ایجاد میشود را نمیخواهند انجام بدهند و میخواهند اینگونه القا کنند که دولت این تعداد شغل را ایجاد کرده است درصورتیکه به صورت طبیعی در بخش خدمات جابهجایی و تغییر مشاغل را با نوسانات بالا شاهد هستیم.
برخلاف بخش کشاورزی و صنعت تغییر ماهیت شغل در بخش خدمات اتفاقی طبیعی است و به وفور دیده میشود. بنابراین اینکه دولت بگوید این شغل در این زمان ایجاد شده در حقیقت ماهیت خود مشاغل خدماتی است. از آنجایی هم که محوریت اشتغال در کشور بخش خدمات است خودمان این انتظار را داریم که ماهیت شغلها به تناسب فرد و تقاضا در بازار تغییر کند و این اصلا شغل جدیدی محسوب نمیشود؛ این همان شغلی است که به دلیل فضا و شرایط جامعه تغییر ماهیت داده و خدماتی جدید را در قالبی متفاوت ارائه میدهد.
اینها را نمیتوان اساسا با زمینههایی که دولت برای مشاغل ایجاد میکند مرتبط کنیم. این فلسفه فعالیتهای خدماتی نه فقط در ایران که در همه دنیا است. در سه سال گذشته به دلیل درگیری کشور با مشکلات عدیده از جمله تحریمها و کرونا خود به خود خیلی از مشاغل تغییر ماهیت داده و نوع فعالیتشان عوض شد. در عین حال رویکرد استفاده از اینترنت و فضای مجازی پنجره جدیدی را در حوزه اشتغال در کشور باز کرد که این از گذشته شروع شده و ارتباطی به فعالیتهای امروز دولت ندارد.
توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.
منبع: آرمان ملی