به گزارش سایت خبری پرسون، سعید باستانی کارشناس مسائل اقتصادی و نماینده پیشین مجلس درباره طرح تامین مالی زنجیرهای گفت: طرح تامین مالی زنجیرهای حرکت خوب و مثبتی است و چنین به نظر میرسد که بیش از هر موضوع دیگری تعهدی بین بانکهای عامل و بانک مرکزی باشد، اما مسئلهای که در این خصوص بسیار باید مورد توجه قرار گیرد میزان توانایی بانکها برای همکاری مورد نظر است.
وی در ادامه یادآور شد: نظام بانکداری درکشور دارای مشکلاتی است که بهینه اجرا شدن چنین طرحهایی نیاز به رفع آنها دارد. وقتی پولی به بدنه جامعه تزریق شود، چنانچه سمت و سوی تولید مورد توجه قرار نگیرد، حتما تورم زا خواهد بود. برهمین اساس بزرگترین قسمت درست اجرا شدن طرح تامین مالی زنجیرهای، شناسایی تولیدکننده واقعی و نیازمند است.
این کارشناس مسائل اقتصادی در این رابطه تاکید کرد: بانکها جهت درست اجرا کردن این طرح باید در ابتدا نحوه اعتبارسنجیهای خود را تغییر دهند، زیرا در غیر اینصورت چرخه معیوب موجود در این زمینه به کار خود ادامه خواهد داد و تولید کننده واقعی بینصیب باقی میماند، البته بنا است تا برات الکترونیکی مورد توجه قرار گیرد و پول نقد دراین خصوص خیلی اساسی نیست، ولی در هر صورت این مسئله از اهمیت اعتبارسنجی کم نمیکند زیرا در نهایت پول این برات الکترونیکی باید از بانک دریافت شود.
نماینده پیشین مجلس در ادامه اظهار داشت: برای موثر واقع شدن اعتباری که در نتیجه اجرایی شدن طرح مورد اشاره به سمت زنجیره تامین میآید، کفایت سرمایه بانکها باید در نزد بانک مرکزی تقویت شود و در واقع انجام بهینه این کار به یکسری فاکتورهای معینی نیاز دارد که در ابتدا باید مورد توجه قرار گیرد. چنانچه این موارد دور از نظر باقی نماند طرح فوق عالی خواهد بود وبه درستی داخل برنامه نظام بانکی قرار میگیرد.
باستانی در این رابطه تصریح کرد: چنانچه این اتفاق به خودی خود روی دهد و خدمات به دست اهل آن برسد، این حرکت درست خواهد شد. بحث اصلی طرح اصلاح ساختار نظام بانکی هم که در مجلس دهم مطرح شد و هنوز هم به نتیجه نرسیده برپایه همین موارد استوار بود.