به گزارش سایت خبری پرسون، سعید خطیب زاده، روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به مذاکرات وین اظهار کرد: نگاه ما در گفت و گوهای وین رو به جلو بوده و توصیه ما این است که طرفهای مقابل هم با عزم رسیدن به توافق خوب به وین بیایند.
وی از سه کشور اروپایی هم خواست برنامه جدی خود را ارائه کنند، افزود: این تصور اشتباه که وقت و انرژی جمع را با اخبار بیخود تلف کنند و خواستههایی فراتر از برجام داشته باشند و منافعی کمتر از برجام برای ایران قائل شوند، برای ایران غیرقابل تحمل است. در این صورت در این دور که وارد محتوا هم خواهیم شد، نتیجه خوبی خواهیم دید.
از موضوعات شکلی در مذاکرات وین عبور کردیم
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان در ادامه اظهار کرد: در گفت و گوهای وین از موضوعات شکلی عبور کردیم و بعد از دور هفتم توانستیم به دو سند جدید برسیم. در واقع با گفت و گوهای فشرده انجام شده دو سند جدید در موضوع هستهای و رفع تحریمها داریم که رفع تحریم ها به طور خاص هدف مذاکره کنندگان خواهد بود.
خطیب زاده ادامه داد: ما به وین آمدیم تا به یک توافق خوب و منطقی برسیم و امیدواریم این پنجره فرصت را طرف مقابل برای این دو سند مغتنم بداند. راستی آزمایی هم در کنار و متعاقب آنها پیگیری میشود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با رد توافق اقدام در مقابل اقدام، یعنی کاهش غنی سازی در مقابل رفع تحریم، گفت: ما آمادگی داریم در یک توافق ابتدا مطئن باشیم اقدامات انجام می شود چون همه اقدامات جبرانی ایران در چارچوب پادمان و براساس نیازهای جمهوری اسلامی انجام می شود ضمن اینکه قانون مجلس الزام آور است.
این دیپلمات عالی رتبه در پاسخ به ایرنا که با توجه به اظهارات وزیر خارجه در رسیدن به سند مشترک چه میزان به انجام توافق امیدوار و خوش بین هستید، گفت: امیدوارم طرف مقابل این ظرفیت و پنجره فرصت را قدر بداند.
ایران به تنهایی بار حفظ برجام را پرداخته است
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام با صبر راهبردی و به رغم همه فشارها و تحریمهای ایالات متحده در چند سال اخیر به تنهایی سند برجام را زنده نگه داشت.جمهوری اسلامی ایران بیش از این نمیتواند به تنهایی هزینه حفظ برجام را بدهد و به مشارکت همه اعضای ۱+۴ نیاز است تا حیات برجام ادامه یابد.
خطیب زاده ابراز امیدواری کرد: طرف مقابل این فرصت را قدر بداند و برای هدف رفع تحریم ها به وین برود و اگر چنین شود توافق قابل دستیابی است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا عراقچی به تیم مذاکره کننده برمی گردد یا نه، گفت: تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران در وین یکی از ملیترین تیمها است که بسیاری از اعضای آن از قبل هم حضور داشتند.
تیم مذاکره کننده ایران ملیترین تیم است
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآورشد: با همه اعضای این تیم مذاکره کننده در تهران مشورتها انجام شد و همه هم در مذاکرات حاضر هستند تا در یک اجماع ملی و با استفاده از همه ظرفیتها بدون هیچ نگاه حزبی این توافق جلو برود و این یکی از نمونههای عالی حکمرانی در رابطه با برجام است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره اتفاقاتی که در یمن در حال رخ دادن است، گفت: به دلیل سکوت مجامع بین المللی و تجهیزات برای ائتلاف خودخوانده، شاهد افزایش بمباران این منطقه هستیم و تاریخ آنچه این روزها از طرف سعودی ها و همراهان اتفاق میافتد را فراموش نخواهد کرد.
خطیب زاده درباره اینکه چه پاسخی به تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه ایران دارید گفت: پاسخ تهدید نظامی رژیم غاصب، مانور پیامبر اکرم(ص) است.
سخنگوی وزارت خارجه درباره اظهارات وزیر خارجه در باکو برای ایرانیان خارج از کشور گفت: مقدمات نخستین جلسه حضور شورای عالی ایرانیان را فراهم و طرح جامع ایرانیان خارج از کشور هم آماده شده تا با همکاری مجلس قانون خوبی برای حمایت و صیانت از ایرانیان خارج از کشور داشته باشیم.
وی اضافه کرد: یکی از سرفصل های این طرح همین موضوع مشمولین است که درصورت مصوب شدن جزییات آن را اطلاع رسانی میکنم.
خطیب زاده درباره گلایه اخیر خود از عربستان به دلیل تاخیر در انتقال پیکر شهید ایرلو به کشور گفت: انتقال شهید ایرلو در چند مرحله اتفاق افتاد. ایشان جانباز شیمیایی بود و کرونا روی ایشان تاثیر بیشتری گذاشت و دومین دلیل هم این بود که به دلیل تحریم یمن، امکانات رسیدگی به وضعیت ایشان در این کشور مهیا نشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: وقتی در دو روز اول متوجه شدیم و تلاش به انتقال کردیم ابتدا از دو کشور همسایه و دوست درخواست کمک کردیم که انجام نشد تا اینکه عراق ورود کرده و با ائتلاف سعودی هماهنگ و انتقال انجام شد اما انتقال ایشان با چند روز تاخیر انجام شد.
خطیب زاده در ادامه سفر امیرعبداللهیان به باکو را یکی از بهترین سفرها در چند سال اخیر در چارچوب روابط دو جانبه عنوان کرد و گفت: مقدمات آن، بعد از سفر معاون نخست وزیر آذربایجان به تهران، فراهم شد.
وی اضافه کرد: آقای امیرعبداللهیان ملاقات طولانی با رییس جمهور جمهوری آذربایجان برای بازسازی، گسترش، ارتقا و حتی جهش روابط داشتند و روابط امروز از آن سوءتفاهمات در فضای رسانه ای عبور کرده و اجازه دهیم به مسیر خود ادامه دهد.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان گفت: درباره برخی اظهارات مبنی بر عادی سازی روابط جمهوری آذربایجان با اسراییل اظهار کرد: در خصوص امنیت ملی و نقش مخرب رژیم صهیونیستی همواره صحبت کردیم و موضع ما روشن نیست.
منبع: ایرنا