چرخش صنعت هسته‌ای ایران دور اتم صلح

صنعت هسته‌ای یکی از الزامات و نیازهای عصر حاضر است و باید بیش‌ازپیش به سمت استفاده از این صنعت با دستیابی به فناوری‌های نو حرکت کنیم چه آنکه در حوزه‌های مختلف ازجمله پزشکی، کشاورزی، صنعت، ارتباطات و ... کاربرد دارد و به‌جرئت می‌توان مدعی شد جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای پیشرو در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای است.
تصویر چرخش صنعت هسته‌ای ایران دور اتم صلح

به گزارش سایت خبری پرسون، صنعت هسته‌ای یکی از الزامات و نیازهای عصر حاضر است و باید بیش‌ازپیش به سمت استفاده از این صنعت با دستیابی به فناوری‌های نو حرکت کنیم چه آنکه در حوزه‌های مختلف ازجمله پزشکی، کشاورزی، صنعت، ارتباطات و … کاربرد دارد و به‌جرئت می‌توان مدعی شد جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای پیشرو در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای است.

در حالی که نظام سلطه با تبلیغات مسموم در حال ساخت انگاره ناصحیح از صنعت هسته‌ای کشورمان است که عمده فعالیت‌های علمی سازمان انرژی اتمی و صنعت هسته‌ای طراحی، احداث و بهره‌برداری از نیروگاه‌های هسته‌ای قدرت، طراحی، احداث و بهره‌برداری از شتاب‌دهنده‌ها برای کاربرد پزشکی، صنعت و کشاورزی، کاربرد لیزر در پزشکی و صنعت، چرخه سوخت هسته‌ای، احداث و بهره‌برداری از رآکتورهای تحقیقاتی از نوع شکافت و هم‌جوشی (گداخت) هسته‌ای، فعالیت‌های تحقیقاتی باهدف توسعه کاربرد پرتوها در صنعت، کشاورزی و پزشکی و نظارت بر ایمنی فعالیت‌های هسته‌ای در کشور از طریق مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور است.

هم‌اکنون بیشترین استفاده از انرژی هسته‌ای در کشورمان برای تولید برق است و الزامات قانونی کشور نیز هدف بلندمدت ساخت و بهره‌برداری از نیروگاه‌های هسته‌ای برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق را تعیین کرده است.

جمهوری اسلامی ایران در حالی که عضو پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) بوده و وفق پادمان حرکت می‌کند، اما کشورهای غربی به سرکردگی رژیم آمریکا همواره درصدد زیر سؤال بردن عملکرد کشورمان بوده و سال‌ها به بهانه آنچه «پرونده هسته‌ای» می‌نامیدند مردم ایران را زیر شدیدترین تحریم‌های ظالمانه قرار دادند. با انعقاد توافق موسوم به برجام که با بیانیه رسمی شورای امنیت سازمان ملل همراه بود، بهانه هسته‌ای کشورهای غربی و برخی رژیم‌های مرتجع و هار منطقه باید گرفته می‌شد، اما استمرار رفتارهای ظالمانه و خلاف عرف بین‌الملل آن‌ها نشان داد، موضوع هسته‌ای بهانه‌ای برای سنگ‌اندازی در مسیر پیشرفت مردم ایران اسلامی بوده و از این رهگذر درصدد تحمیل خواسته غیرانسانی خود را داشته و دارند. ایران باآنکه برای اثبات حسن نیت و سلب بهانه، نظارت‌های فرا پادمانی را پذیرفت، اما این اقدام نیز تأثیری در نیت شر کشورهای یادشده نداشت و مع‌الأسف مانع انتفاع کشورمان ازآنچه برجام نامیده می‌شود، شدند تا جایی که ایران یک سال پس از خروج یک‌طرفه رژیم آمریکا از این توافق نیز به تعهدات خود پایبند بود، اما نهایتا وقتی دید خبری از انجام تعهدات طرف غربی نیست، اقدام به کاهش تعهداتش با استناد به برجام کرد و گام‌به‌گام به این مسیر ادامه داد تا طرف مقابل بفهمد بازور نمی‌شود چیزی را به ملتی با قدمت حداقل هفت‌هزارساله ایران تحمیل کرد.

حال که دور جدید گفت‌وگوهای وین به‌منظور لغو تحریم‌های ظالمانه رژیم آمریکا در انجام است، کشورهای غربی با همان ترکیب اما با ابزار رسانه در حال برجسته کردن مجدد ماهیت اقدامات هسته‌ای کشورمان هستند تا زعم خودشان با خطرناک جلوه دادن آن، دست برتر را در مذاکرات داشته باشند. این اقدامات مکارانه در حالی است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان در ایران ناظر دارد، ایران همچنان عضو پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) است و طبق پادمان حرکت می‌کند و دوربین‌های پادمانی آژانس نیز در ایرصان فعال هستند بنابراین تلاش برای انگاره‌سازی غلط از فعالیت هسته‌ای کشورمان نه‌تنها منطبق بر واقعیت نیست بلکه سناریوی کاملا هماهنگ برای اعمال فشار به ایران به نظر می‌رسد. موضوع زمانی قابل‌تأمل می‌شود که بدانیم تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان با دست‌پر در وین حضور دارد و سطح کیفی و قدرت تصمیم‌گیری آن‌ها ،طرف مقابل را شوکه کرده است ازاین‌جهت در تلاش برای فضاسازی رسانه‌ای هستند.

تلاش برای نادیده گرفتن کاربرد صنعت هسته‌ای در زندگی روزمره مردم و اتهام زنی به کشورمان با ادعای انحراف از مسیر استفاده صلح‌آمیز از این صنعت در حالی است که طبق گفته رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان، سالانه یک‌میلیون بیمار از خدماتی که سازمان انرژی اتمی در بخش پزشکی و جامعه سلامت کشور ارائه می‌کند؛بهره‌مند می‌شوند.

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین، در جمع خبرنگاران به نوع روابط ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز اشاره کرد و گفت: روابط ما با آژانس باید براساس اساسنامه، قوانین و پادمان و NPT باشد که متأثر از همین ضوابط و قوانین در تعامل هستیم و آژانس بر فعالیت‌های ما نظارت دارد. آنچه در رسانه‌ها منتشر می‌شود مربوط به عملیات روانی و مسائل سیاسی جریان مقابل است. در مقابل ما، جریانی است که به‌هیچ‌وجه توسعه علمی و فناوری در ایران را برنمی‌تابد و با این اتهامات و ایجاد القا و جوسازی و عملیات روانی این‌گونه القا می‌کند که ما هدف غیرموجهی داریم و به بحث عدم اشاعه متعهد نیستیم که هیچ‌کدام از آن‌ها هیچ‌گاه وارد نبوده و نیست، به‌ویژه رژیم صهیونیستی خیلی به این مسائل دامن می‌زند. نسبت به این عملیات‌های روانی هیچ‌گونه خللی به خودمان راه نمی‌دهیم. ما کارمان را انجام داده و به‌پیش می‌بریم و امید داریم از این مرحله نیز عبور کنیم.

اسلامی درباره توافق بین ایران و آژانس در خصوص نصب دوربین در مجتمع کرج خاطرنشان کرد: کرج و سایر مواردی که در برجام بوده خارج از پادمان است؛ اگر که برجام یک معاهده بوده که طرفین آن تعهداتی داشتند، وقتی آن‌ها به تعهداتشان عمل‌نکرده و تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی شدید را علیه ایران اعمال کردند، دلیلی ندارد که درباره تعهدات برجامی به ما فشار بیاورند. ما در چارچوب پادمان و NPT اقدام خواهیم کرد و هیچ‌چیز غیرازآن را قبول نمی‌کنیم.

وی در پاسخ به سؤالی درباره دستور کار هیئت سازمان انرژی اتمی حاضر در وین، افزود: دستور کار ما با آژانس درباره مطالب ادعایی است که پاسخ‌های آن داده‌شده است. موارد ادعایی مواردی هستند که در برجام بسته‌شده و اگر قرار است برجام عملیاتی شود همه طرف‌ها باید به تعهدات خود عمل کنند. نمی‌شود بخشی که مربوط به ایران است صد در صد انجام شود و ایران متعهد باشد، اما طرف‌های مقابل هیچ‌کدام از تعهدات خود را انجام ندهند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ابراز امیدواری کرد: مذاکرات، منطقی حاکم باشد که به اصول و ضوابط پایبند باشند و اگر قرار است به برجام عمل کنیم آن‌ها هم باید به برجام عمل کنند و اگر چنین قراری نیست ما در چارچوب پادمان کار می‌کنیم، باقی ماجرا نیز فقط فشار سیاسی است.

منبع: رسالت

375617

سازمان آگهی های پرسون