به گزارش سایت خبری پرسون، در ادامه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی عملکرد تبصره ۱۸ قانون بودجه، حجتالله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گزارشی از وضعیت اشتغال کشور ارائه داد.
وی گفت: پنج گروه مخاطب در حوزه اشتغال وجود دارد که فقط بیکاران نیستند. حدود ۱۴ میلیون نفر در کشور با مشکلات اشتغال مواجه هستند. نرخ مشارکت ۴۱ درصد و نرخ بیکاری رسمی ۹.۶ درصد است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: در استانهای غربی، شمالی و سیستان و بلوچستان بیش از ۴۰ درصد بیکاری جوانان ۱۸ تا ۳۵ سال را داریم. برنامههای اشتغال در کشور ما به صورت جزیرهای پیگیری شده به همین دلیل مشکل اشتغال حل نشده است. دستگاههای مختلف به صورت جزیرهای و بخشی فعالیت کردهاند به رغم آنکه در این زمینه صدها هزار میلیارد تومان اختصاص یافته اما مشکل اشتغال حل نشده است.
عبدالملکی در خصوص برنامههای دولت سیزدهم در رابطه زیستبوم اشتغال گفت: اگر تولید افزایش یابد، موجب ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر خواهد شد. همچنین بهبود فرصت اشتغال و نیروی کار موجب افزایش بهرهوری تولید میشود.
وی افزود: برای چرخیدن چرخه تولید باید حوزه تأمین مالی و هدایت نقدینگی مدیریت شود. حلقه فروش، استفاده از ظرفیتهای بینالمللی، بهینهسازی شبکه توزیع، نوآوری در تولید و فعال کردن روستاها در این زمینه نقشآفرین هستند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در اولین جلسه شورای عالی اشتغال ۲۱ بند کلی برای تحقق زیستبوم ملی اشتغال جمهوری اسلامی به تصویب رسید. راهبرد اصلی ما برای ایجاد اشتغال از طریق تقویت بخشهای تولیدی بهرهور خواهد بود. وزارتهای مختلف موظف شدند که بر بخشهای بهرهور متمرکز شوند.
عبدالملکی گفت: بانک مرکزی موظف شده که سازوکارهای هدایت نقدینگی را به شبکههای بانکی ابلاغ کند.
وی اظهار داشت: با ۴۰ دستگاه مذاکرات انجام شده و توافقاتی صورت گرفته که در راستای رفع بیکاری، اقداماتی انجام دهند که سهم هر کدام از دستگاهها در ایجاد اشتغال در سالهای ۱۴۰۱-۱۴۰۰ است و اقدامات عملیاتی هر کدام از وزارتخانهها در این زمینه مشخص شده است.
وی گفت: برای تحقق زیست بوم اشتغال به سه بودجه نیاز داریم؛ ۳۲ هزار میلیارد تومان در تبصره ۱۸ در اختیار وزارت کار قرار گیرد، ۱۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات مورد نیاز است و همین میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام خواهد شد، ۳۳۰ هزار میلیارد تومان نیز برای تقویت نظام تأمین اجتماعی مورد نیاز است.
منبع : مهر