طرح توسعه دانشگاه تهران بازنگری شود

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به سابقه دو دهه‌ای در جریان بودن طرح توسعه این دانشگاه، گفت: لازم است یک بازنگری اساسی در طرح توسعه دانشگاه تهران صورت گیرد.
تصویر طرح توسعه دانشگاه تهران بازنگری شود

به گزارش سایت خبری پرسون، دکتر سید محمد مقیمی در آئین تکریم و معارفه جمعی از معاونان و مسئولان دانشگاه تهران، با بیان این مطلب افزود: طرح توسعه دانشگاه تهران باید از این بن‌بست فعلی خارج شود. لازم است در زمینه طرح توسعه دانشگاه، هم در حوزه اختیارات داخلی‌مان و هم در تعامل با دستگاه‌های دیگر یک مقدار فعال‌تر ظاهر شویم.

وی افزود: رقم قابل توجهی صرف هزینه‌های تعمیر و تجهیز واحدهایی شده است که در جریان طرح توسعه دانشگاه خریداری شده‌اند. در صورتی که اگر این همه هزینه صورت گرفته برای تعمیرات، برای ساخت واحد جدید صورت می‌گرفت، نتیجه بهتری حاصل می‌شد. البته این فرآیندی هم که طی شده است، با توجه به نیاز دانشگاه به توسعه فضای فیزیکی از یک طرف و شرایط مالی دانشگاه از طرف دیگر بوده است.

رئیس دانشگاه تهران، کوچک‌سازی ستاد دانشگاه و واگذاری بخشی از اختیارات ستاد به صف دانشگاه را یکی از برنامه‌های کلیدی دوره جدید مدیریتی دانشگاه تهران دانست و گفت: واگذاری اختیارات ستاد به صف در دانشگاه تهران باید به جریان بیفتد و سرعت بگیرد. (واحدهای صف واحدهای سـازمانی تابعـه هسـتند کـه بـه طـور مسـتقیم بـا اهـداف، مأموریت‌ها و وظایف دانشگاه سروکار دارند. از جمله دانشکده‌هـا، پژوهشکده‌ها، گروه‌های آموزشی/ پژوهشی و...)

دکتر مقیمی افزود: در برخی برهه‌های زمانی، دامنه اختیارات صف در دانشگاه تهران کاهش داده شده است. در برنامه داریم تا در اولین جلسه‌ای که در قالب هیأت منتخب دانشگاه با حضور کمیسیون‌های مختلف شکل می‌دهیم، با مرور مجموعه کارکردهای دانشگاه و بر اساس جنس فعالیت‌ها، به بررسی اختیاراتی که می‌توانند به صف تفویض شوند، بپردازیم.

وی یکی از وظایف ستاد دانشگاه را تعامل با محیط بیرونی، جذب امکانات و به جریان انداختن رویکردهای نو در داخل بدنه دانشگاه برشمرد و اظهار کرد: در برخی موارد، آن‌قدر ستاد دانشگاه درگیر حوزه اجرا شده است که در آن موارد اصلاً مجری و ناظر یکی شده‌اند.

رئیس دانشگاه تهران افزود: نه تنها واگذاری برخی از اختیارات ستاد دانشگاه به صف را پیگیر هستیم، بلکه این اتفاق لازم است در سطوح دیگر هم عملیاتی شود. به عنوان مثال، گاهی برخی اختیارات آن‌قدر در حوزه رئیس دانشکده یا هیئت رئیسه دانشکده‌ها متمرکز می‌شوند که غفلت از ظرفیت گروه‌های تخصصی را رقم می‌زنند.

دکتر مقیمی در ادامه با تاکید بر ضرورت تحول دیجیتال در دانشگاه، اظهار کرد: اگر در گذشته، بحث توجه به فناوری‌ها و کالاهای دیجیتال به مانند یک کالای لوکس و برای ارتقای نمایش بیرونی، مورد توجه سازمان‌ها بود، اما امروز پرداختن به این بحث به یک امر اجتناب‌ناپذیر تبدیل شده است. چراکه کوچک‌ترین اختلال در حوزه فناوری اطلاعات، تمام کارکردهای دانشگاه را در حوزه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی، دانشجویی، فرهنگی و … با مشکل مواجه می‌کند.

وی با تاکید اینکه لازم است یکایک مأموریت‌های دانشگاه تهران دارای پیوست فناوری اطلاعات باشند، به برنامه دانشگاه برای اصلاح ساختار در این حوزه اشاره کرد و افزود: معاونت‌های اداری‌ومالی و طرح‌وبرنامه دانشگاه در حال بررسی اصلاح ساختار و ارتقای مرکز فناوری دیجیتالی دانشگاه به معاونت فناوری اطلاعات هستند. همچنین ساختار این معاونت طوری طراحی می‌شود که یک نوع رابطه ارگانیک بین این معاونت با بخش‌های مختلف دانشگاه محقق شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر مقیمی درباره مأموریت‌های حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران نیز گفت: گاهی این‌طور گمان می‌شود که معاونت فرهنگی فقط مربوط به امور فرهنگی دانشجویان است. این درحالیست که دانشگاه دارای دو رکن دیگر یعنی اعضای هیأت علمی و کارکنان نیز است. بنابراین نیاز است این معاونت به ارتقا و بسط فعالیت‌های متنوع فرهنگی در بدنه اعضای هیأت علمی و کارکنان نیز نگاه ویژه داشته باشد و از طریق این معاونت، تصویر واضح‌تر و مثبت‌تری از دانشگاه در جامعه ارائه داده شود.

رئیس دانشگاه تهران همچنین در پایان این آئین، از مأموریت ویژه محول‌شده به معاونت پژوهش‌وفناوری دانشگاه تهران جهت تعریف چند پروژه کلان در سطوح ملی و بین‌المللی خبر داد.

منبع: ایسنا

373002

سازمان آگهی های پرسون