به گزارش سایت خبری پرسون، مدارس ابتدایی و متوسطه اول از روز دوشنبه اول آذر آموزش حضوری را آغاز خواهند کرد و این در حالیست که مدارس دوره متوسطه دوم از 15 آبان به استقبال دانشآموزان رفتهاند.
آموزش حضوری در مدارس پرجمعیت از طریق فاصلهگذاری در کلاسهای درس انجام میشود به گونهای که به ازای هر دانشآموز باید 2.25 متر فضا در نظر گرفته شود و فاصله صندلیها از هر طرف 1.5 متر باشد؛ بدین ترتیب دانشآموزان در کلاسهای با جمعیت بالا، گروهبندی شده و برخی روزهای هفته به مدرسه میروند.
علیرضا کمرهای سخنگوی وزارت آموزش و پرورش میگوید: ممکن است حضور در کلاسهای درس به شیوه گروهبندی تا پایان امسال ادامه یابد تا فاصلهگذاری انجام شود بر این اساس زمان حضور دانشآموزان در مدرسه کاهش مییابد، آموزشها به تدریج به سمت حضوری شدن میرود. بازگشایی مدارس مصوبه ستاد ملی کرونا است بنابراین مدارس موظف به برگزاری کلاسهای درس حضوری و دانشآموزان نیز ملزم به حضور در کلاسهای درس هستند.
پیش از این پروتکل بهداشتی 06 برای بازگشایی به مدارس ابلاغ شده است؛ فاصلهگذاری اجتماعی، تهویه هوای کلاس درس، جلوگیری از حضور افراد دارای علائم ابتلا در مدرسه، استفاده از ماسک، رعایت بهداشت فردی و شستشوی دستها اصلیترین اقدامات تعیین شده در این دستورالعمل است.
حتی با فرض کافی بودن مساحت کلاسهای درس برای فاصلهگذاری اجتماعی، موضوع برودت هوا و پنجرههای باز برای مدارس معضلی جدی است.
محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در اینباره گفته است: دانشآموز و معلم باید به قدر کفایت لباس بپوشند تا امکان باز کردن در و پنجرهها مرتباً فراهم باشد و هوا تازه شود. تعداد مجاز حضور شاگردان در کلاس درس بسته به متراژ کلاس متفاوت است. مثلا در یک کلاس 40 متری، 10 دانشآموز میتوانند حاضر باشند. محاسبه این موضوع هم بر عهده مدیریت مدرسه است، اما باید در نظر بگیرد که برای هر دانشآموز نیاز به چهار متر مربع فضا داریم.
هماکنون پرسش اصلی خانوادهها این است که در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس، موضوع را چگونه میتوانند گزارش دهند؟
اعظم گودرزی مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در اینباره به تسنیم گفت: خانوادهها در صورت مشاهده عدم فاصله گذاری اجتماعی و رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی توسط مدارس موضوع را ابتدا به رابط سلامت و مراقب بهداشت مدرسه اطلاع دهند، پس از آن میتوانند موضوع را به کارشناس سلامت اداره کل آموزش و پرورش منطقه محل تحصیل فرزند خود از طریق تماس تلفنی اطلاع دهند.
وی افزود: اگر منطقه مشکل را بررسی و حل نکرد، میتوانند از طریق تماس با اداره سلامت آموزش و پرورش شهر مربوطه و در نهایت اداره سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش، موضوع را برای بررسی اطلاع دهند، شماره تماس واحدهای مربوطه در پورتال وزارت آموزش و پرورش و آموزش و پرورش هر شهر موجود است.
گودرزی متذکر شد: نظارت بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی و دستورالعملهای بهداشتی بر عهده دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش است که براساس گزارشهای واصله برای بازرسی از مدرسه، نیرو اعزام خواهد شد.
منبع: تسنیم