دعوت یک ناشر از مولفان و مترجمان برای چاپ «سوابق آمریکا در نقض حقوق بشر»

در آستانه سیزدهم آبان، روز جهانی مبارزه با استکبار، آیین رونمایی از کتاب «حقوق بشر آمریکایی از منظر اندیشه امام‌خمینی(ره)» برگزار شد.
تصویر دعوت یک ناشر از مولفان و مترجمان برای چاپ «سوابق آمریکا در نقض حقوق بشر»

به گزارش سایت خبری پرسون، در آستانه سیزدهم آبان، روز جهانی مبارزه با استکبار جهانی، آیین رونمایی از کتاب «حقوق بشر آمریکایی از منظر اندیشه امام‌خمینی(ره)»، تألیف غلامرضا جمشیدی‌ها و سید محمدجواد قربی، در فروشگاه انتشارات بین‌الملل واقع در میدان فلسطین برگزار شد.

* دعوت نشر بین‌الملل از تالیف و ترجمه در حوزه سوابق آمریکا در نقض حقوق بشر و نقض عهدهای بین‌المللی

در این مراسم ابتدا محمدجواد محمدحسینی، مدیر روابط عمومی شرکت چاپ و نشر بین‌الملل اعلام کرد: شرکت چاپ و نشر بین‌الملل آماده است تا آثار محققینی که با رویکردی آکادمیک و بر پایه اسناد معتبر خارجی، سوابق آمریکا در نقض حقوق بشر و نقض عهدهای بین‌المللی را به قلم می‌آوردند، منتشر کند. مشروط به آنکه یا نوآوری داشته یا تکمیل‌کننده و تصحیح‌کننده آثار مشابه قبلی باشد. این دست آثار که بر پایه چنین اسنادی باشد، می‌تواند در تمام محافل علمی مورد استناد قرار گیرد و ذهنیت جامعه جهانی را نسبت به آمریکا روشن‌تر کند. همچنین این شرکت از ترجمه آثار خارجی با این موضوع و رویکرد هم استقبال می‌کند.

* علت عقب‌ماندگی مسلمین، دولت‌های مسلمان هستند نه مردم

سپس غلامرضا جمشیدی‌ها، استاد تمام دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در ابتدای سخنانش به علت گرایشش به نظریات امام‌خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: به خاطر علاقه به اندیشه‌های دکتر شریعتی پا در رشته جامعه‌شناسی گذاشتم و در مسیر مطالعات جامعه‌شناسی به دنبال یک تئوری بودم که جواب سوالاتم را بدهد، ولی درس‌های جامعه‌شناسی هم بازخوانی تاریخ غرب است، نه چیز دیگر و این درس‌ها جواب سوالات من را نداد. تا اینکه در مقطع دکترا به نظریه‌ای رسیدم که با نظر امام‌خمینی(ره) هم تطابق داشت. نظریه «دولت و تمدن»، به این معنی که هر جا دولتی باشد، تمدن هم هست و برای اصلاح جامعه باید دولت‌ها اصلاح شوند.

وی خاطر نشان کرد: در جریان مطالعات خود به این نتیجه رسیدم که نهاد سیاسی بیش از هر چیز بر روی فرهنگ تأثیر دارد. در ادبیات جامعه‌شناسی هم می‌گویند که خرده‌نظام‌های سیاسی برای جامعه هدف‌گذاری می‌کند و خلاصه دولت‌ها می‌توانند مسیر جامعه را تغییر دهند.

جمشیدی‌ها سپس به موضوع حقوق بشر که آن را هم می‌توان در چارچوب نظریه دولت و تمدن تحلیل کرد، پرداخت و آن را یک موضوع قدیمی دانست و افزود: در این زمینه دو نظریه وجود دارد: یکی ناهمانندی انسان‌ها و دیگری همانندی آن‌ها. تا قرن ۱۸ میلادی اروپایی‌ها با نظریه همانندی انسان‌ها آشنا نبودند. حتی ارسطو به نظریه ناهمانندی انسان‌ها معتقد است و طبق نظر او یونانیان آزاده هستند و باقی مردم به حکم طبیعت برده‌اند. این فکر، فکر مسلط بر یونان و بطور کلی در اروپا بوده و اکثر متفکران آنان، چنین اندیشه‌ای دارند. هگل هم می‌گوید کودک تاریخ در شرق شروع شده و در غرب به پختگی رسیده و ملت ژرمنی در اوج است. لذا طبق این نظر، آنان شرقی‌ها را تحقیر می‌کنند و می‌گویند شما نمی‌توانید و نمی‌فهمید و می‌خواهند شرق تحت سلطه آنان باشد. این نظریه ابزاری در دست سیاست‌مداران است.

وی ادامه داد: در مقابل، نظریه همانندی انسان‌ها وجود دارد که ما اشاراتی به این نظریه را در نهج البلاغه می‌بینیم. حضرت امیرالمؤمنین‌علی علیه‌السلام در مقدمه فرمان خود به مالک اشتر می‌فرماید: «وأشعِرْ قَلبَکَ الرَّحمَةَ لِلرَّعِیَّةِ ، والمحبَّة لَهُم ، واللُّطفَ بهِم؛ ولاتَکونَنَّ علَیهِم سَبُعا ضارِیا تَغتَنِمُ أکلَهُم؛ فإنَّهُم صِنفانِ: إمّا أخٌ لَکَ فی الدِّینِ ، أو نَظیرٌ لَکَ فی الخَلقِ؛ دل خود را آکنده از مهر و محبّت و لطف نسبت به مردم گردان و مبادا براى آنان چون جانور درنده‌‏اى باشى که خوردنشان را غنیمت دانی؛ زیرا که مردم دو دسته‏‌اند: یا برادر دینی تو هستند و یا همنوع تو (نظیرٌ لَکَ فی الخَلقِ).»

مؤلف کتاب «حقوق بشر آمریکایی از منظر اندیشه امام خمینی(ره)» عنوان کرد که بعد از قرن ۱۸، اروپایی‌ها به این نظریه رسیدند و حقوق بشر را براساس این نظریه تدوین کردند، ولی تنها در مقام حرف! در مقام عمل به همان نظریه ناهمانندی معتقدند و اعتقادشان این است که مردم شرق نمی‌توانند فکر کنند. آن‌ها اصلاً نمی‌توانند قبول کنند که با ما برابر هستند.

این محقق به ابتدای صحبت خود بازگشت و گفت امام‌خمینی(ره) در آغاز انقلاب اسلامی همان نظریه همانندی و برابری انسان‌ها را مطرح کرد و شعار «ما می‌توانیم» براساس همین نظریه است. ایشان بر این اصل که فقط اروپایی‌ها می‌فهمند، خط بطلان کشید. بنابراین طبق نظر ایشان علت عقب‌ماندگی مسلمین، دولت‌های مسلمان هستند نه مردم. طبق نظر ایشان، اصلاحات باید از بالا شروع شود. راه اصلاح جامعه، اصلاح دولتمردان است و این، با همان نظریه دولت و تمدن تطابق دارد.

وی در پایان سخنان خود به این نکته توجه داد که در منابع ما آنچه برای نظریه‌سازی در علوم اجتماعی نیاز است، وجود دارد و ما در دانشگاه تهران به سمت تأسیس یک گروه علوم اجتماعی اسلامی رفتیم و مجله‌ای هم داریم تحت عنوان «نظریه‌های اجتماعی متفکران مسلمان». ما به دنبال این هستیم که اندیشه‌های امام و رهبری را با یک بینش جدید برجسته کنیم.

* «دو گونه مذهب» تا پایان سال چاپ می‌شود

کتاب «حقوق بشر آمریکایی از منظر اندیشه امام خمینی(ره)»، با شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و با قیمت ۴۰۰۰۰ تومان توسط شرکت چاپ و نشر بین‌الملل به زینت طبع آراسته شده و قرار است کتاب دیگری از همین مؤلفان با عنوان «دو گونه مذهب» تا پایان سال توسط همین انتشارات روانه بازار شود. نظریه مؤلف که در این کتاب تشریح خواهد شد، این است که دشمن حتماً با لباس مذهب برای مقابله می‌آید، نه لباس کفر.

منبع: خبرگزاری فارس

369176

سازمان آگهی های پرسون