به گزارش سایت خبری پرسون، تعداد حملات باجافزاری به مقصد آمریکا از سال ۲۰۲۰ رفتهرفته بیشتر شد و در سال ۲۰۲۱ به اوج خود رسید. هکرها در سال جاری میلادی تعداد زیادی از شرکتهای آمریکایی را بهطور گسترده مورد حمله قرار دادند.
برای مثال در یکی از این حملات که مربوط به اپراتور خط لوله کولونیال پایپ لاین (Colonial Pipeline) است، ساحل شرقی ایالات متحده با کمبود موقت سوخت مواجه شد. هکرها همچنین یک شرکت کشاورزی مستقر در ایالت آیووا (Iowa) را هک کردند و با ایجاد اختلال در سیستم برداشت غلاتِ بخش غرب میانه ایالات متحده، نگرانیهایی را برای مردم این قسمت از آمریکا به وجود آوردند. مدارس، شرکتهای بیمه و ادارههای پلیس هم از دیگر مواردی هستند که در سال ۲۰۲۱ مورد حمله هکرها قرار گرفتهاند.
شبکه مبارزه با جرائم مالی (FinCEN) که زیر نظر وزارت خزانهداری فعالیت میکند و مسئول محافظت از سیستم مالی آمریکا در برابر سوءاستفاده مجرمان است، روز جمعه، ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) گزارشی را با عنوان «تحلیل روند مالی» منتشر کرد.
در این گزارش رشد قابلتوجه پرداخت به باجافزارها در نیمه اول سال ۲۰۲۱ و اختلاف آن نسبت به سال گذشته مورد بررسی قرار گرفته است.
تشدید حملات باجافزاری در سال ۲۰۲۱
جانت یلن (Janet Yellen)، وزیر خزانهداری آمریکا، اخیراً گفته است: حملات سایبری و باجافزاری کسبوکارهای بزرگ و کوچک آمریکایی را قربانی میکنند و یک تهدید جدی برای اقتصاد [این کشور] هستند. بررسیهای شبکه مبارزه با جرائم مالی آمریکا درباره فعالیتهای مشکوک ثبتشده در نیمه اول سال ۲۰۲۱ نشان میدهد که مسئله حملات سایبری و باجافزاری یک تهدید در حال رشد برای ایالات متحده است.
تعداد فعالیتهای مشکوک ثبتشده از ۱ ژانویه (۱۲ دی) تا ۳۰ ژوئن (۹ تیر) سال جاری، ۶۳۵ مورد بوده و در این میان ۴۵۸ تراکنش هم گزارش شده است. این تعداد ۳۰ درصد بیشتر از ۴۸۷ فعالیت مشکوکی است که در طول سال ۲۰۲۰ ثبت شده بود. مجموع ارزش پیشبینیشده برای مبالغی که نیمه اول سال ۲۰۲۱ به باجافزارها پرداخت شده ۵۹۰ میلیون دلار است و این رقم اختلاف قابلتوجهی با ۴۱۶ میلیون دلاری دارد که در کل سال ۲۰۲۰ در حملات باجافزاری پرداخت شده است.
وزارت خزانهداری گفته است میانگین حجم ماهانه تراکنشهای باجافزاری گزارش شده در سال جاری میلادی، ۱۰۲.۳ میلیون دلار بوده است. شبکه مبارزه با جرائم مالی گفته است که بیت کوین رایجترین روش پرداخت در تراکنشهای باجافزاری است. در طول سه سال گذشته حدود ۵.۲ میلیارد دلار پرداخت مبتنی بر بیت کوین با ۱۰ مورد از حملات باجافزاری در ارتباط بوده است. شبکه مبارزه با جرائم مالی میگوید رقم ۵.۲ میلیارد دلاری اعلامشده از سوی این سازمان، با در نظر گرفتن قیمت بیت کوین در زمان انجام تراکنشها محاسبه شده است.
اگر این روند ادامه داشته باشد هکرها میتوانند در سال ۲۰۲۱ درآمد خود را از حملات باجافزاری ۱۰ سال گذشته هم بیشتر کنند.
دولت آمریکا چه برنامهای دارد؟
دولت ایالات متحده همواره تلاش میکند تا از حمله هکرها جلوگیری کند. بهدنبال حملاتی که در سال جاری منابع غذایی و انرژی این کشور را تهدید کرد، جو بایدن و دستیارانش برخورد دولت با مسائل مربوط به امنیت سایبری را در اولویت قرار دادهاند.
اوایل این ماه، وزارت دادگستری ایالات متحده از آغاز به کار یک تیم اجرایی در زمینه ارزهای دیجیتال خبر داد. مسئولیت این تیم پیگیری فعالیت صرافیهایی است که تراکنشهای غیرقانونی مانند پرداختهای باجافزاری را تسهیل میکنند.
وال استریت ژورنال در سپتامبر (شهریور) گزارش کرد که دولت بایدن در حال آمادهسازی مجموعهای از اقدامات، از جمله تحریم است که کار هکرها را برای استفاده از ارزهای دیجیتال سختتر خواهد کرد.
ماه گذشته هم اداره کنترل سرمایههای خارجی (OFAC) صرافی ارز دیجیتال اسیواکس (SUEX) را به اتهام تسهیل تراکنشهای مالی برای گردانندگان باجافزارها تحریم کرد. تحریم این صرافی اولین اقدام وزارت خزانهداری در برخورد با باجافزارها بود.
وزارت خزانهداری همزمان با انتشار گزارش مربوط به حملات باجافزاری، شیوهنامهای را هم ویژه کسبوکارهای فعال در حوزه ارز دیجیتال منتشر کرد.
در بخشی از این شیوهنامه آمده است: صنعت ارزهای دیجیتال شامل شرکتهای [فعال در حوزه] فناوری، صرافیها، مدیران سازمانها، ماینرها، ارائهدهندگان کیف پولها و کاربران آنها، نقش بسیار مهمی را در جلوگیری از دسترسی افراد تحریمشده به ارزهای دیجیتال [و استفاده از آنها] برای دور زدن تحریمها و تضعیف سیاست خارجی آمریکا و امنیت ملی ایفا میکنند.
منبع: ارز دیجیتال