آمادگی مدیریت شهری برای آغاز پروژه ساخت یک میلیون مسکن

عضو شورای شهر تهران توضیحاتی درباره آمار روزانه تردد و سکونت در تهران، سهم شهرداری از خزانه دولت، مدیریت یکپارچه شهری، خرید اتوبوس به صورت فوری برای تهران، انتصابات،‌ جلسات صحن شورا، نقش شهرداری در کاهش نرخ مسکن و ... ارائه داد.

تصویر آمادگی مدیریت شهری برای آغاز پروژه ساخت یک میلیون مسکن

به گزارش سایت خبری پرسون، انتخابات شورای ششم شهر و روستا 28 خرداد سال جاری برگزار شد. این انتخابات همزمان با انتخابات ریاست جمهوری بود و مردم تهران با رأی قاطع به لیست شورای ائتلاف انقلاب اسلامی به فعالیت 21 نفر در لیست رأی قاطع و مثبت دادند. فعالیت شورای شهر ششمی‌ها در پایتخت تقریبا از نیمه مرداد آغاز شد و مهم ترین اولویت آنها که انتخاب شهردار بود نیز انجام گرفت.

اعضای شورای ششم در دومین جلسه خود علیرضا زاکانی را با ۱۸ رای از مجموع ۲۱ رای، به عنوان شهردار تهران انتخاب کردند. پس از یک ماه حکم علیرضا زاکانی توسط وزیر کشور دولت رئیسی ابلاغ شد و 11 شهریور به صورت رسمی کار خود را در شهرداری تهران آغاز کرد و مدیریت شهری جدید شامل شهرداری و شورا برنامه‌های خود را مدتی است که شروع کرده‌اند.

درباره موضوعات مختلف در شهر تهران از جمله نگاه به تهران از بعد پایتخت، آمار روزانه تردد و سکونت در تهران، سهم شهرداری از خزانه دولت، مدیریت یکپارچه شهری، خرید اتوبوس به صورت فوری برای تهران، انتصابات،‌ جلسات صحن شورا، نقش شهرداری در کاهش مسکن و نرخ آن با ناصر امانی عضو شورای شهر تهران به بحث و گفت‌وگو نشستیم که جزئیات آن به شرح ذیل است.

بازگشت تعداد جلسات صحن علنی شورا به روال قبل

جلسات صحن علنی شورای شهر تهران طی هفته‌های گذشته کاهش یافته و این موضوع با انتقاداتی همراه شده، البته برخی هم موافق این مسأله هستند نظر شما در این زمینه چیست و چه زمانی جلسات به روال قبل بازمی‌گردد؟

الحمدلله این قضیه در حال اصلاح است و قرار شده از یکشنبه هفته جاری جلسات صحن برگزار و طبق روال گذشته دو روز در هفته جلسات صحن علنی برگزار شود و طرح‌ها و لوایحی در این زمینه در نظر گرفته شده است.

آرزوی ما انتصاب مدیران میانی از بدنه شهرداری است

از انتصابات جدید در شهرداری تهران چه خبر و با توجه به اینکه شما گفته بودید تا پایان مهر همه انتصابات انجام می‌گیرد آیا این موضوع محقق خواهد شد؟

بنده از قول علیرضا زاکانی شهردار تهران گفتم که انتصابات در شهرداری تا پایان مهر به اتمام می‌رسد هنوز چند روزی تا پایان مهر فرصت داریم و امیدواریم این مسأله محقق شود. آرزوی قلبی ما این است که مدیران میانی از بدنه شهرداری باشند. اخیراً از اعضای شورا مشورتی در مورد انتصابات جدید نشده ولی شهردار در جلسه با اعضای شورا اعلام کرد انتصابات به صورت دقیق و جامع انجام می‌گیرد و کمیته ارزیابی بررسی و نظارت‌ها را انجام می‌دهد.

تامین اتوبوس برای تهران به صورت فوری و فوس ماژور/ از نوسازی 500 اتوبوس در پایتخت تا انعقاد قرارداد خرید 150 اتوبوس نو

طی هفته‌های اخیر بارها اعلام شده که خرید اتوبوس‌های نو برای تهران به سرانجام رسیده ولی هنوز شهروندان اتوبوس جدیدی را در پایتخت مشاهده نکرده‌اند چه زمانی دقیقاً اتوبوس‌های نو به مدار بهره‌برداری خواهد رسید؟

اولین قرارداد خرید اتوبوس‌ها نو منعقد شده و شهرداری تهران 150 دستگاه اتوبوس برای پایتخت تهیه کرده است که اعلام شده 100مورد از این اتوبوس‌ها به صورت فورس‌ماژور و فوری تا پایان مهر وارد مدار بهره‌برداری می‌شوند و 50 مورد دیگر هم در آبان محقق خواهد شد و شهروندان می‌توانند از آن بهره‌مند شوند البته 500 اتوبوس نیاز به تعمیرات و مشکل‌دار هم وجود داشته که مدیریت شهری برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده تا این 500 اتوبوس به چرخه حمل و نقل پس از رفع ایرادات افزوده شوند.

تأمین حمل و نقل عمومی از موضوعات زمان‌بر است/ عزم و اراده دو عنصر رفع مشکلات

به هر حال تازه بیش از یک ماه است که مدیریت شهری جدید آغاز به کار کرده ولی در همین مدت زمان هماهنگی‌های لازم و پیگیری‌ها صورت گرفته است. ناگفته نماند که به هر حال تأمین حمل و نقل عمومی زمان‌بر است و اگر عزم و اراده باشد قطعا به تدریج برنامه‌ها محقق خواهد شد.

استفاده از ظرفیت بافت فرسوده پایتخت برای تأمین یک میلیون واحد مسکونی در سال/ معامله برد برد شهرداری و شهروندان

موضوع تهیه مسکن در پایتخت و خرید آن یکی از چالش‌های شهروندان است،‌شورای شهر و مدیریت شهری چه برنامه‌ای جهت ورود به این موضوع و حمایت از شهروندان و به عبارتی ورود به طرح ملی مسکن دارد؟

ببینید، علیرضا زاکانی شهردار تهران در جلسه با مجمع نمایندگان پایتخت پیشنهاد کرد که از 4564 هکتار بافت فرسوده و بیش از 12 هکتار بافت ناپایدار برای تأمین زمین بخشی از یک میلیون واحد سالانه که قرار است توسط دولت در کشور ساخته شود استفاده شود. مدیریت شهری اعم از شورا و شهرداری آمادگی لازم را برای همکاری جهت تحقق این مسأله دارند دولت‌های گذشته از این امکان شهرداری استفاده نکردند و به طور مثال در طرح مسکن مهر از ظرفیت شهرداری و مدیریت شهری استفاده نشد و امیدواریم این بار این ظرفیت‌ها مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

از طرفی ما بنا داریم در قالب کمک به ساکنان و ارائه بسته‌های تشویقی که قبلاً فعال شده بود و در مدیریت شهری قبلی مورد توجه قرار نگرفته بود استفاده کنیم همچنین در قالب اصلاح طرح بازآفرینی شهری زمین برای طرح ملی دهیم و اقداماتی را اجرایی سازیم. اگر از بافت فرسوده برای تأمین زمین به دولت استفاده کنیم به عبارتی معامله برد بردی صورت گرفته و هم برای ساکنان بافت فرسوده مسکن نو ساخته می‌شود و هم تعداد مازاد این ساختمان‌ها می‌تواند جزو واحدهایی باشد که دولت قول داده سالانه یک میلیون از آن را در اختیار مردم در سراسر کشور قرار دهد و سهم تهران هم در این زمینه مشخص است و می‌توان از بازسازی بافت فرسوده برای آن استفاده کرد.

شفاف‌سازی قطعی در مورد بدهی‌ها

ماجرای میزان بدهی‌های شهرداری تهران به کجا رسید؟

همانطور که اخیرا مطرح کردم قرار شده کارگروهی در شهرداری تهران به صورت ویژه در این زمینه تشکیل شود تا شفاف‌سازی قطعی در مورد بدهی‌ها صورت گیرد و طی تعامل با دولت تهاتر یا پرداخت در این زمینه انجام گیرد. سند تحویل و تحول موضوعات دقیق در این زمینه را مشخص خواهد کرد و مدیریت شهری بر این قضیه تاکید دارد.

ماجرای پیوستن پلیس راهور ناجا به زیرمجموعه شهرداری

موضوع مدیریت یکپارچه شهری به کجا رسید؟

مدیریت یکپارچه شهری در مجلس در دست بررسی است یکی از مباحثی که در این زمینه مطرح شده پیوستن پلیس راهور ناجا به زیرمجموعه شهرداری است که البته نیروی انتظامی هم استدلال‌هایی در این زمینه دارد و چندان هم موافق نیستند البته این بحث اکنون ضرورت چندانی هم ندارد و ما باید به فکر نقش‌های دیگر طرح مدیریت یکپارچه شهری باشیم.

پشتیبانی شهرداری از پلیس راهور با اختصاص اعتبار سالانه/ مدیریت شهری حتی 90 ریال از پول جرائم راهنمایی رانندگی را دریافت نکرده است

مدیریت شهری سهم شهرداری تهران از خزانه دولت بابت جرائم رانندگی را پیگیری کرده است؟ و اگر پیگیری صورت گرفته نتیجه چگونه بوده است؟

جریمه نقدی راهنمایی و رانندگی مبلغ آن سال گذشته 1600 میلیارد تومان بوده که 900میلیارد آن برای شهرداری است و علیرغم اینکه پول وارد خزانه دولت شده حتی 90 ریال هم به شهرداری تهران پرداخت نشده است و به عبارتی سهم کلانشهر تهران را نمی‌دهند و توقع اداره تهران را در بخش‌های مختلف دارند. خزانه دست دولت است و دولت باید این مبلغ این جرائم را به شهرداری پرداخت کند تا ما هم بتوانیم سهم هزینه پلیس را بدهیم به هر حال پشتیبانی از راهور به صورتی است که در شهرداری اعتبار سالانه برای این موضوع پیش‌بینی می‌شود و شهرداری اعتباری را برای موضوعاتی مانند تأمین خودرو و ساختمان برای پلیس راهور در نظر می‌گیرد البته این امید ایجاد شده که با تعامل با دولت جدید این مشکل برطرف شود و اعتبار مورد نظر به دست مدیریت شهری برسد.

3 تهران در پایتخت/ ورود روزانه 500 هزار خودرو از شهرهای اقماری/ استاندارانی که مجوز می‌دهند و شهردارانی که به زندان می‌رود

هفته گذشته جلسه‌ای میان اعضای شورای شهر، شهردار و نمایندگان مردم تهران برگزار شد آیا شما هم در این جلسه مباحثی را مطرح کردید و چگونه قرار است تعامل بیشتر با نمایندگان مجلس انجام گیرد؟

ببینید نگاه به تهران باید در سه بخش باشد نخست اینکه تهران کلانشهری مانند سایر کلانشهرها است که جمعیت میلیونی را در خود جای داده و بعد وسیع جغرافیایی دارد ترافیک، آلودگی هوا و حاشیه‌نشینی از جمله معضلاتی کلانشهرهایی مانند تهران است تعریف دیگری از تهران در واقع تهران به عنوان مرکز و پایتخت جمهوری اسلامی در نظر گرفته می‌شود و این مسأله هزینه‌های سنگینی را بر دوش تهران تحمیل می‌کند در حالی که هیچ بخشی حاضر نیست هزینه‌ها را بر عهده گیرد. تعریف دیگری از تهران منظور منطقه شهری تهران از دماوند و فیروزکوه تا قزوین است که ده‌ها شهر کوچک و بزرگ را در خود جای داده و چشم مردم این مناطق نیز به تهران دوخته شده است.

بر اساس قانون مسؤول کلانشهر تهران مدیریت شهری است/ مسؤول منطقه‌ای و پایتخت برعهده شورا و شهرداری نیست

روزانه 500 هزار خودروی شهری از این مناطق به تهران می‌آیند و چندین میلیون نفر از شهرهای اقماری وارد پایتخت می‌شوند همچنین فرمانداری و استانداری شهرهای اقماری مجوزهای ساخت و سازهایی را می‌دهند که پای شهرداری ناحیه ما هم بابت آن به میان کشیده می‌شود و متأسفانه علیرغمی که آنها مجوز داده‌اند گاهی شهرداران ما به زندان می‌روند همه این‌ها باید در مسأله در نظر گرفته شدن تهران به عنوان پایتخت و کلانشهر و منطقه شهری در نظر گرفته شود بر اساس قانون مسؤول کلانشهر تهران مدیریت شهری است ولی مسؤول منطقه‌ای و مسؤول پایتخت شورا و شهرداری نیست.

به دلیل اینکه سیستم اداری کشور بیشتر در تهران قرار دارد بار مسؤولیت آن بر عهده مدیریت شهری بوده در حالی که نیاز به مدیریت واحد و یکپارچه شهری داریم. در غیر این صورت مشکلات قابل حل شدن نیست. هزینه پایتخت را باید نظام و نه مدیریت شهری پرداخت کند 20درصد کشور در تهران ساکن است و 8.5 میلیون نفر جمعیت تهران است در حالی که اگر جمعیت مناطق شهری هم با آن در نظر بگیریم 20 میلیون جمعیت پایتخت دارد.

عنوان پایتخت باعث شده مشکلات زیادی را در تهران شاهد باشیم

چقدر از بودجه عمومی کشور به تهران تعلق دارد؟

ببینید زمانی که ما نسبت به اختصاص بودجه عمومی بیشتر از کل بودجه کشور برای تهران تقاضا می‌کنیم نمایندگان شهرهای دیگر صدایشان در می‌آید البته حق دارند آنها می‌گویند تهران نسبت به شهرهای ما برخوردار است و نیازی به بودجه بیشتر ندارد در حالی که فقط ما در تهران 100 محله محروم و کم برخوردار داریم و این فارغ از محلات محروم و کم برخورداری است که در شهرستان‌های تهران وجود دارد.عنوان پایتخت باعث شده مشکلات زیادی را در تهران شاهد باشیم.

اعتقاد به جابه‌جایی پایتخت ندارم/ سهم کلانشهر تهران و پایتخت بودن آن را نمی‌دهند

مدیریت یکپارچه شهری هنوز به تحقق نرسیده و اجرایی نشده برخی معتقدند تهران نباید پایتخت باشد و انجام جابه‌جایی‌ها در این زمینه ضرورت دارد، نظر شما درباره جابه‌جایی پایتخت چیست؟

من اعتقاد به جابه‌جایی پایتخت ندارم نه فرصت این کار و زمانش وجود دارد و نه بودجه لازم بنابراین راهکار برای رفع مشکلات جابه‌جایی پایتخت نیست به نظر ما سهم تهران از دولت و مدیریت شهری و دستگاه‌های دیگر باید به صورت کامل مشخص شود و اگر بر این موضوع نظارت کنیم می‌توان در دو برنامه پنج‌ساله کل مشکلات تهران را برطرف کرد. ما مدعی سهم پایتخت نیستیم فقط به نظر ما سهم کلانشهر تهران هم باید در نظر گرفته شود و زمانی که سهم کلانشهر تهران و پایتخت بودن آن را نمی‌دهند چطور می‌توانند توقع داشته باشند که مدیریت شهری کامل بتواند مشکلات را اداره کند و مدیریت‌های لازم صورت گیرد.

منبع: فارس

365716

سازمان آگهی های پرسون