به گزارش سایت خبری پرسون، غلامرضا ملک نیا، مدیرکل امور طیور وزارت جهاد کشاورزی با انداختن توپ به زمین بازی تحریم، اظهار داشت: تحریمهای آمریکا در دو سال گذشته سبب شد تا واردات اجداد به کشور به تعویق بیفتد.
مدیرکل امور طیور وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه واردات مرغ اجداد در انحصار چند شرکت است کسی نمیتواند خارج از این حلقه اقدام به واردات مرغ اجداد کند، گفت: ما برای جبران کمبود و خلأ مرغ اجداد در کشور در پایان سال ۹۸ و اوایل سال ۹۹ اقدام به تولید مرغ مادر کردیم که آن هم با مشکل تأمین ارز مواجه شد و نیمه دوم سال ۹۹ به ثمر رسید اما با وجود مشکل تأمین ارز با حدود شش میلیون کاهش جوجه ریزی در پایان سال ۹۹ مواجه شدیم.
ملک نیا گفت: با تدابیر جایگزین که صورت گرفت توانستیم کاهش تولید را با اعمال افزایش سن و تولید تولکبری جبران کنیم.
وی افزود: در مراحل جبران کاهش تولید؛ پیش بینی واردات تخم مرغ خوراکی را هم کرده بودیم زیرا افزایش تقاضا قابل پیش بینی بود.
افزایش قیمت تخم مرغ کار یک شبه نبوده است
در ادامه حمید کاشانی، رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار گفت: تلاطم و افزایش قیمت تخم مرغ کار یک شبه نبوده است که امروز دچار نوسان صعودی نرخها باشیم بلکه حاصل اشتباهاتی است که در یک سال گذشته انجام شده است.
وی ادامه داد: بی توجهی به هشدارهایی که در بخش تولید تخم مرغ داده شد ریشه قیمت گذاریهای امروز این کالا محسوب میشود. این قیمت گذاری قابل پیش بینی بود زیرا از اسفند سال قبل تاکنون بیش از ۵۰ نامه به وزیر و رئیس جمهور وقت، معاون اول، مجلس و قوه قضائیه زدیم و شرح وضعیت کردیم.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار اولین علت بی نظمی قیمت تخم مرغ را اصلاح قیمت عنوان کرد و افزود: قیمتها واقعی نیست، قیمت این کالا آذر ماه سال قبل ۱۴ هزار تومان بود که با درخواستهای مکرر ما به منظور واقعی کردن قیمت تخم مرغ همراه شده است.
وی تصریح کرد: در سه ماه گذشته در بخش تأمین ذرت مشکلاتی داشتیم، در دو ماه اخیر حدود ۵۰ درصد نیاز به ذرت و سویای مورد نیازمان را از بازار آزاد تهیه یا از مواد نامرغوب و جایگزین استفاده کردیم و همین موضوعات سبب صدمه زدن به تولید میشود.
کاشانی با بیان این که تولید تخم مرغ کشور به اندازه تقاضا و مصرف است، گفت: طبق نامه نگاریهای انجام شده به مسئولین وقت در سال گذشته؛ راهکارهایی پیشنهاد کردیم که اگر عملی میشد نیازی به واردات نبود و شاهد بی نظمی در بازار هم نبودیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر هر شانه تخم مرغ در میادین ۴۱ هزار تومان عرضه میشود اما فروشندگان در میادین میخواهند که این نرخ به ۳۳ هزار تومان کاهش یابد؛ از آنجا که تخم مرغ کالای فاسد شدنی است و ما امکان نگهداری نداریم مجبوریم با نرخ کمتری عرضه کنیم؛ سوال این جاست که چرا قیمت تخم مرغ در طول شش ماه گذشته با سه مرتبه نامه نگاری؛ افزایش نیافته و اصلاح نشده است؟
ملک نیا در پاسخ گفت: ما معتقدیم که قیمت این کالا باید تغییر کند اما اصلاح قیمت مراحلی دارد که مکاتباتی میطلبد.
کاشانی در پاسخ افزود: هفت ماه است که درگیر روزمرگی هستیم و نمیتوانیم برنامه ریزی خاصی برای بهتر کردن تولید و عرضه داشته باشیم، هر روز درگیر مسائل حمل و نقل هستیم زیرا با سه برابر قیمت دانه تأمین میکنیم، مدام درگیر نامرغوبی کالاهای سوار بر موج تورم و افزایش قیمت هستیم.
ملک نیا در پاسخ گفت: چندین ماه است که وزارتخانه جهاد کشاورزی درگیر تأمین ارز مورد نیاز ترخیص نهادههای دپو شده در گمرک میباشد اما تأمین ارز صورت نگرفته؛ ارزی هم که بانک مرکزی مدعی است جهت ترخیص کالا تأمین کرده نمیدانیم کجا رفته است.
امروز باید از ناکارآمدی مدیریت موجود صحبت کرد
حجت ورمرزیاری کارشناس حوزه کشاورزی نیز گفت: بسیاری از ظرفیتهای مرغداریهای ما تعطیل و نیمه تعطیل است که با برنامه ریزی درست میتوانستیم نیاز بازار داخل را تأمین کنیم، ناکارآمدی مرغداریهای داخلی، امروز ربطی به مرغ اجداد ندارد.
وی افزود: بحث مرغ اجداد مربوط به سال ۹۸ بود و تمام شد؛ امروز باید از ناکارآمدی مدیریت موجود صحبت کرد؛ تا کی باید از عدم تأمین ارز صحبت کنیم، تمام این مشکلات به مدیریت مربوط میشود و ارتباطی به تحریم ندارد، تا کی میخواهیم دلیل همه چیز را تحریم بدانیم.
منبع: مهر