به گزارش سایت خبری پرسون، براساس گزارش تازه شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران، از ابتدای طرح برخورد با استخراج کنندگان غیرمجاز رمزارز تاکنون پنج هزار و ۳۴۲ مرکز کشف شده است که این مرکزها و دستگاههای کشف شده ۶۱۱ هزار و ۶۶۴ کیلووات ظرفیت برق را استفاده می کردهاند.
طبق این گزارش از یازدهم خردادماه امسال تا چهاردهم شهریور تعداد ۲ هزار و ۴۱۵ مرکز استخراج غیرمجاز رمزارز کشف شده است، همچنین در این تاریخ ۳۷ هزار و ۸۰۰ دستگاه استخراج غیرمجاز کشف شده که ظرفیت برق مصرفی آنها معادل ۸۵ هزار و ۱۳۸ کیلووات بوده است.
متوسط انرژی مورد نیاز برای استخراج هر بیتکوین حدود ۳۰۰ مگاوات ساعت برآورد میشود که این انرژی به صورت متوسط معادل مصرف برق بیش از ۳۵ هزار واحد مسکونی در یک روز است.
به استناد تخمین مراجع بین المللی( Cambridge, ۲۰۲۱ ) در حال حاضر متوسط مصرف برق سالانه کل شبکه جهانی بیتکوین حدودا برابر ۹۶ میلیارد کیلووات ساعت برآورد میشود که این مقدار از مصرف سالانه برق در کشورهایی مانند بلژیک، فنلاند و اتریش بیشتر است.
درصورت تامین برق مراکز استخراج رمزارز از طریق بورس انرژی یا با تعرفه صنعتی، به ازای استخراج هر بیت کوین حدود ۴۵۰ میلیون تومان یارانه حاملهای انرژی به استخراج کنندگان تعلق میگیرد.
شرکت توانیر در گزارش خود میزان توان مصرف برق توسط مراکز استخراج رمزارزها در کشور در اردیبهشت ۱۴۰۰ را حدود ۲ هزارمگاوات اعلام کرد این میزان توان (با فرض استفاده در طول یک سال) برابر با مجموع توان متوسط مصرفی سالانه سه کلان شهر مشهد، اصفهان و تبریز در سال ۱۳۹۹ است.
همچنین این میزان از توان متوسط مصرفی سالانه استانهایی مانند اصفهان، خراسانهای رضوی، شمالی و جنوبی، یزد، کرمان، مازندران، گیلان، آذربایجانهای غربی و شرقی در سال ۱۳۹۹ بیشتر است.
صنعت ماینینگ (استخراج ارزهای مجازی) و مصرف برق آنها به عنوان یکی از متهمان اصلی کمبود برق در کشور معرفی شده است.
ماینر، دستگاه تولیدکننده رمز ارز است، رمز ارز نوعی دارایی دیجیتال است که به صورت غیرمتمرکز تولید و نگهداری میشود و برای استخراج رمز ارزها باید محاسبات ریاضی پیچیدهای توسط رایانه بهصورت مستمر انجام شود که مستلزم مصرف برق زیادی است.
با توجه به مصرف برق بالای این مراکز، برخورد با آنها در ماه های اخیر در دستور کار قرار گرفته است.
منبع: ایرنا