یادداشت؛

پاسخ به روایت نادرست درمورد آغاز ماه صفر

هر سال در آستانه‌ ماه صفر شاهد انتشار روایتی در باب این ماه هستیم، اما باید بدانیم که اینگونه مطالب صحت نداشته و هیچگونه سندی هم ندارد، بنابراین نشر آن هم جایز نیست.
تصویر پاسخ به روایت نادرست درمورد آغاز ماه صفر

به گزارش سایت خبری پرسون از یزد، اول ماه صفر خونریزی با شکستن تخم مرغ و صدقه و دود کردن اسفند فراموش نشود ان شاءالله با خواندن این دعا در اول ماه صفر ازبلا دور بوده حاجت روا شوید:سبحان الله یافارج الهمّ و یا کاشف الغم فرّج همی ویسرّ أمری وأرحم ضعفی وقلة حیلتی و أرزقنی من حیث لا أحتسب یا رب العالمین

حضرت رسول اکرم(صلی الله علیه وآله) فرمودند:هر کس مردم را از این دعا با خبر کند در گرفتاریش گشایش ایجاد می شود

هر سال در آستانه‌ی ماه صفر شاهد آن هستیم که این متن در فضای مجازی به طور گسترده نشر داده میشود اما باید بدانیم که اینگونه مطالب صحت نداشته و هیچ گونه سندی هم ندارد بنابراین نشر آن هم جایز نیست و در حقیقت دروغ است.

در مورد ماه صفر ، بنا بر آن چه به غلط معروف گشته، ماه صفر «نحس» است؛ به خصوص روز چهارشنبه آخرین آن ماه را که به نحس بودن بیشتر معروف شده است در این باره روایت بالخصوصى از ائمه دین(علیهم السلام) نرسیده و در منابع روایی از اهل بیت در مورد نحس بودن این ماه سخنی وجود ندارد.

بین مردم مشهور شده است که ماه صفر ماه نحسی است و برای رفع نحوست آن باید ادعیه ای خواند یا صدقه داد

البته که خواندن دعا و قرآن و صدقه دادن همیشه خوب است اما وقتی به منابع روایی رجوع می کنیم حدیثی در مجامع روایی دال بر نحوست ماه صفر نمی یابیم.

مرحوم شیخ عباسی قمی ره صاحب مفاتیح الجنان نیز در ابتدای اعمال ما صفر می گوید: بدان که این ماه به نحوست معروف است. یعنی ایشان نیز صرفاً شهرت این امر را بیان می کنند و روایتی دال بر این مطلب نمی آورند.

اما علامه مجلسی ره در کتاب «زادالمعاد» خویش که کتابی شبیه مفاتیح است در ابتدای بحث ماه صفر می نویسد: این ماه مشهور به نحوست و شومی است و این مطلب به دو معنی می تواند باشد: اول آنکه طبق قول علمای امامیه رسول الله(صلی الله علیه وآله) در این ماه وفات یافتند. و معنی دوم اینکه چون این ماه پس از ماهایی است که قتال در آنها حرام است[یعنی ماههای ذی القعدة، ذی الحجة و محرم] و این ماه که ماه شروع قتال است شوم باشد. و من در احادیث امامیه چیزی که دلالت بر نحوست این ماه داشته باشد؛ ندیده ام.و صرفاً در برخی روایات غیر معتبر عامه این مطلب آمده است.

درمورد دعا و روایتی که آورده شده(سُبحانَ الله یا فارِجَ الهَمّ وَ یا کاشِفَ الغَمّ فَرِّج هَـمّی وَ یَسّر اَمری وَ ارحِم ضَعفی وَ قِلَـّةَ حیلَتی وَ ارزُقنی حَیثَ لا اَحتَسِب یا رَبَّ العالَمین):

باید بگوییم که چنین حدیثی در منابع حدیثی و روایی وجود ندارد و حدیث‌هایی که در اینترنت مشاهده می کنید تا در منابع معتبر ندیده اید یا در سایت های معتبر و شناخته شده تایید نشده اند قابل قبول نیست.

البته الفاظ این دعا، از دعاهای مختلف گرفته شده و با این عبارت دعا کردن مانعی ندارد و خواندن آن نیز به قصد رجاء{به امید ثواب} اشکالی ندارد چون مضمون خوبی دارد اما نسبت دادن آن به پیامبر و از زبان پیامبر ترویج کردن (تا زمانی که یقین به استناد آن نداریم )دروغ بستن بر پیامبر خداست که بزرگترین گناهان می باشد.

338151