به گزارش سایت خبری پرسون، احمد نادری رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و اتریش در جریان سفری که به وین پایتخت اتریش داشت، با ولفگانگ گرستل رئیس گروه دوستی پارلمانی اتریش و ایران دیدار و گفت و گو کرد.
نادری در این دیدار از روابط ایران و اتریش در جهت تأمین منافع دو کشور استقبال و بر گسترش آن تأکید کرد و گفت: یکی از نمونههای همکاری ایران، انتقال ۲۰ تبعه اتریشی از طریق مشهد و تهیه پاسپورت برای برخی از آنها بود که در هراتگیر افتاده بودند و ما توانستیم نقش مؤثری در انتقال آنها به اتریش داشته باشیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به وضعیت افغانستان اظهار کرد: ۲۰ سال اشغالگری آمریکا باعث بیثباتی در افغانستان شده بود و ما نقض گسترده حقوق بشر را در آنجا شاهد بودیم که این خود باعث ایجاد بحران در آن کشور شد.
وی ادامه داد: اشغال افغانستان از سال ۲۰۰۱ به بهانه افراطی گری مذهبی در این کشور آغاز شد که با گذشت ۲۰ سال نه تنها این افراطی گری کم نشد بلکه افزایش هم پیدا کرد و در واقع دخالتهای بیرونی باعث ایجاد بحران جدی در افغانستان شد.
نادری در ادامه با اشاره به نتیجه اشغال افغانستان یادآور شد: نتیجه این شغال، موج عظیم مهاجرت از این کشور بود که ایران بیش از ۳ میلیون نفر پناهنده افغانستانی را حمایت کرد و اکنون آنها از سوبسیدهای مختلف در کشورمان به ویژه در حوزه تحصیلی استفاده میکنند این در حالی است که کمترین حمایت را از سوی سایر کشورها برای مهاجرت داریم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه با بیان اینکه نقش ایران در جلوگیری از مهاجرت افغانستانیها به ویژه به اروپا بسیار پررنگ و جدی بود، عنوان کرد: همچنین جمهوری اسلامی برای جلوگیری از ترانزیت مواد مخدر به اروپا خیلی تلاش میکند و سالانه بیش از ۱۰ شهید در این راه دادهایم.
وی اضافه کرد: اگر دخالتها در افغانستان کم شود این کشور هر چه زودتر به آرامش میرسد؛ افغانستان قربانی تلاش قدرتهای بزرگ در سهم خواهی از این کشور بوده و همواره قربانی ژئوپلتیک خود است.
نادری در ادامه با بیان اینکه ایران به دلیل تحریمهای ظالمانه آمریکا در شرایط سختی به خصوص در زمان شیوع کرونا قرار گرفت، اظهار کرد: ما نیز مانند سایر کشورها در رویارویی با این همه گیری، دچار فراز و فرودهایی بودهایم اما توانستیم واکسن کرونا را تولید کنیم با این حال موضوع واردات واکسن نیز برای ما بسیار اهمیت دارد.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه ضمن تشکر از دولت اتریش بابت اهدای یک میلیون دوز واکسن که ۵۰۰ هزار دوز آن فردا ارسال خواهد شد، عنوان کرد: ما در دنیایی زندگی میکنیم که یک مشکل کوچک میتواند همه را مثل همین همهگیری درگیر کند لذا باید تجربیات مشترک را در مورد کرونا تبادل کنیم.
وی همچنین با تشکر از نقش اتریش در جریان مذاکرات برجام و نقش مثبت آنها در گفتگوها، تصریح کرد: جمهوری اسلامی آمادگی بازگشت به تعهدات خود در برجام را در صورت اینکه آمریکا به تعهداتش عمل کند، دارد. علیرغم اینکه آمریکا از برجام خارج شده، ما هنوز در برجام هستیم و به تعهدات خود عمل کردهایم.
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و اتریش در پایان خاطرنشان کرد: در خصوص روابط ایران و اتریش متأسف هستیم که به دلیل تحریمهای ناعادلانه آمریکا، سطح روابط اقتصادی کاهش پیدا کرده لذا امیدورایم با همکاری پارلمانها، سطح مراودات اقتصادی ارتقا پیدا کند.
ولفگانگ گرستل رئیس گروه دوستی پارلمانی اتریش و ایران نیز در این دیدار ضمن تأکید بر گسترش روابط تجاری با ایران گفت: ما در یک دهکده کوچک و جامعهای پرخطر زندگی میکنیم و علیرغم اینکه موافق افزایش سطح روابط با ایران هستیم به دلیل نفوذ آمریکا در اروپا بعد از خروج از برجام، تلاشهایمان برای برقراری تراکنشهای مالی از طریق راه اندازی اینستکس نتیجه بخش نبود همچنین پروژههای زیادی در ایران طراحی کرده بودیم که به خاطر تحریمها متوقف شد؛ ما در اروپا به جامعه داخلی مستقل از نفوذ آمریکا نیازمندیم.