به گزارش سایت خبری پرسون، کیانوش جهانپور افزود: کل صادرات واکسن آمریکا اندکی افزون تر از ۱۱۶ میلیون دُز بوده است. واکسن صادراتی بریتانیا نیز حدود هفت میلیون دُز بوده در حالیکه بیش از ۱.۶ میلیارد دُز واکسن از کشورهای تولید کننده، صادر شده است و سهم آمریکا و بریتانیا جمعا از هفت درصد کل واکسن های صادراتی نیز کمتر بوده چنانکه بسیاری از کشورهای نزدیک به این دو کشور و شرکای منطقهای آنها از جمله ترکیه و امارات نیز عمده واکسیناسیون عمومی در کشورهای خود را با واکسنهای از مبدا چین انجام دادهاند.
جهانپور تاکید کرد: سهم واکسن های تولید شده در آمریکا و بریتانیا در واکسیناسیون سایر کشورها ناچیز بوده و به گواهی آمار، حتی کشورهای همسایه این دو کشور تا مدت ها با خلف وعده های قبلی مبنی بر تامین واکسن مواجه بوده اند مضافا اینکه در مورد خاص بریتانیا تولید داخلی، تنها بخشی(۵۵ میلیون دُز) از واکسیناسیون در این کشور را رقم زده است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: منع واردات واکسن از دو کشوری که ظالمانه ترین تحریم ها در حوزه های مختلف از جمله دارو و تجهیزات حفاظتی و پزشکی را پیش از این علیه مردم ایران صورت داده بودند، به نوعی موخر از تحریم ها بوده البته به شهادت آمار منتشره بین المللی تا امروز در خوش بینانه ترین شرایط، واکسن های تولیدی این دو کشور جز در معدود کشورهای کوچک و وابسته، سهم موثری نداشته است.
جهانپور یادآور شد: چین با تولید بیش از ۲.۷ میلیارد دُز واکسن و کشورهای اروپایی با ۱.۱ میلیارد دُز، صدرنشین جدول تولید کنندگان واکسن کرونا هستند. همزمان چین با صادرات نزدیک به ۸۰۰ میلیون دُز واکسن و کشورهای اروپایی با ۵۴۶ میلیون دُز واکسن صادراتی با فاصله بسیار زیاد از سایر کشورهای تولید کننده و صادر کننده واکسن کرونا قرار دارند. کل واکسن صادراتی همه کشورهای تولید کننده کماکان از صادرات واکسن کرونا توسط چین، کمتر بوده است.
واکسن سینوفارم تولید گروه دارویی ملی چین است و ۷۹.۳۴ درصد اثر بخشی دارد.
اکنون ۱۹ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۳۸۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۹ میلیون و ۵۰۲ هزار و ۶۷۹ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۲۸ میلیون و ۸۴۳ هزار و ۶۴ دُز رسید.
منبع: ایرنا