به گزارش سایت خبری پرسون، داشتن لب هایی مرطوب و خوشرنگ میتواند زیبایی چهره را چند برابر کند به همین دلیل بیشتر افراد به دنبال راهی برای زیبا تر شدن لب هایشان میباشند. با ما همراه باشید تا طرز تهیه چند بالم لب خانگی را به شما اموزش دهیم.
بالم لب چیست و چه فوایدی دارد؟
از بالم لب اغلب برای مرطوب نگه داشتن لب و حفظ سلامت پوست لب استفاده می شود. برخی بالم لبها دارای SPF بالایی هستند که از بافت نرم لب در برابر اشعه ماوراءبنفش، که اشعهای مضر در آفتاب است، محافظت می کند. بالم لب حاوی آنتی اکسیدانهایی است مقابله با رادیکال های آزاد بدن ممکن می کند. همچنین حاوی مواد تسکین دهنده است و حتی برخی از انواع آن برای کسانی که از زخم یا شکافی روی لبشان رنج میبرند مفید است. بالم های لب صنعتی ممکن است گران قیمت باشند ، اما جای نگرانی نیست چون شما به راحتی میتوانید بالم لب خانگی تهیه کنید و از لبهای زیبا و پر طراوت لذت ببرید.
روش تهیه بالم لب موم زنبور عسل و نارگیل
طبق اطلاعات موجود چارلز براون فلیت (Charles Browne Fleet) برای اولین بار با بالم لب را کشف کرد. وی در سال ۱۸۸۰ یعنی ده سال بعد از ثبت اختراع ترکیب وازلین، اولین چپ استیک (ChapStick) را ساخت. اولین بالم لب شبیه به شمعی بود که ورق فویل پیچیده شده است. امروزه بالم لب یکی از گزینههای مهم در مراقبت از پوست است و در انواع و شکلهای مختلف ساخته میشود. در ادامه دستورات فوقالعادهای به شما خواهیم آموخت که به کمک آن خودتان در منزل با مواد طبیعی بالم لب بسازید.
مواد لازم برای تهیه بالم لب موم زنبور عسل و نارگیل:
- ۱ قاشق غذاخوری موم زنبور رنده شده
- ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل
- ۲ عدد کپسول ویتامین E
روش تهیه:
- موم را ذوب کنید. برای ذوب کردن موم از حرارت غیر مستقیم بخار استفاده کنید و بعد روغن نارگیل اضافه کنید.
- مواد را با هم مخلوط کنید و دو عدد کپسول ویتامین E را هم به آن اضافه کنید.
- ترکیب بدست آمده را در ظرف مناسب در دار بریزید. اگر ظرف قدیمی بالم لب دارید آنرا شسته و خشک کنید و مواد مایع را داخل آن بریزید تا سفت شود. هر زمان که لبهای شما خشک یا کم آب شد از این بالم لب خانگی استفاده کنید.
روش تهیه بالم لب کاکائو و نعناع
مواد لازم:
- 2 قاشق چای خوری موم رنده شده زنبور عسل
- 1 قاشق چای خوری پودر کاکائو
- 2 قاشق چای خوری روغن بادام شیرین
- چند قطره روغن نعناع
طرز تهیه:
- موم عسل را درون یک کاسه ریخته و به کمک بخار آب آن را ذوب کنید.
- پودر کاکائو را به موم عسل اضافه کنید تا مخلوطی یکدست حاصل شود.
- در حالی که موم و پودر کاکائو را هم میزنید؛ روغن بادام شیرین و روغن نعناع را نیز به مخلوط اضافه کنید. مواد را آنقدر هم بزنید تا کاملاً یکدست شوند.
- پس از خنک شدن بالم لب، آن را به ظرفهای کوچک یا جای بالم لبهای قدیمی خود منتقل کنید.
روش تهیه بالم لب تمشک و لیمو
مواد لازم:
2 قاشق چای خوری پودر ژلاتین با طعم تمشک
2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل طبیعی
3-4 قطره روغن لیمو
یک قاشق و یک کاسه قابل استفاده در مایکروویو
طرز تهیه:
روغن نارگیل جامد را در مایکروویو به مدت حدود 20 ثانیه گرم کنید.
پودر ژلاتین با طعم تمشک را به کاسه حاوی روغن نارگیل اضافه کرده و دو ماده را با یکدیگر مخلوط کنید.
کاسه را یک بار دیگر در مایکروویو قرار دهید تا ژلاتین ذوب شود. مخلوط باید رنگ صورتی به خود بگیرد.
روغن لیمو را نیز به کاسه اضافه کرده و کاملاً مخلوط کنید.
بالم لب خانگی حاصل شده را با دقت در ظرف مخصوص ریخته و در یخچال قرار دهید تا سفت شود.
روش تهیه بالم لب گل رز
مواد لازم:
- 1 قاشق غذاخوری موم زنبور عسل
- ½ قاشق غذاخوری روغن کرچک
- 3 قاشق غذاخوری روغن گل رز
- 1 قاشق چای خوری عصاره وانیل
- 1 قاشق غذاخوری کره کاکائو
طرز تهیه:
- موم زنبور عسل را به کمک بخار آب ذوب کنید.
- روغن کرچک، کره کاکائو و روغن گل رز را به آن اضافه کنید.
- برای گرفتن عطر بهتر، به مواد عصاره وانیل نیز اضافه کنید.
- وقتی مخلوط سرد شد، آن را درون ظرف مخصوص بالم لب ریخته و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
روش تهیه بالم لب روغن نعناع، نارگیل و بادام
مواد لازم:
- 1 قاشق چای خوری روغن نارگیل
- 1 قاشق غذاخوری موم زنبور عسل
- 1 قاشق چای خوری روغن بادام شیرین
- 2 تا 3 قطره روغن نعناع
طرز تهیه:
- موم عسل را مشابه دستورالعمل بالم لبهای قبلی به کمک بخار آب گرم کنید.
- روغن نارگیل و روغن بادام شیرین را به آن اضافه کنید.
- مواد را به کمک قاشق چای خوری یا چاپ استیک به طول کامل هم بزنید.
- در آخر، روغن نعناع را نیز به سایر مواد بیافزایید.
- هنگامی که مخلوط سرد شد، آن را درون قالب یا ظرف مخصوص بالم لب خانگی بریزید و اجازه دهید تا خودش را بگیرد.
طرز تهیه بالم لب پرتقال و وانیل
مواد لازم:
- 1 قاشق غذاخوری روغن نارگیل
- 1 قاشق غذا خوری روغن زیتون
- 2 قاشق چای خوری موم رنده شده زنبور عسل
- 2 قاشق چای خوری شی باتر
- 6-8 قطره روغن پرتقال
- 1/8 قاشق چای خوری عصاره وانیل
طرز تهیه:
- روغن نارگیل، روغن زیتون، روغن پرتقال، موم زنبور عسل و شی باتر را با یکدیگر درون یک کاسه مخلوط کنید.
- سپس کاسه را روی آب جوش قرار دهید تا حرارت آب محتویات کاسه را ذوب کند.
- مواد را –که حالا ذوب شدهاند- هم بزنید تا کاملاً ترکیب شوند.
- پس از اینکه کاسه را از روی آب جوش برداشتید، روغن پرتقال و عصاره وانیل را نیز به آن اضافه کرده و مخلوط دوباره هم بزنید.
- بالم لب را با دقت به ظرف مناسب منتقل کنید.
طرز نگهداری از بالم لب
در صورت نگهداری درست میتوانید حداقل ۶ ماه از بالم لبتان استفاده کنید. فراموش نکنید که در آن را پس از هر بار مصرف ببندید و در دمای اتاق نگهداری کنید.
شیشهها یا ظروفی که برای نگهداری بالم لب خود استفاده میکنید باید تمیز و خشک باشند. در غیر این صورت شرایط مناسبی برای رشد و تکثیر باکتریها فراهم خواهد شد.
بالم لب خانگی را در فریزر قرار ندهید، زیرا فرم و ویژگیهای قدرتمند خود را از دست میدهد.