حاشیه‌های ریز و درشت برای حضوری شدن دانشگاه‌ ها/ دانشجویان واکسن زده در کلاس‌ها حاضر می‌شوند؟

با نزدیک شدن به سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها، حرف و حدیث‌ها درباره واکسیناسیون دانشجویان و اساتید برای حضوری شدن کلاس‌ها بیشتر شده است.

تصویر حاشیه‌های ریز و درشت برای حضوری شدن دانشگاه‌ ها/ دانشجویان واکسن زده در کلاس‌ها حاضر می‌شوند؟

به گزارش سایت خبری پرسون، دو سالی می‌شود که ویروس منحوس کرونا موجب تعطیلی دانشگاه‌ها شده و آموزش مجازی جای خود را به آموزش حضوری داده است. دانشجویان به جای تجربه حضور در دانشگاه، این بار برای شرکت در کلاس‌ها با سیستم‌های الکترونیکی مانوس شده‌اند و در این میان دانشجویانی موافق آموزش حضوری و عده‌ای موافق آموزش مجازی هستند.

اما امسال با آغاز روند واکسیناسیون مسئولان درخواست کردند تا با واکسینه شدن دانشجویان و اساتید دانشگاه آموزش حضوری دوباره از سرگرفته شود و در‌های دانشگاه بعد از مدتی طولانی بر روی دانشجویان باز شود.

سوالی که ممکن است پیش بیاید، این است که آیا تمامی جمعیت دانشجویی کشور تا مهرماه که آغاز ترم جدید است، واکسینه خواهند شد؟ یا روند واکسیناسیون تا ترم آینده یعنی بهمن ماه طول خواهد کشید؟

اولویت تزریق واکسن کرونا به دانشجویان

علی ​خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به تشکیل ستاد ویژه پیگیری برقراری آموزش‌های حضوری در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور گفت: این موسسه سه هدف اولیه دارد که یکی از مهمترین اهدافش، بحث واکسیناسیون و هماهنگی آن در بخش کلان است.

خاکی صدیق گفت: بحث ما فقط بازگشایی دانشگاه‌ها نیست بلکه دانشجو‌یان در حال حاضر برای ما اهمیت دارند و ما تعاملی را با همه دانشگاه‌ها برقرار و اولویت‌ها را نهایی می‌کنیم.

او افزود: دانشجویان تحصیلات تکمیلی به ویژه دانشجویان دکترا طبیعتا اولویت اول همه دانشگاه‌ها برای واکسیناسیون هستند و بعد از آنها، دانشجویان کارشناسی ارشد و مقطع کارشناسی در ترم‌های آخر و دانشجویانی که دروس عملی و کارگاهی دارند، در اولویت قرار می‌گیرند.

معاون آموزشی وزیر علوم بیان کرد: این برنامه ریزی با همکاری و همفکری ستاد ویژه پیگیری تداوم آموزش و دانشگاه‌ها ارائه خواهد شد. طبق برنامه ریزی که وزارت بهداشت اعلام کرد، امیدواریم در مرداد ماه واکسیناسیون اساتید و کارکنان دانشگاه‌ها به اتمام برسد و در شهریور بخشی از دانشجویان که رقم دقیق آن را وزارت بهداشت بر اساس تعداد واکسنی که در دسترس دارد، اعلام خواهد کرد، واکسینه می‌شوند و در مهر و آبان واکسیناسیون سرعت پیدا خواهد کرد و قول داده شده تا آخر ترم تحصیلی همه دانشجویان واکسینه شوند.

خاکی صدیق اظهار کرد: دانشجویان فنی حرفه‌ای و دانشگاه جامع علمی کاربردی به این دلیل که دروس عملی دارند در اولویت دریافت واکسن هستند، اما باید با دانشگاه‌ها رایزنی‌هایی انجام شود تا ترتیب اولویت را به ما اطلاع دهند.

او افزود: به طور کلی به این دلیل که زیرنظام هاو دانشگاه‌های ما با هم متفاوت است ونیاز به برنامه ریزی و مدیریت گسترده و همه جانبه داریم که در این ستاد انجام خواهد شد و امیدواریم در ترم آینده آزمون‌ها به طور حضوری برگزار شود و همه دانشجویان واکسینه شده باشند.

این درحالی است که محمود فتوحی فیروزآبادی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، ماه گذشته درباره آموزش‌های مجازی دانشگاه ها، اظهار کرد: دانشگاه‌ها بعد از پاندمی کرونا در اسفند ۹۸ به آموزش‌های مجازی روی آوردند و اگرچه تا آن زمان تجربه خیلی خوبی در کشور برای این امر وجود نداشت، اما حال حاضر آموزش‌های مجازی تجربه خوبی است. البته نمی‌توانیم کیفیت آموزش‌های مجازی را با آموزش‌های حضوری یکسان بدانیم قطعا آموزش‌های حضوری کیفیت بالاتری دارند.

رییس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به عدم حضور دانشجویان در دانشگاه به دلیل پیشگیری از شیوع هرچه بیشتر ویروس کرونا ادامه داد: وقتی دانشجویان در دانشگاه حضور پیدا نکنند و آموزش‌ها مجازی پیش رود هیچ تعاملی بین آن‌ها و اساتید شکل نخواهد گرفت و فشار روی دانشجویان زیاد است.

او در ادامه بیان کرد: در دانشگاه صنعتی شریف سعی کردیم تا حد امکان با حفظ پروتکل‌های بهداشتی و اولویت قرار دادن سلامت دانشجویان حضور تحصیلات تکمیلی‌ها را بیش از پیش داشته باشیم، اما اگر این روند ادامه پیدا کند ممکن است شرایط به گونه‌ای شود که تعدادی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و به ویژه ارشد‌ها بدون دیدن دانشگاه فارغ‌التحصیل شوند که این مسیله جای نگرانی دارد.

همچنین ایرج حریرچی معاون کل وزرات بهداشت درباره واکسیناسیون دانشجویان اظهار کرد: در حال حاضر بازگشایی دانشگاه ها و مراکز آموزشی سراسر کشور برای سال جدید تحصیلی با توجه به واکسن کرونایی که در دسترس داریم در مرحله اول برای معلمان و استادان دانشگاه ها تزریق می شود.‌

او ادامه داد: با توجه به تولیدات داخلی واکسن و واردات آن وزارت بهداشت تمهیداتی را برای انجام واکسیناسیون دانشجویان دانشگاه های کشور بعد از اتمام تزریق افراد در معرض خطرشامل سالمندان و افراد بالای ۶۵ سال، افراد دارای بیماری بین ۱۸ تا ۶۴ سال و برخی از مشاغل در کشور انجام خواهد شد.

اما آیا تنها واکسینه شدن دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها در حالی که هنوز ۷۰ درصد جمعیت کشور واکسینه نشده اند، امری موثر برای عدم شیوع ویروس کرونا در دانشگاه‌ها خواهد بود؟ زیرا ایمنی نسبی زمانی محقق می‌شود که حداقل ۷۰ درصد جمعیت کشور واکسن کرونا را دریافت کرده باشند، بنابراین تنها با واکسینه کردن این افراد نمی‌توان تصمیم به بازگشایی مجدد دانشگاه‌ها گرفت.

همچنین در این میان عده‌ای از دانشجویانی که برا‌ی تحصیل به شهر دیگری می‌روند، برای تحصیل در آن شهر نیاز به استفاده از خوابگاه‌های دانشگاه را دارند، آیا رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این ایام در خوابگاه‌های دانشجویی تامین می‌شود؟

بر اساس آخرین آمار اعلام شده، جمعیت دانشجویی کشور را در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ در موسسات آموزش عالی کشور، سه میلیون و ۳۷۳ هزار و ۳۸۸ نفر اعلام شده است، درحالی که باید جمعیت اساتید، کارکنان دانشگاه‌ها نیز برای واکسن به جمعیت دانشجویان اضافه شوند.

این درحالی است که تنها نزدیک به دوماه به آغاز سال تحصیلی جدید باقی مانده است و منصور غلامی وزیر علوم در هفته گذشته طی نامه‌ای به وزیر بهداشت خواستار سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون دانشجویان بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

325449

سازمان آگهی های پرسون