به گزارش سایت خبری پرسون، حال این رفتار پر از شور و شعف نمایندگان بر سر رسیدن به پاستور با نقدهای تند همکارانشان مواجه شده است و وعده داده شده روز بررسی صلاحیت وزرا در مجلس با سختگیری نمایندگان مخالف این سهمخواهیها همراه خواهد شد.
سخنگوی هیئترئیسه مجلس با بیان اینکه سهمخواهی در قاموس مجلس و دولت انقلابی نیست، گفت: امضاکنندگان نامه ۲۳۰ نماینده به رئیسی هیچگاه دنبال سهم از کابینه آتی نبوده و نیستند.
سیدنظام موسوی، سخنگوی هیئترئیسه مجلس، در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: بنده نویسنده نامه دعوت ۲۳۰ نماینده مجلس از آیتالله رئیسی بوده و بسیاری از امضاها را اینجانب اخذ کردم. نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه سهمخواهی در قاموس مجلس و دولت انقلابی نیست، تأکید کرد: امضاکنندگان نامه هیچگاه دنبال سهم از کابینه آتی نبوده و نیستند. سخنگوی هیئترئیسه مجلس اظهار کرد: رئیسجمهور طبق قانون وزرا را معرفی و نمایندگان طبق قانون بررسی میکنند.
مجتبی یوسفی، دیگر عضو هیئترئیسه مجلس، نیز با انتقاد از فضای حاکم بر رقابت نمایندگان برای ورود به کابینه رئیسی گفت: مجلس در بررسی صلاحیت نامزدهای تصدی وزارتخانهها، با چهره سیاسی یا گفتمان خاصی رودربایستی ندارد و براساس برنامهها و عملکرد افراد، صلاحیت آنان را بررسی میکند. او در گفتوگویی با مهر متذکر شد: همچنین رهبر معظم انقلاب در جایی فرمودند که «هر مسئولیتی که در دست تکتک ماست، تنگه احدی است که باید از آن پاسداری کنیم»؛ بنابراین اگر مسئولان مسئولیتهای خود را رها کنند، قاعدتا در آنجا خلأهایی به وجود میآید.
عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی، نمایندگان خود را انتخاب کردند تا مطالباتشان پیگیری شود و براساساین، ما نسبت به مردم مسئول هستیم. نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر واقعا اضطراری وجود داشته باشد که برخی از نمایندگان در دولت حضور یابند، مسئلهای نیست؛ اما اگر ما کسوت نمایندگی را رها کنیم و فرض را روی این بگذاریم که در دولت میتوانیم اقدامات بهتری انجام دهیم، درست نیست.
یوسفی با تأکید بر اینکه ارزش کار نمایندگی مجلس کم نیست، افزود: نمایندگان مجلس باید مشکلات کشور در حوزه قانونگذاری را مرتفع کنند و در کنار دولت باشند تا با یکدیگر بتوانند مشکلات مردم را رفع کنند. او اظهار کرد: اختیارات دولت بسیار زیاد است؛ اما قانون خوب، راه دولت را تسهیل میکند و مجلس شورای اسلامی هم باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد و با تصویب قوانینی که ضرورت دارد، به دولت در رفع مشکلات کمک کند.
عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی درباره ملاکهای مجلس برای رأی اعتماد به وزرا، گفت: قطعا هر فردی بهراحتی نمیتواند از مجلس رأی اعتماد بگیرد و کسانی که برای تصدی وزارتخانهها معرفی میشوند، باید برنامه قابل پایش و مبتنی بر اسناد بالادستی داشته باشند. یوسفی گفت: مجلس شورای اسلامی با چهره سیاسی یا گفتمان خاصی رودربایستی ندارد و براساس برنامهها و عملکرد افراد، صلاحیت آنان را بررسی میکند.
کاظم دلخوشاباتری، نماینده مجلس، نیز گفت: مقام معظم رهبری فرمودند نمایندهها فکر ورود به دولت را نکنند؛ اما دلیل نمیشود که اگر جایی دولت نیاز به ورود یک نماینده داشته باشد، آن فرد در دولت حاضر نشود. دلخوشاباتری تصریح کرد: همیشه سابقه داشته که اگر مجلس تشخیص دهد که نمایندهای را دولت در یک بخش نیاز دارد و به حضور او رأی دهد، آن نماینده میتواند به آن بخش برود و کمک کند؛ البته این کار با رأی مجلس امکانپذیر است. در قانون نیز پیشبینی شده که اگر نمایندهای فوت کند یا استعفا دهد، نماینده شهر همجوار یا رئیس مجلس میتواند مسئولیت آن حوزه را برعهده بگیرد.
چندی پیش هم مالک شریعتی، نماینده تهران در مجلس یازدهم، درباره احتمال نقشآفرینی نمایندگان در چینش کابینه چه به صورت حضور مستقیم خودشان یا به صورت معرفیکردن افرادی برای مناصب گفته بود: اینکه کسانی بخواهند فردی را تحمیل کنند، حتما غلط است؛ مجلس چنین برنامهای ندارد؛ اما ما اکنون نمیدانیم ممکن است درباره یکی، دو نفر یا سه، چهار نفر تقاضا از سوی خود دولت باشد که کمک کنند که آن هم باید بررسی شود؛ اما اینکه نمایندهها متقاضی حضور در کابینه باشند، من چنین استنباطی ندارم.
محمدمهدی زاهدی، نماینده مردم کرمان در مجلس، نیز درباره تمایل برخی از نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی برای حضور در کابینه رئیسی، تصریح کرد: البته ممکن است برخی از نمایندگان مجلس به دنبال آن باشند که جایگاه خود را ارتقا دهند و در دولت فعالیت کنند؛ اما نمایندگانی هم در مجلس حضور دارند که قبلا سابقه وزارت یا معاونت ریاستجمهوری را داشتهاند؛ اما الان تمایلی به حضور در دولت ندارند و به دنبال این موضوع نیستند.
نماینده مردم کرمان در مجلس تأکید کرد: براساساین، ما نباید همه نمایندگان مجلس شورای اسلامی را با یک چشم ببینیم و بسیاری از نمایندگان مشغول فعالیتهای نمایندگی خود بوده و به دنبال آن هستند که در کنار دولت، مشکلات کشور و مردم را حلوفصل کنند.
با توجه به لیستهای مختلفی که از کابینه آینده هر روز منتشر میشود، احتمال حضور نمایندگان برای نقشآفرینی در کابینه تقویت شده و بسیار شنیده میشود که برخی نمایندگان به دنبال دستمزد حمایت خود از رئیس دولت سیزدهم هستند و تا به آن نرسند، از پای نخواهند نشست.
منبع: شرق