به گزارش سایت خبری پرسون، شیوع ویروس کرونا موجب شد تا اهدای خون کاهش یابد و حتی در برخی موارد اهداکنندگان با سابقه که پیش از کرونا در فواصل معین اقدام به این عمل انسان دوستانه مینمودند نیز کاهش یافتند و شاهد بودیم که بهواسطه نیاز خونی که وجود داشت در چندین نوبت مردم دعوت به اهدای خون شدند و نیز در کنار آن از بهبودیافتگان کرونا درخواست شد که اقدام اهدای پلاسما نمایند تا از این فرآورده ارزشمند در جهت بهبود بیماران کرونایی استفاده شود.
نیاز به خون همیشگی است اما با گذشت ماهها از شیوع بیماری کرونا و اعلام درخواستهای مکرر جهت اهدای خون و تأکید بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی در مراکز اهدا و نیز بیخطر بودن این اقدام در ابتلا به کرونا یا ضعف بدنی همچنان تعداد متقاضیان اهدا به تعداد پیش از شیوع بیماری منحوس کرونا نرسیده است.
مراکز انتقال خون ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی تأکید دارند که کرونا یک بیماری تنفسی است و اهدای خون خطری را برای افراد اهدا کننده نخواهد داشت اما با این حال افراد از ترس ابتلا به بیماری مراجعه کمتری به مراکز انتقال خون دارند که این امر بر ذخیرهسازی گروههای خونی تأثیر گذاشته است.
وی افزود: در سال جاری 27 هزار و 725 اهدا کننده مستمر با سابقه در مراکز انتقال خون استان تهران خون اهدا کردند که نسبت به سال گذشته بیش از 18 درصد افزایش مشارکت داشته و نشانگر این موضوع است که این تعداد از اهداکنندگان به سوی اهدای خون مستمر پیش میروند و بر 41 هزار و 695 نفر اهدا کننده مستمر افزوده خواهند شد.
معاونت اهداکنندگان انتقال خون استان تهران تصریح کرد: بر اساس آمار موجود در حوزه اهداکنندگان خون مستمر با افزایش 28 درصدی روبهرو هستیم که به تداوم و برنامهریزی بهتر خونرسانی به بیماران و تضمین سلامت خون کمک میکند.
مسلمی ابراز کرد: اهداکنندگان هیچ نگرانی بابت شیوع ویروس کرونا در هنگام اهدای خون نداشته باشند زیرا که در هنگام ورود به مرکز اهدای خون به اهداکنندگان ماسک و دستکش ارائه میشود و ضدعفونی وسایل و تجهیزات به صورت مرتب انجام میشود.
معاونت اهداکنندگان انتقال خون استان تهران در پایان خاطرنشان کرد: کلیه وسایل اعم از تختها و تجهیزات مصرفی پیش و پس از خونگیری ضدعفونی میشوند، لذا اهداکنندگان نگرانی در این زمینه نداشته باشند.