به گزارش سایت خبری پرسون، بورس بازاری بسیار تاثیر پذیر از عوامل مختلف است که هر چه تعداد این اخبار و عوامل کاهش پیدا کند، بازار راحتتر میتواند مسیر خود را پیدا کند. به نظر میرسد که با توجه به واکسینه شدن بازار سرمایه نسبت به اخباری همچون برجام و کاسته شدن ریسکهای سیاسی حاکم بر بازار و همچنین وجود عوامل و اخبار مثبت از جمله، کاهش تدریجی و پیوسته نرخ سود بین بانکی روند مطلوبی در بازار سرمایه ایجاد شده است.
در ادمه گفتوگو با دو کارشناس بازار سرمایه را میخوانید.
آغاز روندی جدید در بازار سرمایه پس از چند ماه
ابراهیم جباری کارشناس بازار سرمایه، در پاسخ به این پرسش که در هفته گذشته شاخص کل و هم وزن چه شرایطی را تجربه کردند؟ اظهار کرد: شاخص کل طی معاملات چهارشنبه با رشد ۸۳۵ واحدی (۰.۰۷درصد) در ارتفاع یک میلیون و ۲۸۲هزار واحدی قرار گرفت و ۱۳۷ نماد رشدی بیش از سه درصد و همچنین ۱۶۳ نماد افت بیش از سه درصد را تجربه کردند.او بیان کرد: شاخص کل بورس تهران نیز طی این هفته با رسیدن به مقاومت در محدوده یک میلیون و ۲۵۰ هزار واحد و یک میلیون و ۲۸۰ هزار واحد با افزایش عرضهها همراه شد.
کارشناس بازار سرمایه افزود: همچنین شاخص کل هم وزن نیز با رسیدن به کف حمایتی ۳۶۰ هزار واحدی و ۳۶۴ هزار واحدی با افزایش تقاضای مناسبی مواجه شد و برخی از سهام این شاخص که با افت بیشتری در پی بازگشاییها با دامنه نامحدود و یا فرآیند اصلاح قیمتی و زمانی بیشتری همراه بودند با استقبال مواجه شدند و تقاضا به سمت این نمادها تقویت شد و باعث شد محدوده ۴۱۰ هزار واحد و ۴۱۵ هزار واحد شاخص هم وزن شکسته شود و از خط روند نزولی نیز خارج شود و در نهایت روند جدیدی را شروع کند.
جباری تاکید کرد: لازم به ذکر است چند نکته در مورد شاخص کل و هم وزن حائز اهمیت است از جمله، جابهجایی حجم سهمها و به اصطلاح دست به دست شدن سهام در این محدودهها، شاخص کل هم وزن در پی تشکیل الگوهای بازگشتی تکنیکالی و همچنین شکست برخی مقاومتها و تقویت تقاضا از یک سو و تغییر شرایط بنیادی برای بعضی شرکتها از سوی دیگر، بر این اساس احتمالا شاهد کاهش صفهای فروش و تعادل در نمادهای بیشتری خواهیم بود.
او بیان کرد: باید دید نگاه بازارگردانها و حقوقیهای بزرگ در شاخص سازها به چه شکل هست و بر اساس آن مسیر پیش رو را تعیین کرد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: در سهمهای متوسط و کوچک هم باید دید بین عرضه و تقاضا کدام توسط سهامداران سهمها، پیشی خواهند گرفت. بر این اساس محدوده خرید و فروشها در بازههای کوتاه، بلند و متوسط با توجه به استراتژیها پیش خواهد رفت.
جباری در پاسخ به این پرسش که در این هفته چه میزان نقدینگی به بازار ورود پیدا کرد؟، گفت: طی این هفته شاهد خروج نقدینگی از صندوقهای با درآمد ثابت و همچنین بانکها و ورود پول به بازار سرمایه برای خرید سهام با تغییرات حاشیه سود شرکتها که به معنای ارزندگی قیمت سهمها است، هستیم.
گروه فلزات اساسی لیدر پر قدرت هفته گذشته بازار
جباری در پاسخ به این پرسش که در هفته گذشته کدام صنایع پیشتاز بازار بودهاند؟ بیان کرد: صنایع پیشتاز بازار سرمایه طی هفتههای گذشته که باعث آرامش نسبی در بازار شدند؛ صنایع خودرویی فلزی-معدنی، بانکیها، پالایشیها و گروه شیمیایی همراه با گزارشات جالب برخی از این گروهها مثل، گروه پتروشیمیها بودند. آخر هفته نیز نمادهای گروههای سیمانی و ساختمانی با اقبال مواجه شدند.
او بیان کرد: به صورت کلی چیزی که مشخص شده این است که، در همه گروهها جابهجایی سهامداران شکل میگیرد و به همین علت، سهمها در همه گروهها با نوسانات زیادی همراه هستند که باید دید هدف جمع آوری سهمها بوده یا فقط نوسانات کوتاه مدت بوده است.
تعطیلی برخی کارخانههای تولیدی به خاطر قطعی برق
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که در هفته گذشته چه اخباری بیشترین تاثیر را بر روند بازار داشتهاند؟، گفت: همچنان بازار از اخبار سیاسی و برخی تصمیمات ناگهانی تاثیر میگیرد و طی هفتههای اخیر هم مسائل مربوط به توافق برجام، خبر افزایش ۱۱۷۳ درصدی شستا، مسائل مرتبط با خاورمیانه، انتخاب رئیس جمهور و همچنین قطعی برق که باعث تعطیلی موقت و دستوری برخی کارخانههای تولیدی و صنعتی برای تامین برق عادی مردم شد از جمله، اخبار مهم هفته اخیر بوده است که هر کدام در جایگاه خود تاثیرات مثبت و منفی بر روی روند بازار سرمایه گذاشتند.
تغییر روند برخی از سهامهای کوچک بازار سرمایه
وحید کشمیری پور کارشناس بازار سرمایه، در پاسخ به این پرسش که در هفته گذشته شاخص کل و هم وزن چه شرایطی را تجربه کردند؟ اظهار کرد: در هفته معاملاتی گذشته شاخص کل و شاخص هم وزن روند صعودی را در پیش گرفتند، ولی چیزی که بسیار مشهود بود این بود که، یک سری سهام کوچک تغییر روند دادند و حرکت رو به بالایی داشتند.
این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با این پرسش که در هفته گذشته کدام صنایع پیشتاز بازار بودهاند؟ بیان کرد: در هفته گذشته به صورت چرخشی صنایع مختلف مورد توجه قرار گرفتند و در اواسط هفته صنایع پالایشی و فلزی بسیار مورد توجه قرار گرفتند و این دو صنعت سبب مثبت شدن شاخص هم شدند.
قطعی برق سد راه صنایع فلزی و سیمانی
کشمیری پور در پاسخ به این سوال که در هفته گذشته چه اخباری بیشترین تاثیر را بر روند بازار داشتهاند؟ اظهار کرد: اتفاقی که در آخرین روز هفته معاملاتی افتاد این بود که، با توجه به قطعی برق و احتمالاتی در خصوص قطع برق صنایع فلزی و سیمانی به خاطر وجود فشار برق وجود داشت که سبب ایجاد فشار بیشتر برای عرضه در صنایع سیمانی و فلزی شد و در نتیجه روند صعودی موجود در بازار سرمایه در روز چهارشنبه متوقف شد.
او بیان کرد: البته در شاخص کل افتی صورت نگرفت، ولی یک مقدار میزان عرضهها افزایش یافت.
کارشناس بازار سرمایه افزود: همچنین در هفته گذشته مجددا شاهد کاهش نرخ سود بین بانکی بودیم که این خبر بر روی روند بازار سرمایه تاثیر گذار بود و همچنین از گوشه و کنار اخباری در خصوص برجام نیز به گوش بازار سرمایه میرسد، اما هنوز تکلیف برجام مشخص نیست، ولی بازار سرمایه در مقابل ابهامات برجام واکسینه شده و خیلی نسبت به آن واکنش نشان نمیدهد.
با توجه به صحبتهای کارشناسان بازار سرمایه گفتنی است که در هفته گذشته شاهد رشد شاخص کل و شاخص هم وزن بودیم که این موضوع میتواند نوید بخش صنایع کوچک باشد که دیگر تنها صنایع بزرگ و شاخص ساز از عوامل مثبت موثر بر بازار به تنهایی نخواهند بود و نقدینگی دیگر تنها به سوی صنایع بزرگ حرکت نمیکند.
امید است که در هفتههای آتی نیز شاهد روند صعودی و ورود نقدینگی به بازار با کاسته شدن برخی از ابهامات حاکم بر بازار و رفع مشکلاتی از جمله، قطعی برق که سد راه فعالیت صنایع اصلی شده است، باشیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان