استاندار مرکزی:

برنامه خاموشی‌ برای مشترکان خانگی باید به حداقل برسد

استاندار مرکزی گفت: حلقه مدیریتی استان به دنبال آن است که تا حد امکان برنامه خاموشی‌ها برای مشترکان خانگی به حداقل برسد و فشار قطعی انرژی الکتریکی بیشتر بر روی صنایع پرمصرف باشد.

تصویر برنامه خاموشی‌ برای مشترکان خانگی باید به حداقل برسد

به گزارش سایت خبری پرسون از مرکزی، سید علی آقازاده روز چهارشنبه در کارگروه گذر از پیک مصرف برق۱۴۰۰استان مرکزی در اراک، افزود: به هیچ عنوان مسئولان استانی رضایت به خاموشی صنایع حتی پر مصرف را نیز ندارند اما، در شرایط دشوار کنونی و بحران کمبود انرژی الکتریکی مشترکان پر مصرف در اولویت هستند.

وی ضمن عذرخواهی از صنایع و مردم استان مرکزی به خاطر کسری برق و قطع آب در برخی مناطق روستایی و شهری، بیان کرد: پایداری برق خانگی در کاهش فشارهای اجتماعی و قطع آب آشامیدنی برخی مناطق شهری و روستایی نیز موثر است.

استاندار مرکزی ادامه داد: صنایع فولاد و سیمان استان بر اساس تصمیم ملی باید از امروز با ۱۰ درصد بار فعالیت داشته باشند و موضوع کمبود برق فصلی و موقتی نیست و تا سال‌های آینده ادامه دارد و باید مدیریت اصولی در حوزه‌های مختلف اعمال شود.

آقازاده اظهار داشت: با توجه به بحران کمبود انرژی الکتریکی در ایام سرد سال معضل جدی دیگری به‌نام تامین سوخت نیروگاه‌ها نیز وجود دارد و این مهم توجه اصولی به اصلاح الگوی مصرف را دوچندان کرده است.

وی عنوان کرد: شرکت آلومینیوم ایران در اراک یکی از مشترکان پر مصرف برق است که باید مدیریت مصرف انرژی الکتریکی را از ۵۲ مگاوات به ۱۰۰ مگاوات کاهش برساندو این مصوبه لازم الاجرا از همین امروز باید عملیاتی شود.

استاندار مرکزی افزود: استان مرکزی پایتخت صنعت ایران است که طیف قابل توجهی از واحدهای تولیدی در آن مستقر شده و صنایع استان می‌توانند برای کاهش خسارت در بخش تولید و مدیریت صدمات به ماشین‌آلات و تجهیزاتشان، بار مصرفی انرژی الکتریکی خود را به نیمه‌شب تا ۶ بامداد منتقل کنند.

آقازاده تاکید کرد: صرفه‌جویی کلید عبور از بحران برق است و امید می‌رود که همه طیف‌ها در این راستا همراه باشند و نظارت بر مصرف برق ادارات استان مرکزی نیز با جدیت باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط خاص کشور و بحران برق در فصول سرد امسال احتمال استفاده از سوخت مایع برای نیروگاه شازند وجود دارد و باید از هم‌اکنون مقوله فیلتراسیون که پارسال برای این مجموعه مصوب شده به جریان بیفتد تا مشکل بزرگتری چون آلودگی هوا در زمستان امسال بروز نکند.

استاندار مرکزی تصریح کرد: نیروگاه شازندباید هرچه سریعتر برای جلوگیری از آلودگی هوا در شازند و اراک اقدامات لازم در این خصوص را انجام دهد و نظارت جدی در این راستا باید اعمال شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: صنایع، شرکت‌ها و دستگاه‌های اجرایی که بار مصرفی بالا در انرژی الکتریکی دارند باید مشخص شوند چرا که سه هفته پیش رو شرایط به مراتب دشوارتر است و می‌طلبد که تعطیلات تابستانه صنایع استان در این مدت اعمال شود تا بتوان اوضاع را در کنترل گرفت.

بهروز اکرمی بیان کرد: نهادهای دولتی و ادارات استان اکنون ۶۰ مگاوات مصرف روزانه برق دارند که رقم درشتی است و اگر مدیران دستگاه‌های اجرایی مسئله صرفه‌جویی را جدی نگیرند بدون هیچ تعارف با آنان برخورد شده و برق دوایر دولتی متخلف قطع خواهدشد.

وی ادامه داد: جای تاسف دارد که تابلوی برخی ادارات شبانه‌روز روشن است و انتظار است برای عبور از وضعیت بحران برق همه با جدیت پای کار آیند و مشترکان پرمصرف در اسرع وقت شناسایی شوند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: اقدامات صورت گرفته برای کشف ماینرهای غیرمجاز در استان تاکنون مطلوب بوده و این مهم همچنان باید با جدیت دنبال شود.

سعید فرخی افزود: برخی از مردم از رویه اطلاع رسانی خاموشی‌ها گلایه دارند که با توجه به گرمای هوا نیاز است اطلاع‌رسانی در این راستای با شیوه‌های مطلوب‌تری اعمال شود.

وی بیان کرد: کاهش تولید و افزایش مصرف برق موجب شد دیرزو ( سه‌شنبه) یکی از سخت‌ترین روزها در استان مرکزی باشد اما چاره‌ای نیست و باید وضعیت را به گونه‌ای مدیریت کرد تا مشکلات جدی‌تری رخ ندهد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای باختر در ادامه این نشست گفت: شرایط شکننده‌ای در وضعیت برق کشور وجود دارد و در روزهای آتی افزایش دما نیز در پیش است و پیک مصرف برق کنونی حداقل تا ۱۵ مردادماه امسال وجود دارد.

فرهاد شبیهی بیان کرد: شورای امنیت ملی کشور روز گذشته ( سه‌شنبه) مصوبه داشت که بر اساس آن صنایع فولاد و سیمان کشور تا اطلاع ثانوی باید بار مصرفی خود را از انرژی الکتریکی به ۱۰ درصد برسانند و این تکلیف باید به فوریت در استان اعمال شود.

وی ادامه داد: استان مرکزی قطب مهم صنعت ایران است و نیاز است این بخش در زمینه عبور از بحران موجود بیش از پیش همکاری داشته باشند.

شبیهی اظهار داشت: گزارش‌هایی از بدمصرفی برق در کسبه و بانک‌های استان رسیده و انتظار است این مشترکان نیز همکاری خوبی داشته باشند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی هم در این نشست گفت: خاموشی‌های عمومی و خانگی از ابتدای هفته جاری در استان اعمال شده و در این روزها خاموشی‌ها از ساعت هفت و نیم صبح آغاز و تا ساعتی از بامداد ادامه داشته است.

محمد اله‌داد افزود: وضعیت سختی برای تامین انرژی الکتریکی کشور حاکم است و در روزهای گذشته، نیروگاه‌ها و سدهایی را در کشور از دست دادیم، سقف مجاز فعلی مجموع مشترکان توزیع برق و برق منطقه‌ای یک‌هزار و ۲۴۹ مگاوات است و این در حالی است که نیاز مصرف حدود یک‌هزار و ۸۰۰ مگاوات است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی ادامه داد: نیاز است همه مشترکان به‌ویژه صنایع برای گذر از این وضعیت همکاری لازم را داشته باشند.

در نشست کارگروه گذر از پیک مصرف برق استان مرکزی مصوب شد که حداکثر سقف مصرف بار صنایع فولادی و سیمان ۱۰ درصد باشد و سایر صنایع به جز آلومینیوم سقف مصرفی آن‌ها ۵۰ درصد و از ساعت ۱۲ تا ۹ شب است.

همچنین صنایعی که امکان تغییر شیفت دارند باید از امروز فعالیت خود را به ساعات غیر پیک منتقل کرده و ادارات و واحدهای تولیدی دارای ژنراتور نیز باید برق خود را از ساعت ۱۲ تا ۱۳ و ۳۰ از این طریق تامین کنند.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.

321996

مطالب مرتبط