مسئول بسیج مهندسین کشاورزی استان؛

امسال 10 درصد کشاورزان گیلانی با افت شدید محصول مواجه‌ اند

مسئول بسیج مهندسین کشاورزی گیلان با بیان اینکه بسیاری از کشاورزان به‌دلیل نبود اطلاع‌رسانی صحیح، در سامانه ثبت نام نکرده و کود پایه را هم تهیه نکرده‌ بودند، گفت: به نظر می‌رسد حدود 10 درصد کشاورزان استان، امسال با افت شدید میزان محصول مواجه باشند

تصویر امسال 10 درصد کشاورزان گیلانی با افت شدید محصول مواجه‌ اند

به گزارش سایت خبری پرسون از گیلان، مرتضی مرادی اظهار داشت: علاوه بر مشکلات تنش آبی امسال با مشکل عدم آگاهی کشاورزان از نحوه تهیه کودهای پایه مواجه بودیم زیرا امسال این روند از طریق سامانه‌ انجام شد.

مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه گیلان گفت: بسیاری از کشاورزان به‌دلیل نبود اطلاع‌رسانی صحیح، در سامانه ثبت نام نکرده و کود پایه را هم تهیه نکرده‌ بودند که ما در 13 شهرستان برای اطلاع‌رسانی به کشاورزان و تأمین کود پایه مورد نیاز آن‌ها اقدام کردیم.

مرادی با بیان اینکه درصدی از کشاورزان کودهای پایه را استفاده نکرده‌اند و به نظر می‌رسد حدود 10 درصد کشاورزان استان امسال با افت شدید میزان محصول مواجه باشند افزود: بسیج جامعه مهندسان کشاورزی امسال اهتمام خود را در اطلاع‌رسانی درباره تقویم رهاسازی آب گذاشته است.

مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه گیلان خاطرنشان کرد: طرح بسیج همگام با کشاورز و استفاده به موقع کشاورزان از کودهای پایه و اطلاع‌رسانی برای ثبت نام در سامانه از دیگر مباحثی است که بسیج جامعه کشاورزی امسال دنبال می‌کند.

وی گفت: در شبکه طرح بسیج همگام با کشاورز که 50 درصد از شالیکاران استان را در بردارد 100 درصد این کشاورزان کودها را تهیه و بهره‌گیری کردند؛ امسال در رزمایش خدمات‌رسانی عمومی 75 تن کود دو سولفات پتاسیم رایگان با کمک بسیج جامعه مهندسان کشاورزی و جهاد کشاورزی بین شالیکاران گیلان توزیع شد.

مرادی ابراز داشت: به جهت گران شدن کودهای شیمیایی و سامانه‌ای شدن توزیع آن بسیاری از کشاورزان تا اردیبهشت‌ماه از روند توزیع کودها اطلاع‌ نداشتند که در نهایت این موضوع از طریق گروه‌های آموزشی در فضای مجازی اطلاع‌رسانی شد و کشاورزان پای‌کار آمدند.

وی افزود: پیش‌بینی ما این است که امسال با توجه به کمبود آب و عدم آگاهی کشاورزان از تقویم رهاسازی آب، گرانی بیش از اندازه کودهای شیمیایی و عدم اطلاع‌رسانی‌ صحیح برای توزیع آن خود به خود شاهد کاهش عملکرد باشیم اما در مزارعی که تحت پوشش طرح بسیج همگام با کشاورز هستند به‌دلیل اطلاع‌رسانی آنلاین و به‌موقع انتظار افزایش عملکرد نیز داریم.

مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه گیلان با بیان اینکه از همه کشاورزان تقاضا داریم تا از علم روز در کشاورزی بهره‌گیری کنند گفت: توجه به تقویم رهاسازی آب که در فضای مجازی بارگذاری می‌شود و همچنین توجه به آب و هوا برای کودپاشی و سم‌پاشی در زراعت حائز اهمیت بسیاری است.

مرادی با تأکید بر اینکه امروزه ثابت شده استفاده از علم روز و تجهیزات مورد نیاز برای زراعت برنج می‌تواند هم در کمیت و کیفیت محصول مؤثر باشد عنوان داشت: معمولاً کشاورزانی که با فضای مجازی آشنایی ندارند با ضرر و زیان‌هایی مواجه می‌شوند.

وی افزود: توصیه ما به کشاورزان این است که اگر خود به این فضا آشنایی ندارند از طریق فرزندان و یا اعضای خانواده با عضویت در گروه‌های آموزشی شهرستان‌ها که در فضای مجازی ایجاد شده از آموزش‌ها بهره‌مند شوند؛ امسال بیش از 47 مورد کلیپ آموزشی در فضای مجازی برای کشاورزان بارگذاری شد.

منبع: تسنیم

311003

مطالب مرتبط