به گزارش سایت خبری پرسون از قزوین، محمد قاسمی در این نشست ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن دهه کرامت و هفته قوه قضاییه و همچنین گرامیداشت یاد و خاطره شهدای قوه قضاییه بخصوص معمار کبیر دستگاه قضایی، شهید والامقام آیت الله دکتر بهشتی گفت: قوه قضاییه در دوره تحول قرار دارد و لازمه تحقق این تحول؛ همسویی، هماهنگی و همکاری تمامی بخش ها و مجموعه های مرتبط با قوه است و صرفاً بیان اهداف تحولمحور کافی نخواهد بود و ضروری است، اقدامات عملی صورت گیرد تا تحول به معنای واقعی محقق شود و کانون وکلاء نیز به عنوان یکی از عناصر تاثیرگذار این موضوع را از اولویت های کاری خود قرار دهد.
وی افزود: عملکرد هر یک از مجموعه های وابسته به قوه قضاییه، زنجیروار به هم متصل است و اگر هر یک از این بخش ها همسو با سایرین عمل نکند، قطعا هماهنگی لازم ایجاد نخواهد شد، به همین خاطر ضروری است، با برگزاری نشست های مشترک و تخصصی در جهت رفع نواقص و کاستی ها و در راستای تحقق عدالت گام برداریم.
این مقام قضایی استان در ادامه بیان داشت: همه ما فارغ از جایگاه حقوقی، عضوی از جامعه هستیم و باید با مسئولیت پذیری، از نقش اجتماعی خود غافل نشویم تا جامعهای سالم و عاری از جرائم و آسیب ها داشته باشیم و یکی از راهکارهای تحقق این مهم، افزایش و ارتقاء دانش و آگاهی حقوقی جامعه است و امروزه با افزایش آسیب های اجتماعی، وکلاء نباید از این نقش اجتماعی حساس و موثر خود غافل شوند و باید از ظرفیت کانون در راستای کاهش جرائم و آسیب های اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم بهره برد.
دادستان مرکز استان تصریح کرد: قانونگذار شان و جایگاه قاضی و وکیل را برابر دانسته، لذا حفظ این جایگاه بسیار حائز اهمیت است و بر عهده کسانی است، که در این مشاغل فعالیت دارند و نباید هر یک از افراد با شخصی نگری به گونهای عمل کنند، که جایگاه ها متزلزل شود و متاسفانه امروزه مردم رفتار یک شخص را به پای کل مجموعه می نویسند، که شاید دور از انصاف و عدالت باشد. زیرا تخلف یک فرد به معنای متخلف بودن سازمان مربوطه نیست.
قاسمی ادامه داد: هر مجموعهای قطعاً با مسائل و مشکلات سازمانی یا صنفی روبرو است؛ اما آنچه اهمیت دارد، حل این مسائل در چهارچوب قانون است. زیرا اگر این مسائل مرتفع نشود، بازتاب خوبی ندارد و آسیبزا است.
وی با بیان اینکه هیات مدیره کانون وکلاء باید نقش نظارتی خود را اعمال کند، افزود: هیات مدیره صرفاً یک جایگاه تشریفاتی نیست، بلکه عملکرد هیات مدیره می تواند در نحوه رفتار و فعالیت تمامی اعضاء اثرگذار باشد و نقش خود را مطابق موازین قانونی به درستی اعمال کند و از آن غافل نشود.
دادستان قزوین همچنین تاکید کرد: دادگستری و کانون وکلاء از اعضاء خانواده بزرگ قوه قضاییه هستند و باید با ارتباط دو سویه مسائل، مشکلات و اختلاف نظرها را با برگزاری نشست های مشترک، هماندیشی و تبادل نظر و بر اساس قوانین و مقررات مرتفع کنند و انتظار عمومی هم همین است.
محمد قاسمی اذعان داشت: وکلاء و کارشناسان بازوان توانمند دستگاه قضایی در راستای احقاق حق و تحقق عدالت هستند، به همین خاطر این دو مجموعه به عنوان یک نهاد اجتماعی نباید صرفاً فعالیت های خود را به ورود در پرونده و حضور در مراجع قضایی محدود کنند، بلکه با ارائه راهکارها و نقطه نظرات کارشناسی، در راستای سند تحول قضایی با رویکرد پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی و همچنین احیاء حقوق عامه، کمک کار دستگاه قضایی باشند و قطعاً دستگاه قضایی نیز در نشست های مختلف از ظرفیت ها و نقطه نظرات وکلاء، به عنوان اهل فن استفاده خواهد کرد.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین در پایان خاطرنشان کرد: یقیناً برگزاری چنین نشست های مشترک در حل بسیاری از مسائل مرتبط راهگشا است و این آمادگی در تشکیلات قضایی استان وجود دارد، تا با حضور در نشست های آموزشی، تخصصی و کارگاهی مشترک، در جهت حل مشکلات و نواقص گام هایی برداشته شود، چرا که در این صورت عدالت محقق خواهد شد.