به گزارش سایت خبری پرسون از قم، سیدرضا موسوی مشکینی در سخنانی با اشاره به این که این روزها در قم با پدیده گرد و غبار مواجه هستیم بیان داشت: این پدیده به دلایل مختلف مانند قطع حقآبه ها، کاهش بارندگی ها و خشکسالی رخ داده است.
وی افزود: آمار نشان می دهد در سال جاری و در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، روزهای ناسالم بیشتری در استان قم مشاهده شده که پدیده گرد و غبار در شکل گیری این روزهای ناسالم و وقوع آلودگی هوا مؤثر بوده است.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان قم با بیان این که این اداره کل چند اقدام را برای مقابله با پدیده گرد و غبار در استان در دستور کار دارد خاطر نشان کرد: آئین نامه هماهنگی پیشگیری و مدیریت پدیده گرد و غبار با هدف سیاستگذاری، تعیین راهبردها، هم افزایی و هماهنگی میان دستگاه های اجرایی برای انجام اقدامات لازم در سطح ملی و منطقه ای و همچنین نظارت بر اقدامات اجرایی دستگاه ها به منظور کاهش آثار و پیامدهای ناشی از وقوع پدیده گرد و غبار ابلاغ شده که این آئین نامه در استان نیز پیگیری خواهد شد.
وی اضافه کرد: پیگیری این آئین نامه بر اساس برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت و همچنین دستورالعمل های مرتبط با این آئین نامه خواهد بود، ضمن آن که یکی از بخش های این آئین نامه به آموزش، اطلاع رسانی و جلب مشارکت های مردمی اشاره دارد.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان قم در عین حال یادآور شد: یکی از بندهای این آئین نامه تصریح دارد که پروژه های استانی پیشگیرانه، مدیریتی، مقابله ای و سازگارکننده با پدیده گرد و غبار هر استان باید به عنوان پروژه های اولویت دار در شورای برنامه ریزی و توسعه آن استان جهت تصمیم گیری برای تأمین اعتبار از محل اعتبارات طرح های استانی مورد حمایت قرار گیرد.
موسوی مشکینی در ادامه به فعال بودن سه ایستگاه ثابت سنجش آلودگی هوا در سطح شهر قم توجه داد و گفت: تلاش می کنیم تا اطلاعات روزآمد شده را از این ایستگاه ها دریافت کنیم و آن را برای تصمیم گیری های لازم به کار گیریم.
وی با اشاره به انجام دو مطالعه زیست محیطی استانی و ملی در سال های گذشته تصریح کرد: وجود کانون های فعال گرد و غبار در اطراف شهر قم در این مطالعات تأیید شده است.
منبع:ایسنا