به گزارش سایت خبری پرسون، جلسه شورای پیگیری و اقدامات تحولی با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش برگزار شد. در ابتدای این جلسه، دکتر حسن ملکی، ضمن تبریک آغاز دهه کرامت و میلاد حضرت معصومه (سلام الله علیها)، گفت: از این دهه کرامت یک الهام میتوان گرفت زیرا کرامت در بین صفات الهی و انسانی، یک صفت مادر است که اگر در کسی شکل بگیرد، صفات دیگری نیز، در او متولد میشود.
او افزود: برخی از صفات اخلاقی هستند که محل رویش، پیدایش و خیزش بسیاری از صفات فردی دیگر میشود؛ و در رأس آنها، کرامت است لذا هر کس کریم شود، به همان اندازه میتواند در راه تعالی خود و جامعه آثار مثبتی به جای بگذارد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی ادامه داد: یکی از صفات الهی کریم و نام قرآن نیز کریم است. کرامت ذاتی نیز خاص انسان است و سایر موجودات از آن برخوردار نیستند و همین امر نیز باعث شده که شایستگی خلافت را انسان به نام خداوند بهدست آورد و ادیان نیز در راستای این امر آمده است. بر همین مبنا دهه کرامت الهام بخش است لذا از خداوند بزرگ طلب میکنیم که به همه ما توفیق زندگی کریمانه را عنایت کند.
ملکی به بازدیدش از ساختمان سابق تکنولوژی آموزشی اشاره کرد و گفت: یک سازمان زمانی میتواند خراب شود که از جهت نرمافزاری مشکل داشته باشد؛ به این معنا که مدلها و الگوها در آن معیوب باشند یا الگوها عاریتی و از اعتبار افتاده باشند. بخش دیگری از خرابی یک سازمان مربوط به نیروی انسانی است یعنی زمانی که نیروی انسانی باعث پیشرفت و تعالی سازمان نشود، باعث خرابی و خسارت آن میشود؛ به این معنا که وقتی کارمند کار را نمیشناسد و برای تعالی آن گام برنمیدارد، یک آسیب جدی بهشمار میرود.
او خاطر نشان کرد: گاهی نیز خرابیها سختافزاری است به این معنا که امکانات و شرایط لازم برای حرکت کارمندان و امکانات نرمافزاری نیست. آنچه که من در ساختمان تکنولوژی آموزشی دیدم، خرابی سختافزاری است و نیازمند پیگیری ماست. بر همین مبنا نیز قرار شده که تعدادی از همکاران طرحی در راستای احیای این ساختمان ارائه کنند زیرا ما در قبال این ساختمان مسؤولیت داریم و این رهایی ساختمان باعث تأسف و ناراحتی من شده است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی بیان داشت: شبکه ملی رشد باید تا مهرماه امسال طوری آماده شود که بتواند به شکل حرفهای فعالیت کند. در این شبکه باید کاربران گسترده بتوانند هم در بخش QR CODE و هم سایر اطلاعات بتوانند فعالیت کنند.
ملکی تأکید کرد: ما باید با معاونتهای آموزش و پرورش ارتباط نزدیکتری داشته باشیم و باید مسائل پرورشی و مسائل آموزشی در دروس با هم درآمیزد که این وظیفه ماست. این مسئله در مورد تمام معاونتها وجود دارد لذا ما باید نسبت خودمان را با همه معاونتهای آموزش و پرورش باز تعریف کنیم تا بتوانیم وظیفه خودمان را به درستی انجام دهیم.
۷۹ رشته بهروز رسانی شده
در ادامه این جلسه، افشار بهمنی، مدیرکل دفتر تألیف کتابهای درسی فنی وحرفهای و کاردانش به ارائهی گزارشی از روند اجرای کار پرداخت و گفت: با نگاهی که شما داشتید، از ۱۶۰ رشته موجود در بخش فنی و حرفهای و کاردانش، ۷۹ رشته بهروز رسانی شده است. استنباط ما این است که ۱۵ رشته جدید، در سال جاری خواهیم داشت و بهروز رسانی حدود ۴۰ رشته دیگر نیز، در دست اقدام قرار گرفته است.
محمدابراهیم محمدی، مدیرکل دفتر انتشارات و فناوری آموزشی نیز گفت: بسیار خوشحالم که بازسازی ساختمان تکنولوژی آموزشی در دست انجام قرار گرفته و انشاءالله این بازدید باعث تغییرات و امکان استفاده از این فضا شود لذا امیدوارم که این کمیته، عملیاتی باشد و بدون فوت وقت کار انجام شود تا بار سازمان نیز از این نظر اندکی کاسته شود.
او افزود: ما در حال پایش نرمافزارهای محتوایی هستیم و در همین استودیو نزدیک به ۷ هزار دقیقه تولید محتوا تاکنون انجام شده است و در بحث حجم بارگذاری نیز آمار قابل توجهی داریم.
حدود یک میلیون و ۲۶۳ هزار نفر سفارش کتاب را ثبت نکردهاند
احمدرضا امینی، مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی، در ادامه به ارائهی گزارشی از روند ثبت نام کتابهای درسی پرداخت و گفت: تا این لحظه، که سامانهی فروش فعال بوده، علیرغم پیگیریهای مکرری که انجام شده و گزارشهایی که اعلام فرمودید، حدود یک میلیون و ۲۶۳ هزار نفر سفارش کتاب را ثبت نکردهاند. بر اساس بررسیها، در استانهای خراسان رضوی، خوزستان و فارس، تعداد زیادی از دانشآموزان سفارش کتاب خود، را ثبت نکردهاند و اگر این روند ادامه پیدا کند، ما در شهریور با مشکلاتی روبهرو خواهیم شد.
روحالله رضاعلی، مشاور رئیس سازمان به انتخابات پیش رو اشاره کرد و بیان کرد: ۲۸ خرداد ماه رخداد بسیار مهمی در کشور ما رقم میخورد لذا جا دارد که سازمان پژوهش نیز، وظیفه خود را در عرصه انقلاب را ایفا کند.
او افزود: همه ما میدانیم، دانشآموزانی که مهر ۱۴۰۰ به مدرسه میآیند با سال گذشته متفاوت هستند زیرا بسیاری از دانشآموزان ممکن است که مشکلات آموزشی داشته باشند لذا لازم است که تدبیری در این راستا داشته باشیم. در این راستا، باید در بحث تربیت معلمان و تعلیم مهارتهای تازه به آنان، یک تجدید نظر داشته باشیم.
محمد علویتبار، معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی نیز در ادامه، از آغاز فعالیت سازمان برای ساماندهی به ساختمان تکنولوژی آموزشی خبر داد و گفت: پس از بازدید شما از ساختمان خیابان سمنان، اقدامات اولیه انجام شد و تمام قسمتهای مختلف ساختمان در مرحله نخست، پاکسازی و نظافت شد. بحث آمادهسازی اتاقها نیز با توجه به طرح جناب آقای بدیعی، بهزودی اجرا خواهد شد.
او ادامه داد: بحث ثبت نام کتابهای درسی نیز، یکی از دغدغههای اصلی ما در بحث چاپ کتاب است که بخشی از مشکلات آن نیز به سایت ثبت نام دانشآموزان باز میگردد زیرا سبب شده که این امر بهخوبی انجام نشود. متأسفانه امسال سامانه تغییر کرده و به همین خاطر با مشکلات جدی در این بخش مواجه هستیم و لازم است که تمهیداتی در این زمینه بیاندیشیم.
حسن مظاهری، دبیر شورای هماهنگی علمی نیز گفت: لازم است درباره مشکلات ثبت نام که اشاره شد، یک رصد پژوهشی از دانشآموزانی که ثبت نام نکردهاند، داشته باشیم زیرا بسیاری از دانشآموزان، در طول سال نیز، اصلاً به شاد مراجعه نمیکردند لذا لازم است که یک بررسی در این زمینه داشته باشیم. موضوع دیگر این است که طبق اخبار اعلام شده، دانشگاهها احتمالاً با ۵۰ درصد ظرفیت بهصورت حضوری برگزار خواهند شد؛ بر این مبنا احتمال این وجود دارد که مدارس باز هم به شکل غیرحضوری یا بهصورت ترکیبی برگزار شوند بنابراین باید به این بخش یک نگاه ویژه داشته باشیم.
محسن باهو، مشاور فناوری سازمان پژوهش و برنامهریزی نیز گفت: ساختمانی که دکتر ملکی به آن اشاره کردند، معروف به ساختمان تکنولوژی آموزشی است و بیش از چهار دهه قدمت دارد. امکانات خوبی در آن سازمان وجود دارد و راهاندازی مجدد آن باعث خرسندی و شادمانی است.
در ادامه دکتر حسین سوزنچی، سرپرست دفتر تألیف کتابهای درسی آموزش عمومی و متوسطه نظری به ارائهی گزارشی از روند اجرای طرح رمزینههای سریع پاسخ ارائه کرد و گفت: تقریباً اقدامات گروه قرآن و عربی، تا قبل از موعد مقرر به پایان خواهد رسید که یکی از بزرگترین حجمهای کاری ماست. حوزه زبان فارسی نیز در حال اجراست و شاید تا قبل از شروع سال تحصیلی بیش از ۵۰ درصد کار اجرا خواهد شد.
دکتر ملکی در پاسخ به اینکه چقدر از منابع خارج از کشور میتوان در تدوین بستههای آموشی، استفاده کرد، گفت: در مرحله نخست، باید هر گروهی از نظر کارشناسی ضرورت و نیاز خود را مشخص کند که البته بخشی از آن معین است. در مرحله بعد که این نیازها مشخص شد و دانستیم که چه مقدار محتوا نیاز داریم، میتوانیم بخشی را از بیرون و بخشی را از درون کشور وصول کنیم اما درمورد بخشهای بیرونی، باید توجه کنیم که ما نمیتوانیم از منابعی که مثلاً منتسب به کشورهایی است که ماهیت و محتوای آنها را قبول نداریم به هیچ عنوان استفاده کنیم زیرا این خط قرمز ماست. در این راستا ما از منابع علمی بدون مسئله باید استفاده کنیم و حتماً این مباحث در علوم و ریاضی نیاز است لذا در این راستا نیازمند یک بررسی در راستای منابع هستیم.
او ادامه داد: در مورد منابع درونی نیز، من هیچ ایرادی نمیبینم که مؤسسات خوش نام و معتبر که هدف آموزش دارند، استفاده کنیم و البته مالکیت معنوی آنان نیز قید شود.
در بخش دیگری از جلسه، محمدابراهیم محمدی گفت: بخش مهمی از موارد در حال بارگزاری است ضمن اینکه یک پنجره برای ارتباط با دیگران برای ما باز شده است تا جایی که نزدیک به ۵۰۰ محتوا از بیرون دریافت کردهایم که بسیار جای امیدواری دارد.
علویتبار نیز در این بخش از جلسه گفت: باید یک نظامنامه درباره مراکز و ارگانهایی که امکان درج لوگوی آنها در رمزینههای سریع پاسخ وجود دارد، تدوین کنیم تا امکان کار کردن در این راستا برای همکاران تسهیل شود.
ملکی در بخش پایانی جلسه به جمعبندی پرداخت و ضمن تشکر از همکاران و اقدامات انجام شده، گفت: امروز باید از کلی گوییها فاصله بگیریم و بهصورت مصداقی سخن بگوییم زیرا در این صورت میتوان خلأ و کاستیها را بررسی کرد.
او افزود: باز هم تأکید میکنم که از نظر من مؤسسات علمی و فرهنگی بیرونی که خوشنام و معتبر هستند و قصد آموزش دارند، میتوانند محتواهای خود را در اختیار ما قرار دهند و ما نیز نام و آرم آنان را قید کنیم زیرا مالکیت معنوی به آنان تعلق دارد و این وظیفه ماست. این مسئله عیب ما نیست و عیب تنها زمانی شکل میگیرد که محتوایی مشکل ساز را تایید کنیم.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی گفت: در این راستا، مؤسسات تاجر صفت و منفعت طلب را باید مشخص کنیم تا بدانیم، چه مواجههای با آنان داشته باشیم. ما باید دقیقاً مشخص کنیم که مؤسسات خوشنام چیست و بر چه مبنایی تعریف میشوند لذا باید یک تصمیمی در این راستا گرفته شود. آنچه که من بهعنوان خط قرمز مشخص میکنم در بخش خارج از کشور، توجه به مباحث سیاسی است و در داخل نیز دوری از مؤسسات تاجر صفت است.
ملکی تصریح کرد: حضور معلمان مؤلف، هنرمند و نویسنده، در تدوین بستههای آموزشی جای خرسندی دارد و ما باید به رشد آنان کمک کنیم.
در بخش پایانی این جلسه، مراسم معارفه مهدی ایلکا بهعنوان رئیس اداره حراست سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی برگزار شد.
ملکی در این مراسم گفت: حراست یک امر مقدس و مفیدی در هر سازمان و نهادی است. منتها در مراکز علمی و آموزشی مانند سازمان ما، چهار نکته در این بخش بسیار مهم است و ریاست این مسؤولیت باید به آنها توجه ویژه داشته باشد. بحث نخست این است که وقتی میگوییم سازمان علمی است، تمام نقاط آن باید علمی باشد و این شامل حراست نیز هست؛ به این معنا که باید صحبتها عالمانه، داوریها عالمانه و ... باشد و حراست بر پایه فرض و گمان نباید تصمیم بگیرد زیرا ظن و گمان نقطه مقابل علم است بنابراین نباید جز دلیل و برهان و مستندات قوی از چیزی تبعیت کند. نکته دیگر، ایجاد آرامش در سازمان است تا گروههای مختلف با آرامش و طمأنینه به انجام کارهای خود بپردازند زیرا کار سازمان عملاً بسیار حساس است.
او افزود: کمک به انسجام و یکپارچگی یکی دیگر از وظایف حراست است لذا حراست باید هر مسئلهای که باعث تشتت و فاصله میشود، را رفع کند. نکته دیگر که بسیار مهم است، صیانت از ارزشهای انقلاب اسلامی بهشمار میرود زیرا ما با این ارزشها زنده هستیم و شرف، عزت و حیثیت ما بهوسیله این انقلاب پدید آمده است، لذا باید حافظ آن باشیم البته که این مسئله در ذات حراست است.
محدث، معاون مرکز حراست حوزه ستادی وزارت آموزش و پرورش در ادامه نیز به ارائه نکاتی درباره انتخابات پرداخت و گفت: انتخابات اعتبار و اقتدار ملی و مهمترین جلوه حضور عرصه سیاسی و پشتوانه امنیتی نظام است. انتخابات امن، سالم و مشارکت حداکثری با رقابت سالم از عناصر مهم بهشمار میروند که خدا را شکر این انتخابات نیز شامل این موارد است.
او افزود: رویکرد حراست در این مجموعه باید بر اساس یافتههای پژوهشی در مسیر یافتههای پایدار باشد اما من همواره معتقدم که حراستی موفق است که این احساس را در کارمندان ایجاد کند که همه باید محافظ و حراستی باشند.
در بخش پایانی جلسه، مهدی ایلکا رئیس اداره حراست از حضار تشکر کرد و حکم سازمانی توسط مسؤولان به وی اهداء شد. همچنین از زحمات حبیبالله مهری سرپرست حراست و مدیرکل فعلی امور اداری و پشتیبانی تشکر شد.
منبع: ایسنا