توزیع ۱۷۵ هزار کیت‌ تشخیص سریع کرونا در خراسان رضوی

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به منظور افزایش سرعت در شناسایی بیماران مبتلا به کرونا تا کنون ۱۷۵ هزار کیت تشخیص سریع (رپید تست) در میان مراکز زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی توزیع شده است.
تصویر توزیع ۱۷۵ هزار کیت‌ تشخیص سریع کرونا در خراسان رضوی

به گزارش سایت خبری پرسون از خراسان رضوی، دکتر محمدجعفر صادقی روز یکشنبه با اشاره به توزیع ۲ هزار مورد از این کیت‌ها در هفته گذشته، افزود: اگر تست رپید برای شناسایی افراد مبتلا به کرونا، که دارای علایم هستند، قبل از روز پنجم پس از علامت دار شدن انجام شود دقت بیشتری دارد ولی پس از آن دقت این کیت به شدت کاهش می یابد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور سه نوع تست برای تشخیص بیماری کرونا وجود دارد که از آن جمله تست مولکولی یا پی سی آر، تست سرولوژیک و تست رپید آنتی ژن است، ادامه داد: تست مولکولی برای تشخیص قطعی بیماری استفاده می‌شود، تست سرولوژیک برای بررسی سطح آنتی بادی و ابتلای قبلی افراد و تست رپید آنتی ژن، که در مقایسه با پی سی آر، ارزش تشخیصی کمتری دارد، برای تشخیص سریع بیماری مورد استفاده قرار می گیرد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تست سرولوژیک مشخص می‌کند که آیا فرد قبلا به ویروس کرونا مبتلا شده است یا نه؟ اظهار کرد: تست سرولوژیک برای بررسی وضعیت سطح ابتلای جامعه به عفونت و انجام مطالعه به منظور تعیین الگوی بیماری در کشور و پیش بینی شرایط آینده گسترش بیماری در جامعه استفاده می شود.

دکتر صادقی گفت: اگر تست رپید برای شناسایی افراد مبتلا به کرونا، که فاقد علامت هستند، قبل از روز پنجم تا هفتم پس از تماس با بیمار مبتلا به کرونا انجام شود، دقت بیشتری دارد.

وی با بیان اینکه رپید تست زمانی انجام می‌شود که شیوع بیماری زیاد است و امکانات انجام تست پی سی آر پاسخگو نیست، افزود: در صورتی که نتیجه رپید تست در افراد دارای علامت کرونا منفی باشد باید ۲ روز دیگر تکرار شود و اگر باز هم منفی بود، انجام تست پی سی آر ضروری است.

کیت‌های تشخیص سریع کرونا با عملکرد ۲۰ تا ۳۰ دقیقه‌ای، برای شناسایی سریع و ردیابی بیماران و آزمایش‌های تشخیصی، ابزاری مناسب است و بسیاری از کشورها از آن استفاده می‌کنند.

کاهش زمان و هزینه آزمایش از جمله ویژگی های این کیت‌ها است به همین دلیل برخی کشورها از این‌ روش برای بیماریابی سریع استفاده می‌کنند و در صورت مثبت بودن جواب آزمایش افراد، علائم بیماری در آنان کنترل می‌شود تا مبتلایان در روزهای اول شناسایی شده و روند بهبودی آنان به‌ نحو مطلوب انجام شود.

کیت تشخیص سریع کرونا در داخل کشور طراحی و تولید شده و از آذرماه سال ۱۳۹۹ در بین دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی سراسر کشور توزیع شده است.

۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.

منبع: ایرنا

304992