به گزارش سایت خبری پرسون، رضا کیانیان بازیگر سینما و رئیس کاخ سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر درباره برگزاری جشنواره در شرایط کرونا و حفظ پروتکلهای بهداشتی بیان کرد: جشنواره جهانی فیلم فجر، سال گذشته بهدلیل شرایط کرونا برگزار نشد و اگر امسال هم این رویداد برگزار نمیشد، ممکن بود جشنواره به تدریج فراموش شود، زیرا فیاپف فیلمهای حاضر در جشنواره را رصد و شرایط برگزاری را با سایر جشنوارهها مقایسه میکرد و گرفتن درجهبندی الف که درخواست ما بود، شاید به نتیجه نمیرسید. بههرحال، امسال این رویداد باید برگزار میشد، ضمن اینکه تجربه برگزاری برخی از جشنوارههای داخلی و خارجی را هم پشت سر گذاشته بودیم.
او درباره استقبال از برگزاری آنلاین مسترکلاسها و کارگاهها بیان کرد: در دوره سیوهشتم، بخش کارگاهها و مسترکلاسها با استقبال بیشتری مواجه شد و فیلم کارگاهها در فضای مجازی در دسترس قرار گرفت و امکان تماشای آن برای عموم افراد وجود دارد. بهنظرم، بعد از کرونا نیز میتوان شیوههایی از برگزاری آنلاین را با حضوری تلفیق کرد.
او درباره اهمیت انتخاب یک کاخ دائمی برای جشنواره جهانی فیلم فجر بیان کرد: ما نیاز به فضایی بزرگ بهعنوان کاخ جشنواره، برای برگزاری جشنوارههای مختلف تئاتری، سینمایی و … داریم. در دورههای گذشته به همراه آقای میرکریمی، این پیگیریها انجام و چند مرکز انتخاب شد اما کرونا پیشبینی و برنامهریزیها را به هم ریخت. ترجیح ما این است که یک مرکز بزرگ یا دست کم، یک سالن بزرگ سینما و چند سالن کوچک و تعدادی بلک باکس ساخته شود. با این حال، مجموعه چارسو با ما همکاری خوبی دارد و از حضور در اینجا همیشه رضایت داشتهایم.
او درباره علاقهمندی خود به جشنواره جهانی فیلم فجر عنوان کرد: این که به عنوان رئیس کاخ جشنواره با این رویداد همکاری دارم، خود نشان از علاقهام به جشنواره جهانی فیلم فجر است.
کیانیان درباره تجربه امور اجرایی در این رویداد، طی سالهای گذشته توضیح داد: ریاست کاخ جشنواره بیشتر یک مقام تشریفاتی است تا نامش برای مخاطبان جشنواره جذاب باشد و به مهمانان خوشامد بگوید، شاید کار اجرایی سخت و دشواری نداشته باشد. چندوجهی بودن فعالیتهای من در بازیگری و قلم زدن و … شاید دلیل انتخابم بوده باشد.
او در مورد یکی از مهمترین دستاوردهای سینما در دوره کنونی این جشنواره گفت: مهمترین اتفاق امسال در دوره دبیری آقای عسگرپور را هم باید ثبت در فیاپف دانست و به آن افتخار کرد. جشنوارههای متعددی در سراسر دنیا در حال برگزاری است و بسیاری از کشورهای آسیایی هزینههای هنگفتی صرف رویدادهای فرهنگی و هنری خود میکنند، اما جشنواره جهانی فیلم فجر در ایران با بودجهای در حد شاید جشنوارههای دانشجویی، به این موفقیت بزرگ و حضور در بین ۱۵ جشنواره برتر دنیا دست مییابد و این افتخار جای تحسین دارد.
این بازیگر درباره کرونا و شرایط آن گفت: برای من آزاردهنده است که تئاتر و سینما در این دوران تعطیل شده اند. مشاغل زیادی در بحران کرونا آسیب دیده اند و باید برایشان فکر و برنامه ریزی جدی کرد.
سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، از ۵ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ به دبیری محمدمهدی عسگرپور نویسنده، کارگردان و تهیهکننده سینما در تهران، در حال برگزاری است.