به گزارش سایت خبری پرسون از آذربایجانغربی، باری دیگر در رحمت الهی بر سر بندگانش گشوده شده است رمضان که ماه مهمانی خداوند است درهای اجابت دعا به روی بندگان خداوند باز است ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهی است که خداوند در آن حسنات را میافزاید و گناهان را پاک میکند و آن ماه برکت است و یکی از نعمتهای بزرگی خدای متعال به ما انسانها در طول زندگیمان عنایت فرموده، فرصت استفاده و بهره بردن از شب قدر در ماه رمضان است؛ شبی که مقدرات در طول یک سال از سوی خداوند متعال تعیین شده و اعمال و مقدرات ما به دست مبارک امام زمان(عج) میرسد. و هر آنچه در طول یک سال قرار است در زندگی خود شاهد باشیم و با آن مواجه شویم، دراین شب پر فضیلت رقم میخورد، شب قدر شب تجلی میعاد انسان با خداوند و از خود جدا شدن و غرق در دریای رحمت و محبت و مهربانی خدا شدن است.
در روایات اهل بیت (علیهالسّلام) آمده است: فرشتگان در شب قدر فرود آمده و در زمین پخش میشوند، بر مجالس مؤمنین گذشته بر آنان سلام کرده و برای دعای آنان آمین میگویند، تا آنگاه که سپیده دم طلوع کند و در این شب دعای کسی رد نمیشود.
ماه مبارک رمضان، ماه رحمت واسعه و فراگیر خداوند متعال است و این ماه، فرصت استثنایی و ارفاق خاص خداوند کریم نسبت به هستی و بندگان خطا کار و بی گناه او در سراسر عالم است.
در این ماه، سرنوشت انسان و جهان رقم میخورد؛ بسیاری از گناهکاران بخشیده و بسیاری از نیکان به ترفیع درجات روحی و معنوی دست پیدا میکنند.ماهی که شب قدر که برتر از هزار ماه است، در آن قرار داده شده است و شب قدری، که کلام وحی با آن عظمت و هیبتش در آن شب، به صورت دفعی نازل شده است و در این شب بندگان و روزهداران در مساجد و مکانهای مذهبی گرد هم آمده و به دعا و نیایش و شبزندهداری مشغول میشوند.
در این میان با شیوع ویروس منحوس کرونا برگزاری این مراسمات پر فضلیت دستخوش تغییراتی شده است و امسال نیز مانند سال گذشته به دلیل شرایط قرمز کرونایی استان آذربایجانغربی همچون سایر استانهای کشور برای برگزاری مراسمات احیا شب قدر با محدودیتهای مواجه هستند هرچند که شیوع کرونا برگزاری این مراسمات را تعطیل نکرد در این راستا برگزاری مراسمات دورههمی مذهبی با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در مکانهای تعیین شده با رعایت موازین بهداشتی درحال برگزاری است و "نوای ملکوتی الغوث الغوث" در نقاط مختلف شهر طنین انداز شده است.
اما بسیاری از افراد برای در امان ماندن از ابتلا به بیماری کرونا ترجیح دادهاند در خانه بمانند و دعا و نیایش و شب زندهداری بپردازند.
شب قدر شب دوستی با خداوند
حجت الاسلام بهادری در خصوص فضیلت شبهای قدر اظهار داشت: باید قدر خان رحمت الهی را بدانیم، مبادا آن چه که خود داریم از دیگران تمنا کنیم. شب قدر یک شب بیشتر نیست، قدر شب قدر را دانستن خود توفیقی جدا میطلبد سعی کنیم در این شب عزیز به خدا برگردیم و دوستی هایمان را با او تجدید کنیم که او خود وعده داده است که دوست هر کسی است که دوستی ندارد.
وی با اشاره به فرازهای از دعای جوشن کبیر تصریح کرد: یکی از فرازهای دعای پر فیض جوشن کبیر این تعابیر نورانی و امید بخش است، آن جایی که میفرماید: "یَا حَبِیبَ مَنْ لا حَبِیبَ لَهُ یَا طَبِیبَ مَنْ لا طَبِیبَ لَهُ" اى دوست آنکس که دوستى ندارد اى طبیب آن کس که طبیبى ندارد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه این ندای آسمانی که نور امید را در دل هر انسان دلشکستهای میتاباند اضافه کرد: بزرگترین مژدگانی شبهای قدر دوستی با خداوندی که آفریدگار جهانیان و روزی دهنده آنهاست و کسی که حیات و مرگ آدمی در دست قدرت اوست و طبیبی که درمان همه دردهای بیدرمان است و کسی دست خالی از جوار رحمتش بلند نمیشود.
وی ادامه داد: این تعالیم نورانی اسلام را مقایسه کنید با آموزههای جهان مادی غرب، همان جایی که مردمانش ادعا میکنند که با وضع قوانین نوین اجتماعی و پیشرفتهای علمی گسترده،گونه جدیدی از سبک زندگی بشری را پدید آوردهاند و در این جهان یکپارچه که تمام اجزایش در ارتباطی تنگاتنگ با هم هستند، جهانی را ساختهاند که به قول خودشان آنها را از جهان سومیها جدا ساخته است، اما واقعیت آن است که جوامع آنها مانند تنه درختی که از درون خوراک موریانهها شده باشد، در حال پوسیدن است و نشانههای آن روز به روز برای همه آشکار میشود.
حجت الاسلام بهادری اضافه کرد: دلیلش هم واضح است، انسان را اگر به حال خودش رها کنند، هر قدر هم که ادعای عقلانیت کند و به حساب شاخصهای مادی رشد کند، نهایتش همین میشود، همین مقدار سرگردان، بی هدف و ایستا میماند.
وی خاطرنشان کرد: چیزی که جای تاسف دارد آن است که انسان مسلمان، کسانی که در سفره تعالیم وحیانی قرآن و آموزههای راستین ائمه اطهار علیهم السلام هم نشستهاند، فریب همین ظاهر دلربا را خوردهاند و گمشده خود را در آن سوی مرزهای اعتقادی اسلام جستجو میکنند و این در حالی است که انسان غربی اعتراف میکند که تکنولوژی هم نتوانسته جای معنویت، آرامش، تعهد و هزاران فضیلت اخلاقی را پر نماید و دائما در جستجوی راههایی برای پر کردن این خلأ است.
رقیه وکیلی_آذربایجانغربی
انتهای پیام/