حسام‌الدین آشنا:

به جای دراز کردن حکیم‌باشی، مسیر نفوذ را شناسایی کنید

رئیس پیشین مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری با ارائه توضیحاتی درباره حواشی ایجاد شده پیرامون انتشار فایل صوتی محرمانه گفت‌وگوی وزیر امور خارجه، اظهار کرد: امیدوارم مسئولان ذی‌ربط به جای دراز کردن حکیم‌باشی، حداقل یک مسیر نفوذ را شناسایی کنند؛ تا مشخص شود رئیس جمهور برای کاوش دقیق، شفاف و بدون ملاحظه درباره چگونگی دست‌اندازی به این میراث ملی هیچ خط قرمزی ندارد.
تصویر به جای دراز کردن حکیم‌باشی، مسیر نفوذ را شناسایی کنید

به گزارش سایت خبری پرسون، حسام‌الدین آشنا رئیس پیشین مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری در نخستین اظهارات خود پس از استعفا در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت:

«‏مرکز بررسی‌های استراتژیک علاوه بر آن‌که ارائه خدمات مشاوره‌ای، تحلیلی، نظارتی و آگاهی رسانی تخصصی در حوزه‌های راهبردی را در دستور کار خود داشته، مسئولیت مستندسازی دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم را نیز بر عهده گرفته ‌است و تا کنون چهار جلد از این مجموعه را آماده انتشار نموده‌ است.

‏و در ادامه همین مسیر، در آذرماه 1399 مسئولیت نظارت بر اجرای قرارداد نهاد ریاست جمهوری با شخصی حقیقی برای تولید و تدوین محصول فرهنگی- هنری «کارنامه/آن سوی دولت» نیز بر عهده این مرکز نهاده شده‌ است.

‏برنامه‌ی«کارنامه/آن سوی دولت» مطابق ضمیمه قرارداد با هدف ثبت تلاش‌ها، دستاوردها و تجارب وزرا و معاونین رئیس جمهور از طریق گفت‌وگوی صریح، دقیق و نظام‌مند طراحی و اجرا شده‌ است.

‏مقرر شده‌ بود گزیده خروجی‌های تصویری و مکتوب برنامه در توافق با مصاحبه‌شوندگان و با اعمال ملاحظات ضروری، از طریق صدا و سیما، نمایش خانگی، مطبوعات و کتاب در دسترس عموم قرار گیرد و نسخه قابلِ انتشار محدود آن نیز طبق استانداردهای مرسوم، آرشیو شود.

‏تولید این برنامه شامل 33 گفت‌وگو با 28 نفر از وزیران و معاونان رئیس جمهور در 28 اسفند 1399 با کیفیت استودیویی و استاندارد پخش تلویزیونی به پایان رسیده و اکنون در مرحله پساتولید، تکمیل و اعمال اصلاحات مورد نظر مصاحبه شوندگان قرار دارد.

‏برخی راهزنان حرفه‌ای با شبیخونی سیاسی، تلاش دارند تا ضرورت این اقدام تاریخی زیر سوال برود و با سرقت و انتشار نابهنگام فایلی صوتی، موجب شده‌اند تا یک برنامه‌سازی آموزنده، روشمند و غیر محرمانه، مورد سوء استفاده سیاسی و رسانه‌ای قرار گیرد و در قامت یک معضل سیاسی و امنیتی جلوه‌ کند.

‏بنده به عنوان یکی از علاقمندان مطالعات سیاستگذاری عمومی خود را موظف به حراست از دستاوردهای قابل توجه همکاران بسیار عزیزم در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری از جمله در شکل دادن به روایتی تفصیلی از تاریخ سیاستی و اجرایی کشور می‌دانم؛ ‏امیدوارم مسئولان ذی‌ربط به جای دراز کردن حکیم‌باشی، حداقل یک مسیر نفوذ را شناسایی کنند؛ تا مشخص شود رئیس جمهور برای کاوش دقیق، شفاف و بدون ملاحظه در باره چگونگی دست‌اندازی به این میراث ملی هیچ خط قرمزی ندارد؛ خوش بود گر محک تجربه آید به میان - تا سیه روی شود هر که در او غش باشد.

‏از درگاه خداوند بلندمرتبه و خطاپوش مسألت دارم بر توفیقات مقام معظم رهبری، دولت محترم، قوای مسلح و همه خدمتگزاران کشور بیافزاید و همه قصورها و تقصیرها را در خدمت به ملت مظلوم ایران ببخشاید.»

انتشار غیرمنتظره بخش‌هایی از گفت‌وگوی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه که در اسفند ماه ۱۳۹۹ انجام شد و بر اساس اعلام مقامات دولتی بنایی بر انتشار عمومی این سلسله مصاحبه‌ها وجود نداشته است، واکنش‌هایی در داخل و خارج از کشور به همراه داشته است.

در این زمینه روز سه شنبه سخنگوی دولت از دستور رئیس جمهوری به وزارت اطلاعات برای شناسایی عوامل انتشار فایل صوتی وزیر امور خارجه خبر داد. دادسرای عمومی و انقلاب تهران نیز در اطلاعیه‌ای از تشکیل پرونده قضایی در دادسرای امنیت تهران خبر داد. بر اساس گفته یک منبع مطلع در قوه قضاییه، تا به امروز ۱۵ نفر از عوامل مرتبط با این گفت‌وگو از سوی دستگاه قضایی ممنوع الخروج شده‌اند.

همچنین ظهر امروز ریاست جمهوری در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «در پی اتفاقات اخیر در خصوص سرقت یک فایل صوتی و استعفای حسام الدین آشنا به دلیل این موضوع، رئیس جمهور طی حکمی علی ربیعی را به عنوان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری منصوب کرد.»

285772