به گزارش سایت خبری پرسون از یزد، «عماد تشکری» امروز یکشنبه پنجم اردیبهشتماه در نشست خبری مجازی با خبرنگاران با اشاره به آغاز هفته کار و کارگر، اظهار کرد: مهمترین عامل توسعه در جوامع نیروی انسانی است و نامگذاری سالهای اخیر با موضوع اقتصاد و تولید از سوی مقام معظم رهبری به عنوان ضرورت استراتژیک کشور، بیانگر اهمیت اهتمام به حوزه کارگری است.
وی افزود: خوشبختانه اولین سالی بود که افزایش حقوق کارگران بیش از میزان تورم کشور بود و امیدواریم که امسال در مقاطع مختلف، دیگر مشکلات این جامعهی کمتوقع در کشورمان نیز رفع شود.
تشکری در ادامه با بیان این که ۵۷ درصد فعالیت دولت در حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام میشود، به نقش هماهنگکنندگی این دستگاه اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از حوزههای فعالیتی این اداره کل مربوط به بخش مدیریت اجتماعی است که عمدتاً به فعالیتهای فرهنگی اجتماعی کارگران میپردازد و در همین رابطه مسابقات متعددی سال گذشته در موضوعات مختلف برای کارگران استان برگزار شده و خوشبختانه افتخارات متعددی را در سطح کشور نصیب استان یزد کرده است.
وی از فعالیت ۱۹۳ خانه بهداشت کارگری در واحدهای تولیدی بالای ۵۰ نفر خبر داد و گفت: خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته و در شرایطی که بسیاری از بخشها درگیر بیماری کرونا هستند، در واحدهای تولیدی بزرگ استان که دارای خانه بهداشت هستند، شاهد کمترین مشکل در این رابطه بودهایم.
این مسئول با اشاره به فعالیت حدود سه هزار تعاونی از مجموع شش هزار تعاونی تشکیل شده در استان، گفت: در حال حاضر ۱۰۰ هزار نفر در تعاونیهای فعال استان عضو هستند و این تعاونیها برای ۵۴ هزار نفر در استان ایجاد شغل کرده است.
وی همچنین با بیان این که هماکنون ۱۶ اتحادیه تعاونی در استان فعالیت دارد، افزود: ۵۵ درصد از تعاونیهای استان در حوزه خدمات، ۳۵ درصد در بخش تولید و ۱۰ درصد نیز در بخش کشاورزی فعالیت دارند.
تشکری ارزش صادارت سال گذشتهی تعاونیهای استان را بیش از ۱۵۳ هزار دلار عنوان و تاکید کرد: قطعاً برای تحقق سهم ۲۵ درصد سهم اقتصاد تعاونی در کشور نیازمند حمایتها و تامین زیرساختهای درخور این سهم از اقتصاد کشورمان هستیم.
وی با اشاره به تشکیل ۵۷ تعاونی جدید در استان طی سال گذشته، از نظارت متمر بر فعالیت تعاونیها خبر داد و گفت: سال گذشته ۱۴۹۹ مورد نظارت بر تعاونیها، ۲۷ مورد حسابرسی تعاونیها، ۵۵ مورد رسیدگی به شکایات تعاونیها، سه مورد کمک به توسعه تشکیل تعاونیهای فراگیر و سهامی عام و همچنین برگزاری ۵۳ هزار ساعت دوره آموزشی برای تعاونیها انجام شده است.
این مسئول در مورد فعالیتهای صورت گرفته در بخش مدیریت روابط کار استان نیز گفت:خوشبختانه فضای کاری خوبی در استان برقرار است که ماحصل تلاش در بخشهای شوراهای حل اختلاف و تشخیص است که سالانه تعداد زیادی پروندههای کارگری و کارفرمایی را در جهت بهبود فضای کسب و کار و سلامت روابط کارگر و کارفرما در استان پیگیری میکنند.
وی از وجود ۲۹۱ مورد تشکل کارگری در استان خبر داد و گفت: وجود این تشکلها که هم اکنون دارای ۷۵ هزار و ۱۹۰ عضو هستند، در جهت پیگیری حقوق کارگری بسیار حائز اهمیت است.
وی به تعطیلی برخی واحدهای تولیدی استان در مقطع زمانی سه ماهه ابتدای سال گذشته و در جریان موج اول بیماری کرونا اشاره و گفت: طی این بازه زمانی تعدادی از کارگران دچار بیکاری شدند که در این باره ۱۶ هزار ثبتنام و ۱۳ هزار نفر واجد شرایط پرداخت بیمه بیکاری شدند که این موضوع نیز از سوی دولت و تحت عنوان بیمه بیکاری ناشی از کرونا پرداخت و در سنوات بیمهای آنها در تامین اجتماعی درج شد.
تشکری ادامه داد: در طی ۹ ماهه باقیمانده سال گذشته طبق روال معمول هر ساله، ۵۲۹۳ نفر برای بیمه بیکاری به اداره کل مراجعه کردند که ۳۷۳۵ نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری و در حین حال طی همین مدت ۲۰۳۷ نفر قطع بیمه بیکاری شدند.
وی از انجام ۸۰۵۶ مورد بازرسی ادواری از کارگاههای تولیدی در سال گذشته خبر داد و اضافه کرد: در همین رابطه علاوه بر تایید صلاحیت ایمنی ۱۱۵ مورد از پیمانکاران، ۶۳۱۴ نفر ساعت آموزشهای ایمنی برای کارگران واحدهای تولیدی استان نیز برگزار شد. همچنین ۳۰۳۲ مورد درخواست در زمینه مشاغل سخت و زیان آور در سال گذشته بررسی شد.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در مورد وضعیت حوادث کار در استان با این توضیح که هر گونه حادثه در محیط کار به عنوان حادثهی کار ثبت میشود، گفت: با این وجود حوادث کار استان در سال گذشته ۲۲۲ مورد بوده که نسبت به سال قبل ۲۴ درصد کاهش داشته و در بسیاری از حوزهها شاهد افزایش ایمنی در محیطهای کاری استان هستیم.