به گزارش سایت خبری پرسون از اصفهان، جباری افزود: عشایر باید به مرور و در یک دوره کوتاه ۳۰ تا ۴۰ روزه در مسیر قشلاق به ییلاق به شکل سنتی حرکت کنند تا به ییلاق برسند و در یوردهای (محل برپا کردن سیاه چادرهای عشایری) خود مستقر شوند نه اینکه یک یا ۲ روزه به شکل خودرویی خود را به ییلاق برسانند.
جباری اظهارداشت: خانوارهای عشایری که زودتر از تقویم کوچ(واخر اردیبهشت) وارد مراتع ییلاقی شوند جریمه خواهند شد.
وی گفت: تاکید ما بر رعایت زمان قانونی تقویم کوچ بهاره یعنی ۲۵ اردیبهشت ماه است تا نیازی به تشکیل پرونده قضایی برای هیچ خانواری هم نباشد.
سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم با بیان اینکه این اداره از اواخر اسفندماه گذشته چهار پاسگاه در گلوگاههای مرزی مستقر کرد، اظهار داشت: هر پاسگاه با چهار نیروی یگان حفاظت این اداره تا زمان ورود عشایر به مناطق ییلاقی در مرزهای عشایری حضور خواهند داشت.
جباری هدف از این اقدامها را علاوه بر جلوگیری از ورود زودهنگام عشایر، چرای دام و همچنین جلوگیری از تخریب طبیعت برشمرد و افزود: امسال موضوع کرونا نیز مطرح است و کوچ زودهنگام در این وضعیت که شرایط سمیرم بحرانی است، خطر و ریسک بیشتری دارد.
سرپرست اداره منابع طبیعی سمیرم خاطرنشان کرد: طرح کنترل و مدیریت کوچ از سه دهه پیش تا امروز اجرا میشود و همه از آن مطلع هستند بنابراین بهتر است عشایر خود در بهترین زمان کوچ کنند تا این اداره مجبور به برخورد یا اقدام خاصی به منظور جلوگیری از کوچ زودهنگام نباشد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان سمیرم نیز در همین پیوند، تصریح کرد: با تصمیم ستاد مدیریت کرونا تک تک عشایری که وارد ییلاق شوند غربالگری کرونا خواهند شد.
علیاصغر صبوحی گفت: وضعیت سمیرم و بیمارستان این شهرستان قرمز است و ورود جمعیت حدود ۲۰ هزار نفری عشایر در این فصل به شهرستان به یکباره احتمال ریسک ابتلا را بالا می برد.
مدیر شبکه بهداشت سمیرم با یادآوری غربالگری کرونای سال گذشته جامعه عشایری این شهرستان، تاکید کرد: امسال نیز همکاری بسیج، امور عشایر، هلال احمر، منابع طبیعی و دیگر سازمانها برای این اقدام ضرورت دارد.
فاطمه طایی- شهرستان سمیرم