به گزارش سایت خبری پرسون از هرمزگان، این گزارش در ایامی نوشته میشود که در لابهلای درخت آب دادنهایمان، ماشین شستنهایمان و همه کارهایی که با آب انجام میدهیم و دلخوشیم که پولش را پرداخت میکنیم؛ مردان و زنانی زندگی میکنند که برای مساوی شدن سرانه مصرف آبشان با یک روز مصرف آب من و شما باید بیش از یک ماه قطرهچکانی زندگی کنند تا بهاندازه یک روز ما آب استفاده کنند.
اهالی روستای "کوهحیدر" از بخش جکدان شهرستان بشاگرد رنجنامهای دارند که گذر زمان نهتنها از آلامشان نمیکاهد بلکه دردهایشان را بیشتر میکند.
امروز در محافل هر کجا که بگویید یک خانواده با 20 لیتر آب حدود یک هفته زندگی میکند آن را غیرممکن قلمداد خواهند کرد اما متأسف هستیم که بگوییم در حالی که آب هرمزگان (انتقال آب خلیج فارس ) مبنای توسعه کرمان، یزد، فلات مرکزی ایران و حتی طبق سخنان اخیر ریاست محترم جمهوری، خراسان قرار گرفته است برخی دیگر هم شروع به تلاش برای سهمخواهی از آن کردهاند؛ اهالی روستای جکدان در فاصله 28کیلومتری از خط انتقال آب سد جگین به سردشت در بیآبی مطلق بهسر میبرند و کسی برای آنها روبهروی رسانهها کلنگی بر زمین نمیزند.
کمآبی علیرغم ایجاد مشکلات زیستی و بهداشتی حاوی بیماریهای بسیاری نیز است که دیر یا زود گریبان مردمی را که در نقاط بیآب زندگی میکنند خواهد گرفت.
علی حسینزاده رئیس شورای روستای کوهحیدر در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: این روستا بالغ بر هزار و 400 نفر جمعیت دارد که در قالب 220 خانوار ساکن بوده و با مشکلات عدیده روبهرو هستند.
وی افزود: در گذشته در جوار روستای کوهحیدر یک سد کوچک داشتیم که با ذخیره کردن آب در آن روزگار را سپری میکردیم، شرکت آب و فاضلاب روستایی نیز جهت بهرهمندی بیشتر مردم یک چاه درون سد احداث کرده بود اما با توجه به خشکسالی و عدم بارش باران سد و چاه بهکلی خشک شده است و مردم دچار بحران شدهاند.
رئیس شورای اسلامی روستای کوهحیدر بیان کرد: هماکنون آبرسانی به مردم روستا با تانکر انجام میشود و یک روز در میان آب میآورند که با آن منبع آب روستا را پر میکنیم که به هر خانوار در هفته 20 لیتر آب میرسد.
حسینزاده تأکید کرد: با این میزان آب زندگی ناممکن و بسیار سخت است مردم هیچ آبی برای رسیدگی به وضعیت بهداشتی ندارند و خود بنده که کارمند هستم و در حال رفتوآمد به شهر هفتهای یک بار هم نمیتوانم استحمام کنم.
وی تصریح کرد: کمبود آب موجب بیماریهای بسیاری شده است و بیماریهای کلیوی در روستا بهدلیل این مسئله شایع شده است.
رئیس شورای اسلامی روستای کوهحیدر خاطرنشان کرد: آخرین مکاتبات و پیگیریها موجب این نتیجه شده است که گفتند "فعلاً اعتبار نداریم و باید تا خردادماه صبر کنید تا در جلسات مطرح و تأمین اعتبار شود".
وی تأکید کرد: از خطوط انتقال آب جگین به شهر سردشت تا روستای کوهحیدر 28 کیلومتر فاصله است و از این طریق میتوان حداقل بهطور موقت مشکل آب روستا را مرتفع کرد.
مشکل آب روستای کوهحیدر بارها از تریبونهای مختلف بیان شده است و فعالان اجتماعی و مدنی نیز نسبت به آن واکنشهایی نشان دادهاند چنانچه محمد زارعزاده فعال فرهنگی و مدنی و استاد دانشگاه فرهنگیان در واکنش به گزارشات کمآبی روستای کوهحیدر نوشته است: وضعیت اسفناک آب در هرمزگان درشرایطی است که با پروژه مهم انتقال آب خلیج فارس قرار است فلات مرکزی ایران، استانهای کرمان، یزد و اصفهان دگرگون گردد و هنوز پروژه انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی به پایان نرسیده است که خبرهایی از تلاش مسئولین استان فارس برای انتقال آب به آن استان نیز جریان دارد، آب حق همه است اما پسماند شیرینسازی آب دریا تنها سهم هرمزگان از سیراب کردن استانهای قوی و برخوردار از مدیران توانمند و نمایندگان مقتدر در مرکز کشور نباشد، پسماندی که نتیجهاش از بین رفتن اکوسیستمهای منطقه است.
منبع: تسنیم